Imbieriniai sausainiai

Perga

Baltais žiemos vakarais greičiausiai sušildo karšto klasikinio Glintveino taurė (kurį gaminome anksčiau), karšti garai iš orkaitės ir karštas merginos apkabinimas. Karštu merginos apkabinimo receptu nepasidalinsiu, bet sausainių receptu galiu. Taigi imbieriniams sausainiams reikės:

  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g rudojo cukraus
  • 125 ml skysto medaus
  • 1 kiaušinis
  • 375 g miltų
  • 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
  • 1 šaukštelis sodos

Papuošimui:

  • 200 g cukraus pudros
  • 2 šaukštai citrinos sulčių.

Gaminimas:

Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, ir suberkite miltus.

IMG_2802

Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve 30 minučių.

IMG_2820

Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Iš tešlos su formelėmis išspauskite sausainius.

IMG_2846

Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Sausainius įdėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 minučių (priklausomai nuo temperatūros). Mūsų orkaitė neturi termometro, todėl stebėjome situaciją orkaitėje, bet kepti užteko 10 min.

IMG_2824

Kol kepa sausainiai, turime laiko pasigaminti cukraus glazūrą iš cukraus pudros (pudrą galite pasidaryti kavamale susimalę cukrų) ir 2 šaukštelių citrinos sulčių.

IMG_2819

Na ir paskutinis gaminimo etapas – sunkiausiais, bet maloniausias. Iškeptus imbierinius sausainius papuošiame cukraus glazūra. Baltos žiemos grožio įkvėpti, galite įgyvendinti visas kalėdines, stebuklais dvelkiančias fantazijas:

IMG_2854

mes

P.S. Šį įrašą (kaip ir imbierinius sausainius) iškepiau kartu su savo snieguole 🙂

0 komentarų apie “Imbieriniai sausainiai”

Parašykite komentarą