Baltais žiemos vakarais greičiausiai sušildo karšto klasikinio Glintveino taurė (kurį gaminome anksčiau), karšti garai iš orkaitės ir karštas merginos apkabinimas. Karštu merginos apkabinimo receptu nepasidalinsiu, bet sausainių receptu galiu. Taigi imbieriniams sausainiams reikės:
- 125 g sviesto, kambario temperatūros
- 100 g rudojo cukraus
- 125 ml skysto medaus
- 1 kiaušinis
- 375 g miltų
- 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
- 1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
- 1 šaukštelis sodos
Papuošimui:
- 200 g cukraus pudros
- 2 šaukštai citrinos sulčių.
Gaminimas:
Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, ir suberkite miltus.
Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Iš tešlos su formelėmis išspauskite sausainius.
Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Sausainius įdėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 minučių (priklausomai nuo temperatūros). Mūsų orkaitė neturi termometro, todėl stebėjome situaciją orkaitėje, bet kepti užteko 10 min.
Kol kepa sausainiai, turime laiko pasigaminti cukraus glazūrą iš cukraus pudros (pudrą galite pasidaryti kavamale susimalę cukrų) ir 2 šaukštelių citrinos sulčių.
Na ir paskutinis gaminimo etapas – sunkiausiais, bet maloniausias. Iškeptus imbierinius sausainius papuošiame cukraus glazūra. Baltos žiemos grožio įkvėpti, galite įgyvendinti visas kalėdines, stebuklais dvelkiančias fantazijas:
P.S. Šį įrašą (kaip ir imbierinius sausainius) iškepiau kartu su savo snieguole 🙂
Buržujus, orkaitę veikiančią turi.
Spėju, tu irgi turi 😀
Turiu, bet tokios būklės, kad bijau tikrint, ar ji dar veikia.
Ale gi kad tik pasiskųst tau… tai orkaitė bloga, tai parketas namuose prastas, patalynė sunkiai skalbiama, tai dar kas nors… 😀