Sekmadienis – blynų diena, bet šįkart – išimtis, šį kartą pasidalinsiu labai skaniu grybų kotletų receptu. Kotletai labai skanūs ir sotūs.
Reikės:
- 500 g mirkytų džiovintų grybų,
- 2 – 3 šaukštai miltų,
- 1 kiaušinis,
- druskos,
- pipirų.
Padažui:
- 300 ml pieno,
- 30 – 50 g sviesto,
- 2 šaukštai miltų,
- 150 g sūrio,
- druskos,
- pipirų,
- žalumynų.
Džiovintus grybus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, primenanti įprastinę kotletų masę. Jeigu yra poreikis, miltų galite įdėti daugiau.
Iš gautos masės formuokite kotletus ir juos apvolioję miltuose dėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.
Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min. Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.