Ingredientai:
0,25 l . pomidorų padažo,
0,5 l. pieno,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
Miltai,
Lazanojos lakštai,
Sviestas,
500 gr. faršo,
Pievagrybiai,
Pomidoras,
Fermentinis sūris.
Gaminimas:
Supjaustom svogūną ir įmetam jį į įkaitusią keptuvę.
Svogūnams apkepus įdedam faršą.
Ant iškepusio faršo sudedam pomidorus ir susmulkintą česnaką.
Taip pat supilam pomidorų padažą.
Viską gerai išmaišome ir paliekame virti 5-10 min. kol gaminsime baltą padažą.
Ant mažos ugnies, puode ištirpiname sviestą.
Į ištirpusį sviestą supilame miltus. Miltams parudavus galima įpilti pieną. Įpylus pieno, miltai sukibo į gabaliukus, ir jau maniau, kad padažas nepavyks 🙂 bet padidinus ugnį ir pradėjus greičiau maišyti gabaliukai ištirpo ir baltas padažas pavyko 🙂
Skardoje išdėliojame lazanijos lakštus, ant jų supilame faršą, tuomet vėl dėliojame lazanijos lakštus. Ant lakštų dedame supjaustytus pievagrybius ir pilame baltą padažą. Galiausiai uždedame lazanijos lakštus ir apibarstome tarkuotu sūriu.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. arba kol sūris paruduos.