Vidonn X5 – kad judėti norėtųsi dar labiau

vidonn_health_smart_wristband_bluetooth_4.0_sports_recorder_sync_function_oled_screen7

Prasidėjo nauji metai ir vėl atsinaujino noras sportuoti, kuris nuo rudens pradžios buvo sumažėjęs iki minimumo. Todėl, kaip ir 2013 metų pradžioje, vėl nusprendžiau lankyti sporto klubą. O perskaitęs Andriaus Kleivos įrašą apie Fitbit Flex apyrankę, sumaniau išbandyti ką nors panašaus. Nes stebint dienos pasiekimus sportuoti daug įdomiau!

Taigi beklaidžiojant po kinietiškas internetines parduotuves suradau Vidonn X5 apyrankę. Panašių apyrankių prikurta yra ir daugiau, bet iš esmės visos atlieką tą patį (tik viena kita turi kažką savito).

Ką gali?

Kaip ir Fitbit Flex apyrankė Vidonn X5 atlieka analogiškass funkcijas:

  • skaičiuoja žingsnius, kalorijas, nueitą atstumą, stebi miego kokybę, rodo laiką.
  • automatiškai sinchronizuoja duomenis su PC, Mac kompiuteriais, iPhone 4S ir 5, iPad 3, Retina ir mini, iPod touch, taip pat ir su Android telefonais.
  • yra atspari vandeniui, todėl dėvėti galima visą dieną, net plaukiojant, maudantis ar lyjant…
  • patogu įkrauti USB būdu – nereikia papildomų priedų ar laidų.
  • tyliu vibravimu atlieka žadintuvo funkciją.

Fiksavimas

Smagiausia dalis – išbandymas kaip veikia

Prieš pradedant naudotis teko įkrauti apyrankės bateriją. Įkrovimas truko neilgai, gal 30 min., o su pilnai įkrauta baterija apyrankė turėtų veikt maždaug 4 paras. Visi apyrankės parametrai nustatomi kompiuteryje. Todėl įdiegęs tvarkykles, į Vidonn programą suvedžiau svorį, ūgį ir savo dienos tikslą. Laikrodis nusistato automatiškai nuspaudus mygtuką „Sinchronizuoti”.

pulseira-sports-sleep-tracking-vidonn-x5-ip67-bluetooth-10351-MLB20028264656_012014-O

Pirmai dienai nusistačiau tikslą –  nueiti 2000 žingsnių ir net nustebau kaip greitai šį tikslą pasiekiau.  Jau apie pietus apyrankėje pradėjo mirksėti mėlyna švieselė informuojanti, kad jau nužingsniavau beveik visus norimus žingsnius. Beje, niekada nepagalvojau, kad paprastą darbo dieną nueinu virš 4000 žingsnių… Įdomu ką rodys apyrankė tomis dienomis, kai lankysiuosi sporto klube, būsiu šokių aikštelėje ar vasarą, kai bėgsiu ~16 km.

Spaudant apyrankės korpuse esantį trikampį mygtuką, ekranėlyje galima matyti laiką, nueitus žingsnius ir sudegintas kalorijas. Mygtukas spaudosi labai sunkiai, todėl vargu ar šia apyranke apsidžiaugtų  merginos 🙂 Jis per sunkiai spaudosi netgi man – paspaudinėjus dažniau, net pirštą pradeda skaudėti, nors ilgainiui prie to priprantama.

Taigi apyrankė ne tik skaičiuoja žingsnius, bet ir analizuoja judesius miegant. Ji veikia trim rėžimais – įprastiniu, laikinu ir miego. Laikinas rėžimas apyrankėje aktyvuojamas 3 sekundėms įspaudus mygtuką. Miego rėžimas aktyvuojamas kompiuterio arba telefono pagalba. Laikinas rėžimas naudojamas atskirti tam tikra laikotarpį iš dienos. Tarkim, kai esi sporto klube ir nori sužinoti kiek kalorijų sudegini būdamas ten.

Dar vieną didelį minusą turi šios apyrankės interneto puslapis, kuriame perkeliami sinchronizuoti su kompiuteriu duomenys. Nors programėlę į kompiuterį galima parsisiųsti ir anglų kalba, bet puslapis su visais duomenimis ir grafikais yra vien tik kinų kalba, o Google translator ne viską gerai išverčia. Nesuprantu kodėl kinai parduodami šią apyrankę viso pasaulio žmonėms pasirūpino tik savo piliečiais ir tinklalapio nepritaikė anglakalbiams.

Taip pat, nors ir rašoma, kad apyrankė suderinama ir su android telefonais, tačiau tai bus tik ateityje, kadangi aplikacija vis dar kuriama. Tik iPhone turėtojai apps’u naudotis gali jau ir dabar.

Trūkumų turi ir žadintuvo funkcija. Reikia keletą kartų eiti į programą nustatyti ir išsaugoti nustatymus, kol jie galutinai išsisaugo. Iš pirmo karto išsaugoti žadintuvo nustatymų nepavyko nei karto.

Išvados

Šiek tiek nuvylė. Pirkdamas ją nesitikėjau, kad interneto puslapyje, kur pateikiama visa statistika matysiu tik kiniškus rašmenis. Taip labai nuvilia sunkiai spaudomas mygtukas, bei aplikacijos Android telefonams nebuvimas. Nežinau kiek tikslūs yra kiti žingsniamačiai, bet stipriau pakračius ranką su apyranke į visas puses, žingsnių taip pat padaugėja. Tačiau manau, kad per daug priekaištų apyrankei sakyti nereikia, vis dėlto ji yra tris kartus pigesnė, ne analogiški variantai. Jeigu interneto tinklalapyje atsiras anglų kalba, tai ši apyrankė bus visai neblogas  dalykas.

P.S.

Dabar reikia laukti LG apyrankės, kuri bus išleista artimiausiu metu (šiame ketvirtyje, berods). Jei kaina nesikandžios – būtinai nusipirksiu.

Papildymas 2014.01.27

Į apyrankę gaminančia įmonę nusiunčiau užklausimą, dėl anglų kalbos tinklalapyje. Atsakymą gavau gan greitai ir mane patikino, kad maždaug kitą mėnesį (vasarį) tinklalapis anglų kalba bus, taip pat kitą mėnesį turėtų pasirodyti ir aplikacija Android telefonams.

0 komentarų apie “Vidonn X5 – kad judėti norėtųsi dar labiau”

  1. Sveikas, gal gali plačiau papasakoti keletą dalykų apie apyrakę.
    Miego sekimas. Kaip jis atrodo? grafiką gal gali parodyti? Ar apyranke seka miego fazes? ar žadina pagal laiką tik ar atsižvelgia į miego fazę tuo metu? Ar ji pati pajaučia kada tu miegi, ar jai reik ką paspausti(ar būtinai per kompiuterį paspausti). Kaip jį viską fiksuoja sporto klube? Kažkaip detaliau (nes vistiek spec. režimas net tam paskirtas)? 🙂 Gal gali nuorodą į jų oficialų puslapį parašyti? Dėl versijos Nokia (windows) negirdėjai? Ką beje sportuojant rodo (pulsą, kalorijos ir pan? Nėra taip kad kilojant svarmenis, o ji žingsnius skaičiuoja 🙂 🙂 Ir aišku, klausimas, ar miegas pagerėjo? Ar suveikė sekimas miego? 🙂

    Atsakyti
    • Na, viskas čia su šita apyranke paprasčiau nei tau atrodo 😀 Miego metu ji tik reaguoja į tavo judesius, o kompe pateikia grafiką ir miego indeksą (nežinau kaip išvestą). Apyrankė miego fazių nerodo. Apyrankės interneto puslapyje reikia įvest nuo kada iki maždaug miegi ir pagal tai ji orientuojasi. O pati gal ir jaučia kada tu pabundi – šitas nenurodyta… Šiaip interneto puslapyje nedaug tos statistikos pateikiama. Gal vėliau bus daugiau…
      O sporto klube ji skaičiuoja tą patį – žingsnius, tarkim ant bėgimo takelio, vaikštant… štangos kilnojimas neatsispindės statistikoje, nebent gali būti užfiksuoti kaip keli žingsniai 🙂 Apie Windows phone, nieko nerašoma kol kas. Sportuojant gali matyti tą pačia informaciją kaip ir nesportuojant, pulso tikrai nerodo… berods dar nėra tokių apyrankių, kad rodytų ir pulsą… Miegas nepagerėjo 😀 apyrankė negydo, tik parodo kada judi naktį, t.y. kuriomis valandomis. O tinklalapis yra http://www.vidonn.com/en/

      Atsakyti
    • Ebay pirkau. Bet nerekomenduoju jo pirkti ir Jums. Po šio įrašo parašymo praėjus keliems mėnesiams, apyrankė sugedo. Siūlyčiau įsigyti kokio nors žinomesnio gamintojo apyrankę.

      Atsakyti

Parašykite komentarą