Su svorio metimu baigta

Pagaliau pasibaigė mano svorio metimo etapas, ir dabar vėl galėsiu valgyti kiek tik telpa. Juokauju, bus ne visai taip. Šį kartą elgsiuosi atsargiau ir senų klaidų nekartosiu, nes svorio metimas – ilgas ir nelengvas kelias.

Kadangi sverdavausi beveik kiekvieną dieną ir esu excelio fanas, tai iš sukauptų duomenų išėjo ir keletas grafikų.

Čia tiesiog matosi kaip krito svoris per visą laikotarpį. Tas kiekvienas šoktelėjimas į viršų, tai „Lucky day” įtakotas svorio šoktelėjimas (dažniausiai 1-1,5 kg). Taip pat matosi ir svorio šoktelėjimas Kalėdų laikotarpiu. Iki švenčių kritimas buvo stabilus, o po jų, šiek tiek išsibalansavo. Iš dalies, kaltos šventės, bet kitą vertus kuo mažiau riebalų lieka, tuo sunkiau jie dega.

Žiūrint pasavaičiui – buvo visko, bet dažniausiai savaitę užbaigdavau kažkiek numetęs.

Mėnesių rezultatas kur kas geresnis, visais mėnesiais, išskyrus gruodį, artėjau link savo tikslo.

 

Geriausios dienos svoriui kristi buvo pirmadienis ir ketvirtadienis. Šiomis dienomis vidutiniškai nukrisdavo 0,4 kg. O per penktadienį priaugto vidutiniškai 1,2 kg, šeštadienį paprastai nepavykdavo atsikratyti, todėl sekmadienio rytą sverdavau tiek pat kaip ir šeštadienį. Rezultate per 255 dienas, viso nukrito 16,3 kg. Pagalvojus, gan ilgas laikas.

Dabar augindamas raumeninę masę, tai darysiu atsakingiau, todėl sugalvojau stebėti ar riebalinio sluoksnio pokyčius. Tą geriausia daryti va su tokiu matuokliu:

Tikiuosi dabar rezultatai bu geresni 🙂

9 komentarai apie “Su svorio metimu baigta”

  1. Šiaip rezultatai tai labai geri 🙂 Aš per Kalėdas, kai priaugau 2-3 kg tai iki šiol negaliu atsikratyti 🙂 O aš mėgstu RAW protein batonėlius. Ir skanu, ir tipo be pridėtinio cukraus. Internetu perku, taip pigiau, o paragavimui galima Circle K nusipirkti, trijų rūšių yra. O matuoklis tai geras, niekada tokio nesu matęs. Bet man tai matyt per mažas, pas mane per daug riebalų 🙂

    Atsakyti
    • Reiks prie progos išmėginti RAW batonėlius, bet šiaip planuoju pats pasigaminti. Internete žiūrėjau, tai ne taip ir sudėtinga, reikia iš esmės tik avižinių dribsnių, proteino ir becukrio sirupo.

      Atsakyti
  2. Labai blogai yra ir tai, kad dabar viskas kreipiama tik į NVO, kurios skundžiasi, kad daug ataskaitų ir mažai lėšų. O kaip dirbti biudžetinėms VDC, kada dirba po 1 darbuotuoją, darbo užmokestis 443,1 Euro į rankas, reikalingas aukštasis socialinio darbo išsilavinimas, darbo laikas yra 8 valandos per dieną, plius vaikų maitinimas, asmens higienos organizavimas, socialinių įgūdžių ugdymas, darbas su šeima? Gal laikas suvienodinti visų socialinėje srityje dirbančių darbo užmokesčius ar įkainius valandinius, kai NVO dirbančių dabo užmokestis siekia 800 -700 eurų, o biudžetinėse įstaigose 400 -500 eurų.

    Atsakyti
  3. Labas.
    O koks Tavo ūgis? Nesuprantu, kaip vyras gali tiek mažai sverti. Ir dar su raumenimis ☺
    Jei paimt lentelės veidrodinį atvaizdą – būtų beveik apie mane ☺ Reiks susiimti. Eina sau, kaip tingiu. Bet gal rimtai reikia. Pavasaris.

    Atsakyti
    • Mano ūgis 176 maždaug, tiksliai net nežinau, seniai matavausi, bet kažkur tiek +/- koks vienas cm. Raumenų tai aš ne tiek ir daug turiu, tai jie daug nesveria. Bet dažnai žmonės net neįsivaizduoja kiek daug riebalų turi, ir kiek jie sveria 🙂 ir kai sako, kad va man reikia numesti 5 kg, tai dažnai jiems reikėtų numesti kur kas daugiau, nes tie 5 kg nelabai vizualiai ir pasimato. Tai mano tikslas ir buvo ne nusimesti kažkokį kiekį riebalų, bet kad vaizdas būtų geras, kad pilvo presas bent kažkiek pasimatytų 🙂 tai tinkamu kampu atsistojus jis jau kaip ir matosi, ir tas mane jau tenkina, nors šiaip, riebalo dar yra pas mane, dar būtų ką mesti 😀
      Tačiau dabar bandau derinti normalų gyvenimą su raumenų auginimu – t.y. sportuoju, valgau reikiamus kiekius mėsos, tik jau renkuosi ten ne visokias beskones vieštienos krūtinėles, bet kokius nors pamarinuotus kepsnelius nusiperku, ar vištienos dešreles… riebalų juose šiek tiek daugiau, nu bet valgyti daug skaniau ir gyvenimas gražesnis atrodo 😀

      Atsakyti
      • Įdomu paskaitinėti, kaip vaikinas meta svorį, tobulina kūną. Kažkaip be panikos, ramiai, stabiliai… Pas mus, moteris, dažniausiai dietos ir dar tokiu principu: Kąąą? Šiandien nei vienas gramas nenukrito??? Velniop, metu viską!! Po kažkiek laiko vėl iš naujo pradedam ☺
        Mano riebaliukai mane tenkina, bet geriau pagalvojus – apsieičiau ir be jų, tai ta proga jau tuoj tuoj prisiversiu išlipti iš lovos, pasisverti. Sugalvosiu planą. Ir numesiu 10 kg. Iki liepos 1d.
        Jei galit judu su atf, tai noriu galėti ir aš 😁. Beja, mūsų ūgiai vienodi. Ir tavo įrašai apie 100 km žygius labai patiko. Kažkodėl nieko apie juos nebuvau girdėjusi.

        Atsakyti

Parašykite komentarą