QSHAVE Black Spider ir mano skutimosi patirtys

Pirmoji mano barzdaskutė buvo toks sovietinio stiliaus, praktiškai į saują telpantis, trimeris, kuriuo skusdavau pūkus nuo savo veido mokydamasis vidurinėje ir paskui jau gyvendamas barake. Kai jos peiliukams atėjo galas (atšipo ir pradėjo pešti), tai nusipirkau Gillette Mach 3.

Trumpa istorija

Su Mach 3 skustis buvo visai gerai, bet po poros metų, kai barzda sutankėjo, peiliukai pradėjo labai greitai atšipti. Vienų peiliukų užtekdavo 2-3 savaitėms.

Wilkinson Sword
Wilkinson Sword

Tada ebay suradau Wilkinson Sword skutimosi peiliukus. Aštrūs, keturių ašmenų peiliukai, skuto puikiai. Taip pat, galinėje galvutės dalyje buvo įmontuoti penktieji ašmenys skirti pasiekti ir palyginti sunkiau pasiekiamas vietas, pvz. apie šnerves. Priekiniai keturi ir galiniai ašmenys apsaugoti plona viela. Tačiau man toks apsaugos būdas pasirodė visiškai nereikalingas. Kotelis irgi patogus. Su viena galvute skusdavausi kokias 5 savaites.

Skusčiausi Wilkinson Sword peiliukais ir dabar, tačiau gerai skutantys ir kokybiški peiliukai buvo tik pirmus keletą kartų užsisakant. Paskui pardavėjai pradėjo siųsti kažkokią pigieną – peiliukus, kurių lubrikantinė juostelė greitai ištirpdavo ir galvutė sunkiai slysdavo oda, tarpai tarp ašmenų užsikimšdavo muilo ir nuskustų barzdos plaukų mišiniu. Todėl vienos galvutės užtekdavo tik kokioms pora savaičių. Turėjau netgi pasilikęs seną dantų šepetėlį, kuriuo bandydavau tuos tarpus po skutimosi išvalyti.

Nusivylęs  Wilkinson Sword peiliukais kurį laiką skutausi vienkartiniais Gillette ir Bic, nes jie savo darbą atliko gan gerai. Jas skutausi keletą mėnesių, kol vienoje FB grupėje neatradau QSHAVE Black Spider skustuvų.

QSHAVE Black Spider

QSHAVE Black Spider

QSHAVE Black Spider atkeliauja paprastoje dėžutėje. Kitiems skustuvams įprastas plastikinis laikiklis/stovelis čia nepridedamas.

QSHAVE Black Spider

Kotelis kokybiškas, tačiau pradžioje man pasirodė nelabai patogus. Man jis per daug tiesus, norėtųsi, kad viršutinė dalis kur dedasi peiliukai, būtų labiau išlinkusi į priekį. Uždėti peiliukai vartosi aukštyn/žemyn (kas yra gan įprasta), bei į šonus. Galimybė jiems sukinėtis į šonus, man neatrodo labai naudinga. Beje sumokėjus porą eurų daugiau, kotelio apačioje esantį QSHAVE užrašą pardavėjas gali pakeisti pvz. į jūsų vardą.

QSHAVE Black Spider

Su koteliu atkeliavo dviejų rūšių peiliukai – 5 ir 6 ašmenų. 5 ašmenų peiliukai pradžioje neatrodė labai patogūs, nes viršutinė jų dalis, kur lubrikantinė juostelė, yra gal kiek per plati, todėl nevisai patogu skusti ūsus apie šnerves. Šešių ašmenų galvutė yra siauresnė dėl to patogesnė.

Dabar apie kokybę. Kotelis tvirtas, neslidus, padengtas guma tose vietose, kuriose skusdamasis laikai pirštais. Mėnesį su viena galvute galima skustis drąsiai. Šie peiliukai muilo ir nuskustų plaukų mišiniu neužsikemša – vanduo jį lengvai išplauna. Nežinau kiek naudos duoda 5-6 ašmenys galvutėse, bet prieš tai naudoti vienkartiniai 3 ašmenų peiliukai tikrai skuto labai gerai.

All in all šis skustuvas geras ir man patinka. Tikiuosi savo barzdą juo skusiu ilgai.

O kokius skustuvus jūs naudojate? būtų įdomu sužinoti/išbandyti. Beje, šių skustuvų įsigyti galima čia. O pasinaudoję cashback, galėsite šiek tiek sutaupyti.

2 komentarai apie “QSHAVE Black Spider ir mano skutimosi patirtys”

  1. Aš tai keli metai kai kerpu barzdą. Tiesiog sužavėtas šiuo sprendimu. Pirmiausia, visada (na, kai netingiu nusikirpti) atrodau toks apšepęs, na, 1 mm, tipo, seksi barzdikė. Dabar prie tokio savęs pripratau, tai net sunkiai įsivaizduoju, jei visai plikai nusiskusčiau. Antra, kiek sutaupau ant peiliukų, prieš kelis metus nusipirkau kirpimo (būtent kirpimo, o nes skūtimo) taip ir naudojuos. Ir ant kremų, prieš skūtimą ir po. Ir dar kas faina, kad po kirpimo oda niekada nesualergizuoja (nebūna įpjovimų ar spuogų) ar kas ten jai būna, kai su peiliukais skuti. Dabar mačiau variantą, kad kerpi, o ten viduje dulkių siurblys ir jis plaukučius automatiškai susiurbia, va, jaučiu, kad noriu dabar tokios 🙂

    Atsakyti
    • Oho, su siurbliu, net negirdėjau, kad tokių būna. Aš tai bet tokio skustuvo neišgyvenčiau. Pas mane barzda vietomis tankesnė, vietomis retesnė, tai jei pasiauginu kiek, tai atrodau kaip bomžas. Gerai jaučiuosi, tik visiškai nusiskutęs 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą