Avižiniai blynai su proteinu

Užgavėnės, sportuojantiems ir sveikai besimaitinantiems gali būti tokia pat puiki šventė kaip ir visiems kitiems. Atrodo blynai, miltai, riebalai, cukrus, mielės ir pan. nelabai siejasi su sveika mityba, tačiau blynų galima pagaminti ir taip, kad jie tiktų sveikuoliams. Aišku aš pakankamai geras kulinaras, kad recepto neieškočiau internete, o pats susigalvočiau.  Ir va toks „iš lempos receptas” man visai patiko, tai galiu pasidalinti jumis. Kadangi sportininkai visur kur tik gali deda proteiną (jo nusipirkti galima čia), tai blynams panaudosime ir jį. Taigi reikės:

  • 120 g. pilno grūdo avižinių miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 kaušelių proteino;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 0,5% riebumo pieno;
  • Graikiško jogurto.

Gaminimas labai paprastas: viską, išskyrus graikišką jogurtą, sumesti į blenderį ir prasuki. Pieną, aišku, reikėtų pilti pabaigoje, kad būtų galima pareguliuoti blynų masės tirštumą. Blynai iškepa labai greitai. Juos pagardinti siūlau graikišku jogurtu, dar būtų visai neblogai ant jų užbarstyti kokių nors uogų. Blynai man gavosi šiek tiek saldūs, nes mano proteinas sausainių skonio, tai papildomo cukraus dėti nereikėjo. Blynai man tikrai patiko, manau, juos dar kepsiu ne kartą.

Pagal šį receptą kalorijų kiekis turėtų būti 957.7 kcal (78.42 g. angliavandenių, 85.24 g. baltymų, 31.18 g. riebalų). Kalorijų nemažai, ir nors jos sveikos, tačiau blynus valgykite ne vieni 🙂

4 komentarai apie “Avižiniai blynai su proteinu”

  1. Gal kartais sausainių skonio proteinas iš myprotein? Jei taip, gal gali pasidalinti atsiliepimais apie jį – kaip Tau jis su maistu, su vandeniu ar pienu? 🙂

    Atsakyti
    • Taip, iš Myprotein. Blynuose, tai visai gerai jis. Su pienu geriant man jis per saldus, su vandeniu – pats tas. Avižiniame kokteilyje irgi labai gerai jis. Šiaip nerekomenduoju pirkti rabarbarų skonio – labai šlykštus skonis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą