Samsung Gear Fit2 – rimčiausia mano apyrankė

Jums yra tekę pamesti savo kokį nors account’ą? man teko. Pamečiau jį tokiu keistu būdu: teko telefone per naujo įdiegti Mi Fit programėlę, ir bandant prisiloginti vis pasirodydavo pranešimas, kad netinka slaptažodis, o kartais, kad toks el. pašto adresas ar telefono numeris neregistruotas. Na ok, užsiregistruosiu iš naujo. Pavyko puikiai. Prisiloginu, bandau suporuoti telefoną su Mi band2 apyranke ir gaunu pranešimą, kad suporuoti nepavyks, nes ji suporuota su kitu account’u. Taigi Mi Band 2 tapo tiesiog paprastu žingsniamačiu/laikrodžiu. Todėl pradėjau galvoti apie kokią kitą apyrankę.

Samsung Gear Fit visada viliojo (kažkada tik per plauką nenusipirkau pirmosios versijos), nes ji praplečia turimo telefono galimybes, turi lenktą Super AMOLED ekraną, kuriame gali perskaityti į telefoną atėjusias SMS žinutes ir t.t.

Dizainas ir korpusas

Samsung Gear Fit2

Kaip jau minėjau prieš, tai Gear Fit2 turi lenktą ekraną, korpuse įtaisyti du mygtukai. Apačioje – širdies ritmo matuoklis. Apyrankės dizainas nėra įspūdingas, tačiau tokiai apyrankei jis ir nėra būtinas. Svarbiausia, kad ją užsidėjus būtų patogu judėti ne tik sportuojant, bet ir užsiimant kita veikla. Tai ne išmanusis laikrodis, kuris be visų savo funkcijų, yra dar ir stiliaus detalė.

Apyrankę ant rankos užsisegti lengva. Užsegimas yra tokio pat tipo, kaip ir Mi Band apyrankių. Tačiau pati apyrankė pagaminta iš minkštesnės medžiagos, todėl net ir stipriau suveržus nešioti ją patogu.

Funkcijos

Samsung Gear Fit2Apyrankė pati nustato kada lipi laiptais, bėgi, važiuoji dviračiu, ar naudojiesi elipsiniu treniruokliu. Po nustatymus giliai nesikapsčiau, todėl nežinau ar galima pakeisti širdies ritmo matavimo dažnumą, tačiau ji pati pulsą pamatuoja kas 40 minučių. Labai nudžiugino tai, kad į ją galima įdiegti programėles. Deja jų nėra daug ir man aktuali buvo tik viena – Endomondo. Ją įsidiegiau ir išbandžiau sporto klube. Super – labai patiko. Nusistačius treniruotę su svoriais, visos treniruotės metu buvo matuojamas ir širdies pulsas. Kadangi apyrankė turi įmontuotą GPS, tai vasarą bėgiojant jau telefono nereikės nešiotis. Taip pat į apyrankę galima įrašyti muzikos failus ir prijungti prie jos bluetooth ausines. Tokių ausinių šiuo metu deja, neturiu todėl išbandyti kaip tai veikia, bent jau kurį laiką, negalėsiu.

Gear Fit2 ir telefonas

Telefone Gear Fit2 apyrankei yra skirtos dvi programėlės – „Samsung Gear” ir „S Health”. Pirmoji skirta apyrankės valdymui, nustatymų keitimui, programėlių įdiegimui ir t.t. Na, o antroji pateikia paros rezultatus. Visai patiko tai, kad pateikusi mano miego analizės duomenis ji nurodė ir naktį sudegintų kalorijų kiekį, kas iš esmės yra logiška ir normalu. Nes net ir sėdėdamas ir televizorių žiūrėdamas kalorijas degini. Tiesą sakant net ir dabar rašant šį įrašą apyrankės kalorijų skaičiuoklis po truputį kyla aukštyn. Tačiau ankščiau mano turėtos apyrankės kalorijas skaičiuodavo tik pagal nueitų žingsnių kiekių. Todėl dabar turėdamas tikslesnius, per parą sudegintų kalorijų, duomenis, galėsiu pasireguliuoti ir suvartojamų kalorijų kiekį.

Samsung Gear Fit2Labai man patiko funkcija leidžianti valdyti telefone esantį muziko grotuvą. Taip pat ryte skambant žadintuvui, apyrankė pradeda vibruoti ir perbraukus jos ekranėlį žadintuvą galima išjungti. Įvairūs programėlių pranešimai taip pat atkeliauja į ją, todėl galima matyti Facebooko pranešimus, Instagramo ir t.t. Kam nors skambinant apyranke galima atsiliepti, tačiau įmontuoto mikrofono ir garsiakalbio ji neturi, todėl kalbėti vistiek reikės telefonu. Tačiau į SMS žinutes atsakyti galima, bet tik iš anksto pasiruoštais šablonais.

Verdiktas

Internete skaičiau nemažai ne itin teigiamų atsiliepimų apie ją. Tačiau man ji labai patinka, ir manau kad vienintelis jos trūkumas tai 3-4 dienas išgyventi galinti baterija. Po Mi Band2, kurios nereikėdavo įkraudinėti  daugiau nei mėnesį, tas labai kliūna. Na, bet ir ekranai ir funkcionalumai apyrankių skiriasi, todėl tai yra normalu.

 

Samsung Gear Fit2 specifikacijos

  • Ekrano dydis 1.5″ (38,6 mm);
  • Ekrano raiška 216 x 432
  • Svoris 30 g;
  • Standartinė baterijos talpa 200 mAh;
  • Bluetooth v 4.2;
  • Vietos nustatymas: GPS, GLONASS;
  • Wi-Fi802.11 b/g/n 2,4 GHz;
  • ROM dydis 4 GB;
  • RAM dydis (GB) 0,5 GB;
  • Vidinė atmintis (GB) 2 GB;
  • OS Tizen;
  • Jutikliai: Akcelerometras, barometras, giroskopas, širdies ritmo matuoklis;
  • Standartinė baterijos talpa 200 mAh;
  • Garso atkūrimo formatas: MP3, M4A, AAC, WAV, WMA, AMR, AWB, OGG, OGA, 3GA;
  • Įprastas naudojimosi laikas 3-4 dienos;
  • Naudojimosi laikas naudojant nedaug: Iki 5 dienų

 

13 komentarų apie “Samsung Gear Fit2 – rimčiausia mano apyrankė”

  1. Vakar nusipirkau.. nusivyliau…Labai netiksliai matuoja atstumą.. vakar nubėgau 5km, parašė 6.14km, šiandien nubėgus tuos pačius 5km parašė, kad nubėgau 8km. Atitinkamai ir diagrama greičio,aukščio labai netiksli. Pažiūrėjus GPS bnubrėžtą trasą, rodė, kad zigzagais nemažais bėgu…nusivyliau..

    Atsakyti
    • Ta prasme, tu galvoji, kad jei jau išmanioji apyrankė, tai jau su ja viską galima suderinti? nu ji neturi jokio lizdo kištukui, ausines per bluetooth tik pajungt galima. O kam prie apyrankės jungti žaidimų ausines? gi užsidėjęs jas sportuot neisi.

      Atsakyti
    • Sutinku, kad rimtas. Bet čia jau toks visai sportinis variantas 🙂 Mano Gear fit2 apyrankė pradėjo gliūčinti, tai po truputį pradedu galvoti apie atsinaujinimą. Bet norėčiau ko nors panašaus į ją, nes labai ji man patinka savo funkcionalumu (ypač tuo, kad galima Spotify valdyti, endomondo appsas yra…). Tik tikėjausi, kad Samsung pristatydama S9 telefoną ir naują apyrankę išleis, bet kadangi to nebuvo, tai reiks galvoti ką čia rinktis 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą