Naujas automobilis

2014-ieji. Mano pirmoji mašina – 17 metų senumo Audi A4. Tikrai ne svajonių automobilis, bet užtat mano! Dešimt metų kartu…. Tiesa, daug su ja nekeliavau, daugiausia Vilnius-Perloja-Vilnius. Aš esu ramaus vairavimo stiliaus propaguotojas, tai tas turėjo įtakos, kad be elementaraus nusidėvėjimo, rimtesnių gedimų neturėjau. Bet laikas atsisveikinti su senąja drauge ir leistis į naujo automobilio paieškas.

Naujos mašinos išsirinkimas neužtruko ilgai, bet buvo mėtymosi nuo vienos prie kitos.

Iš pradžių galvojau apie naujesnę A4, bet po to, kai nupirkome Indrei dviratį, supratau, kad noriu mašinos, kuri būtų ne tik stilinga, bet ir praktiška. Svajojau apie savaitgalio išvykas, kai galėtume pasiimti dviračius ir atrasti naujus maršrutus. Taip nusprendžiau, kad noriu miesto visureigio.

Pirmiausia lyg norėjau pirkti Audi Q5 arba Q3. Dar mąsčiau apie VW T-Roc arba T-Cross… Bet pasižiūrėjus apžvalgas išgirdau šių VW problemines vietas ir kadangi tai nauji modeliai, tai dėvėtų atsarginių dalių mažai ir jos brangios, tai teko persigalvoti ir grįžti prie Audi. Vis dėlto, kad geriau rinktis patikimesnį variantą, nei vėliau gailėtis dėl neapgalvoto pirkinio.

Ieškojau ką pirkti pats, bet nemažai variantų ir mama man atsiuntė 🙂 Vieną dieną mama atsiuntė man nuorodą į Audi Q3 skelbimą Longo svetainėje. Kadangi jų aikštelė buvo visai šalia mano darbo Lazdynuose, nusprendžiau užsiregistruoti bandomajam važiavimui.

Išbandžiau, ir automobilis man patiko! Lengvai valdėsi, buvo erdvus ir patogus. Bet… Jame nebuvo parkavimosi kameros ir CarPlay, kurių taip norėjosi. Po senos A4’os norėjosi daugiau technologijos, daugiau patogumo… nesididžiuoju savo parkavimo sugebėjimais, tai norėjau mašinos, kurią galėčiau lengvai pastatyti ankštoje daugiabučio aikštelėje.

Pirmą kartą gyvenime nusprendžiau pagalvoti prieš pirkdamas, o ne pulti stačia galva, visgi nemažą sumą pinigų teks išliesti. Gerai apsvarščius privalumus ir trūkumus, supratau, kad parkavimosi kamera ir CarPlay nėra tokie svarbūs, svarbiau yra patikimumas. Tai ryte paskambinau pardavėjui ir pasakiau, kad IMU 😀

Ir kaip gi be nuotykių…

Išvažiuoju iš aikštelės su naująja savo mašina ir tiesiu taikymu į degalinę. Sustoju prie kolonėlės, ir žiūriu kur čia mygtukas degalų bakui atidaryti. Nėra. Einu googlinti. Googlas sako, kad reikia tiesiog bako dangtelį paspausti ir jis turi atšokti. Babandžiau kelis kartus, niekas neatšoka. Vėl googlinu, visi patarimtai vistiek sako, kad reikia paspausti dangtelį. Vistiek nepavyksta.

Grįžtu į aikštelę, iš karto prieina konsultantas, kuris pardavė man mašiną. Sakau: ” – Turiu durną klausimą: kaip kuro bako dangtelį atidaryti?” tas iš karto lenda į saloną ieškoti mygtuko, tada kviečiasi kolegą, kuris gerai apie Audi automobilius išmano. Tas bando spaudyti dangtelį jam irgi nepavyksta, atidaręs bagažinę bando traukti avarinio atidarymo troselį, tas irgi neatidaro. Ateina dar trys jų kolegos… žodžiu 5 darbuotojai bando atidaryti kuro bako dangtelį…

Okey, galvoju, ne aš čia tada durnas, kad nemoku atidaryti :D… žodžiu po kokių 5 minučių bandymų, vienam pavyksta nuimti dangtelio viršų, o ir ten pasirodo, kad buvo užstrigęs toks tarsi kabliukas, kuris laiko tas visas dureles. Jį truputį pajudinus jis atšoka ir vėl pradeda veikti.

1 komentaras apie “Naujas automobilis”

Parašykite komentarą