Mi Band 1S HR – geriausia iš pigiausių išmanioji apyrankė

20160412_165559

Prieš porą metų buvau nusipirkęs Vidonn išmaniąją apyrankę, tačiau ji po kelių mėnesių sugedo. Ilgą laiką svajojau apie Fitbit apyrankes, tačiau jos gan brangios. Gal ir vertos tų pinigų, tačiau tikrai nesinori išleisti virš 100€, vien tam kad sužinotum kiek žingsnių nuėjai, kalorijų sudeginai ir t.t. Kitą vertus pigi apyrankė irgi neviliojo, nes Vidonn buvo nebrangi, tačiau nekokybiška, o ir dienos duomenų pateikimas buvo labai apgailėtinas.

Xiaomi Mi Band išmaniąją apyrankę dažnai matydavau interneto parduotuvėse, tačiau man ji taip pat neatrodė kokybiška, nes buvo viena pigiausių. Tačiau kai darbe pamačiau keletą kolegų jas naudojančių, nutariau pasidomėti labiau. O pasidomėjęs ir nusipirkau.

Mi Band 1S Heart Rate yra jau antroji šios apyrankės versija. Pirmoji buvo praktiškai identiška, tik be širdies ritmo matavimo galimybės. Man, dideliam inovacijų mėgėjui, net minties nebuvo išbandyti apyrankę be pulso matuoklio, tuo labiau, kad jų kainos skiriasi tik keliais eurais (be pulso matuoklio kainavo 10.78€, su matuokliu 14.01€), mat užtaikiau nusipirkt akcijos metu. Ne akcijos metu apyrankės šiek tiek brangiau kainuoja.

20160412_165504

Apyrankė atkeliauja nedidelėje popierinėje dėžutėje. Pakuotės turinį sudaro iš antialerginės medžiagos pagaminta apyrankė, USB įkroviklis, „kapsulė” ir naudojimosi instrukcija kinų kalba. Vienintelis naudingas dalykas tokioje instrukcijoje, tai QR kodas, kuris padeda greičiau parsisiųsti Mi Fit apps’ą. Beje, registruotis prie paskyros rekomenduoju nurodant savo telefono numerį, o ne el. paštą. Kiek bandžiau registruotis su el. paštu – niekaip nepavyko, vis kokių nors problemų atsirasdavo, vis koks nors slaptažodis netikdavo.

20160412_165639

Tik išėmęs viską iš dėžutės iš karto kapsulę prijungiau prie laptopo krauti. Kapsulėje esančios lemputės pradėjo mirksėti. Kaip suprantu, pilnai įkrovus bateriją visos trys lemputės turi degti, bet trečioji man visą laiką mirksėjo, o atjungus nuo laptopo apps’as informavo, kad įkrauta 99%, 100% taip ir nepasiekė.

20160413_193320

Šiaip apyrankė labai faina – ji matuoja žingsnius, pulsą, miego kokybę, rytais vibruodama pažadinti gali, yra atspari vandeniui ir kas man ypač patinka – skambant telefonui arba gavus SMS suvibruoja. Eidamas gatve telefoną nešuosi kišenėje ir skambučių niekada negirdžiu, tai dabar šios problemos neliks. Tačiau tam reikia laikyti visą laiką Screenshot_2016-04-13-17-33-32įjungtą Bluetooth, todėl jei jūsų telefone baterija pavargusi, tai ši funkcija nelabai naudinga bus. Bet man didelis energijos sunaudojimas kol kas nesijaučia.

Šioks toks minusas – pulso matuoklis. Kad jis matuotų „tiksliai” reikia jį prispausti prie rankos, nes kitu atveju gali parodyti visiškas pievas. Matuoja ne nuolatos, o tik tada kai paspaudi mygtuką apps’e. Tiesa, galima nustatyti, kad jis matuotų kas kažkiek laiko miegant, tuomet ir miego analizė bus tikslesnė.

Gan tiksliai apyrankė pati nustato kada užmiegi ir kada pabundi. Pabudimo laiką ji man nurodė lygų žadintuvo telefone suskambimo laikui. Nors sakyčiau, kad pabudau truputį ankščiau. Atsikėlus, programėlė pasiūlo peržiūrėti miego duomenis. Pasižiūrėjus į maniškius, rezultatas nekoks… gilaus miego tik 2 valandos ir 13 minučių.

Telefone galima nustatyti ir žadintuvą, tuomet nustatytu laiku apyrankė pradeda vibruoti. Kažkaip nedrąsu man tokį žadinimo būdą išbandyti, Screenshot_2016-04-13-17-32-50nežinau ar mane prižadintų. Darbo dienomis nesinori rizikuot, kad nepažadins, savaitgalį nesinori gadint ryto, jei vis dėlto pažadintų.

Ličio polimerų 45 mAh baterija turėtų tarnauti apie 10 dienų. Kažkur panašiai taip ir bus, nes per parą naudojimo nuseko 8%. Žinoma, per tą parą dar visaip aš jį testavau, pulsą matavau ir t.t. paliktas ramybėje gal ir daugiau ištemps. Didelis pliusas, kad apyrankė neturi ekrano, nors gal kam nors tai ir minusas, tačiau su ekranu energijos sąnaudos būtų kur kas didesnės ir baterija tarnautų trumpiau. Pirmoji, šios apyrankės versija, be pulso matuoklio, įkrauta išgyvena mėnesį ar net ir ilgiau, todėl pagalvokit kas jums svarbiau – pulso matuoklis ar ilgas baterijos gyvavimo laikas.

2 komentarai apie “Mi Band 1S HR – geriausia iš pigiausių išmanioji apyrankė”

Parašykite komentarą