Penktadienį įsitikinau dvejomis lietuviškomis patarlėmis. Pirmoji – pirmas blynas būna prisvilęs. O jei jis kepamas naujoje čirvinių blynų keptuvėje, tai prisvilęs dar bus ir antras. Gerą pusvalandį nervinausi gramdydamas blynų likučius nuo prieš mane nusiteikusios, įkaitusios keptuvės.
Antroji patarlė – trečias kartas nemeluoja. Trečiuoju bandymu pavyko nugalėti keptuvę ir visi kiti blynai jau prie jos nelipo ir gavosi tokie, kokie ir turi būti čirviniai blynai.
Ingredientai:
160g kvietinių miltų;
1.5 šaukšto cukraus;
50g sviesto;
2vnt kiaušinių;
270ml pieno;
1.5 šaukšto cukraus;
50g sviesto;
2vnt kiaušinių;
270ml pieno;
1 arbatinis šaukštelis cinamono.
Šlakelis aliejaus
Paruošimo būdas:
Išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame pieną, tirpintą sviestą.
Miltus sumaišome su cinamonu ir pilame į kiaušinių masę.
Keptus blynus galima gardinti: plakta grietinėle su uogomis ar vaisiais, uogiene, tirpintu šokoladu, ledais ar tiesiog cukraus pudra – na, čia jau kaip kam patinka.