Eksperimentas: Mėnesis žaliavalgystės

Žaliavalgiai sako, kad žaliavalgystė gerai, visavalgiai jiems prieštarauja ir sako, kad tai didelis blogis. Sako, kad žaliavalgiai visada yra alkani, nes nuo daržovių sotus nepasijusi. Sako, kad dėl įvairių medžiagų trūkumo, žaliavalgiams poakiai visada pajuodę būna. Dar sako, kad jie visi sulysę yra. Na, ir daugiau dar mitų įvairiausių teko girdėti, bet nepabuvęs žaliavalgiu viso to nesužinosi. Todėl sugalvojau vieną mėnesį (ar bent jau kiek pavyks) pabūt žalio valgio valgytoju.

Receptų įmantrių nepavyks išbandyt, nes neketinu pirkt galingų blenderių, kombainų, sulčiaspaudžių ar džiovintuvų. Stengsiuosi išsiversti su savo jau turima įranga. Ilgiau nei mėnesio neketinu eksperimento tęst, nes be picos, lazanijos ir alaus savo gyvenimo neįsivaizduoju 🙂

Lapkričio viduryje eisiu į NKC, tai bus galimybė pasižiūrėt, kaip mėsos nevartojimas įtakoja hemoglobiną. Nes kai kas sako, kad mėsa hemoglobino visai neįtakoja. Eksperimentą pradėsiu lapkričio 3 d., tai sėkmės atveju susidarys lygiai 4 savaitės iki mėnesio pabaigos.

Jeigu kartais koks žaliavalgis ar šiaip kas nors, tai išmanantis perskaitys šį įrašą, tai mielai laukčiau kokių patarimų komentaruose. Na, o pats, savo ruožtu, ketinu karts nuo karto pasidalinti savo įspūdžiais, pojūčiais ir gal kokiais receptais.

0 komentarų apie “Eksperimentas: Mėnesis žaliavalgystės”

  1. Stora riebi aristokratinė kiaulė sugalvojo žaliavalgiu būt. Nu žiūrėsim, kiek ilgai tempsi, pirma savaitė bus sunki, bet jei ištempsi – manau, kad toliau jau bus paprasta.
    Šiaip tai po kraujo nuleidimo gal būtų logiškiau eksperimentus daryt, bet kai tik 1 mėn., tai gal nėra esmės.

    Atsakyti
      • Nu bet daryt kažką, kai nėra atskaitos taško tai irgi nei šis nei tas. Aišku, norint kažką rimčiau matuot, nei mėnesio, nei dviejų neužtenka.

        Atsakyti
        • Mėnesio tikrai užtenka visiškai pagyti nuo hipertonijos ir ją visam likusiam gyvenimui užmiršti, nesvarbu kokios stadijos jinai buvo. Mėnesio užtenka numesti 5-8 kg.

          Atsakyti
  2. Nors gal būtų visai būtų įdomu išbandyt ir man. Čia tipo galima tik termiškai neapdorotą augalinį maistą valgyt? Jei taip, tai jau net ir man problematiška būtų.

    Atsakyti
      • Na nežinau, pagalvosiu. Vargu, ar tiek uždirbu, kad leisčiau sau gyvent su normaliu maisto racionu žaliavalgystės sąlygom.
        Bet šiaip sudominai, rašyk įrašus ką valgysi, bus įdomu paskaityt.

        Atsakyti
        • Šiaip įsivaizduoju, kad ten kainos neturėtų labai skirtis, nes už pinigus skirtus dešrai perki daržoves, o kilogramas dešros kainuoja daugiau nei kilogramas kokio kopūsto… tai už tą pačią sumą turėtų pavykt pavalgyt. Tik jau kokį savaitgalį reiks po turgelius pasivaikščiot, iš namų daržovių atsivežt… Stengsiuos karts nuo karto parašyt, žiūrėsim kaip gausis.

          Atsakyti
          • Aš jau noriu pamatyt, kaip tu vien kopūstus, morkas ir žalias bulves mėnesį laiko grauši.

          • Nepamiršk ir obuolių, bananų, apelsinų, persimonų, vynuogių… šituos ir taip dažnokai valgau, tai valgysiu dar dažniau 🙂 o tokių obuolių, tai dažniausia ir pirkt nereikia 🙂

          • Aha, aš irgi kasdien bananus, obuolius, kriaušes ir mandarinus valgau. Nu bet vis tiek, sotumo vien nuo vaisių maža.

          • Jokiu būdu nereikia priprasdinėt prie alkio. Žaliavalgiaujant jo neturi būti ir jo tikrai nėra 🙂

          • Per vieną mėnesį vargu ar ką patikrinsi. Nebent savo valios stiprumą. Bet valia – tai ne žaliavalgystė.

  3. Oho, kaip čia pas jus įdomu:) Ir kiek čia dar visko įdomaus dar yra perskaityti 🙂 Dėl hemoglobino ir mėsos ryšio galiu pasakyti, kad jo tikrai nėra. Aš dvejus metus nevalgau mėsos, o mano hemoglobinas paskutinį kartą buvo 122. Beje, kažkur čia rašei, kad tavo hemoglobinas yra 149 berods ir kad labai džiaugiesi, jog jis yra idealus. Jei tau taip pasakė daktarai gydymo įstaigoje, tai netikėk jais, nes jie apie gydymą nieko neišmano. Tradicinės medicinos gydytojai yra paprasčiausi dispečeriai tarp farmacijos pramonės ir vargšo, neapsišvietusio žmogaus, to vargšo pinigų išpumpuotojai. Internete yra O.Butakovos knyga „vanduo – tai gyvybė”. Paskaityk ją, tenai yra apie tai, kad hemoglobinas neturi būti aukštesnis, nei 130. Lygiai tas pats ir su cholesterolio norma kraujyje. Juk jau ne vakar yra absoliučiai ištirta ir įrodyta, kad grėsmingas gyvybei cholesterolis tampa tuomet, kai viršija 3,88 mmol/l, o gi mūsų poliklinikose 5,2 mmol/l dar laikoma, kad tai yra gėris.

    Atsakyti
    • Na, apie mediciną nesiginčysiu, tačiau dėl tų viršijamų/neviršijamų kiekių kraujyje, tai kiekvienam norma vis kita yra 🙂 Pas merginas, dažnai hemogloinas per mažas būna, bet jos nei perkare būna, nei išbalę, nei ką… Buvo atvejis, kai mano hemoglobinas, buvo labai didelis, buvo ir sumažėjęs, bet savijauta nesiskyrė. Taip pat ir su kraujospūdžiu – kas vieniems norma, kitiems katastrofa 🙂

      Atsakyti
  4. Labas,
    kaip ir prašei, kad koks žaliavalgis pakomentuotų, bet labai prajuokinai, nes žaliavalgyste užsiėmei vieną dieną. Ne, ne dėl to, kad neturi valios ar pan. Šiaip kažkodėl labai juokinga. Be jokių pašalinių minčių. Tai man nebelabai ką ir yra parašyti. Tikriausiai negrįši prie tos minties. Jei kada grįši gali pas mane paskaitinėti apie mano pradžią ir motyvus. Ir tada gali klausti. Nors ką aš žinau, gal tai ir ne tau. Man tai labai tiko.

    Atsakyti
    • Šiaip, įsivaizduoju būtų tobulas variantas jei susirasčiau paną žaliavalgę ir ji man gamintų:-) nes labai jau sunku persiorientuot pačiam:-)

      Atsakyti
  5. A, jo. Aš ir norėčiau, kad man žmona gamintų. Ai, tiktų, kad bent ir valgytų kartu, pagaminčiau ir aš. O tai dabar jei darausi sau, tai visa šeimyna tikisi, kad ir jiems kas nors bus. Tada ir gamini kelis patiekalus, o tai jau užknisa.

    Atsakyti

Parašykite komentarą