Belaukiant mieste eglės įžiebimo mintys vis labiau pradėjo suktis apie Kalėdas. O šąlant lauke į galvą ateina tik karštos mintys. Todėl natūralu, kad šeštadienio vakaro kulminacija tapo karšto vyno ir pyrago ragavimas žiūrint filmą Kalėdų tema.
Taigi karštam vynui reikės:
- 750 ml raudonojo stalo vyno,
- 10 vnt. gvazdikėlių,
- trinto muskatinio riešuto pagal skonį,
- 1/3 stiklinės vandens,
- 1 valg. šaukštas cukraus.
Šį rinkinį galima papildyti apelsinu – iš pusės jo sultis galima išspaust ir supilt į puodą su vynu. Taigi pats gaminimas:
- Gvazdikėliai, muskatinis riešutas užpilami vandeniu, užverdami ir kaitinami ant mažos ugnies vieną minutę.
- Viralas turi apie dešimt minučių pastovėti, kad šiek tiek atvėstų. Į kitą puodą reikia supilti vyną, jam šiek tiek pašilus, supilamos anksčiau kaitintos sudėtinės dalys, įdedama cukraus. Vyną reikia kaitinti tol kol jis puode pradės garuoti. Užvirti negalima.