Nepasidalinam vietos

Kai statė mūsų naują ofisą, tai buvo kalbama, kad sėdimų vietų jame bus gal 60% darbuotojų. Nes juk kažkas visada atostogauja ir pan., ir turėtų čia visi sutilpt drąsiai. Karantininiu laiku viskas buvo gerai.

Gerai buvo ir kurį laiką po jo. Bet paskui vadovybė nusprendė, kad reikia čia visus grąžinti į ofisą, nes ofisas pustuštis, nu ir gal ne visai čia produktyviai žmonės iš namų dirba.

Man tai šita mintis puse velnio buvo. Pats buvau mėgėjas eiti į ofisą kasdien, ir dažnai vienas iš komandos jame sėdėdavau, tai sutikti kolegas kaip ir atrodė bus visai gerai.

Bet paskui pradėjom skaičiuot, kad jei visi eis į ofisą tris kartus per savaitę, tai vieną dieną vistiek ofise bus kamščiai ir vietų trūkumai. Pirmomis dienomis kažkaip panšiai ir buvo, žmonių daug, eilės net prie liftų būdavo.

Kad būtų mažiau balagano, komandoms buvo paskirtos zonos, kuriose turėtų susirinkti komandos. Paskui viskas susibalansavo. Žmonių, atrodo, ofise sumažėjo. Bet kai kurios komandos sugalvojo, kad reikia turėti savaitėje dieną, kai reikia visiems susirinkti.

Ir su viena iš tokių komandų mes dalinamės mums priskirtą erdvę. Vietų dvylika, o turim tilpti gal aštuoniolika žmonių (trys skyriai). Ir vieno skyriaus vadovė sako: Trečiadieniais mes norim čia visi susirinkti, tai atlaisvinkit mums šitą vietą.

WTF galvoju… nu kas čia per nesąmonė. Aš ateinu į tą erdvę vienas iš pirmųjų, ankščiausiai, visos vietos laisvos, bet turiu eiti kažkur kitur ir sėstis į kitą vietą, kur galbūt dar neatėjo žmogus, kuriam ta vieta paskirta.

Galvoju, jei norit visi kartu sėdėt, tai atvažiuokit ir užsiimkit laisvas vietas, kol jos laisvos ir sėdėsit visi kartu. Bet jei aš ateisiu ir rasiu laisvą vietą, tai ir atsisėsiu ten.

Jie ten bubma, kad turi darbuotojų, kuri iš Kauno turi atvažiuoti tą dieną, tai anksti atvažiuoti negali. Iš Kauno atvažiuoti iki ofiso reikia maždaug valandos, panašiai kaip man iš Žirmūnų, tai čia toks argumentas jų irgi manęs nejaudina.

Trečiadienį iš namų dirbt aš negaliu, nes iš namų dirbu kitomis dienomis, kai sportuot einu, tai nebūsiu tas kuris derinsis prie jų.

Žodžiu, praėjusį trečiadienį spjoviau, atėjau ir atsisėdau į savo vietą. Nu ir niekas neiškrapštė.

Juokinga, bet kito skyriaus kolegės (to trečiojo), tai nebeateina trečiadieniais jau senokai čia sėstis, o aš tai jau tikrai iš čia nesikraustysiu, kol manęs su lomu neišlups ir neišneš 🙂

O dar pagalvojau, kad jei jau būtų tokie faini kolegos, tai norėdami kartu sėdėt, patys tegul vietas sau ir susiranda, o ne kitus iš savo vietų varo… Žodžiu, supykau.

2 komentarai apie “Nepasidalinam vietos”

Parašykite komentarą