Žioplių sekmadienis

Sekmadienį grįžau iš Perlojos į Vilnių ir prieš lietingą savaitę nusprendžiau dar prasiminti. Apsukau ratuką pro Balsius, energijos dar turėjau, tai pagalvojau, kad neblogai dar būtų parinkti kilometrų važiuojant Vilniaus dviračių takais.

Nu ir važiuoju dviračių taku palei Olimpiečių gatvę, ir priekyje matau kažkoks bachūrėlis sau lėtai mina. Aš jį prisivijau nu ir galvoju, apvažiuosiu jį per dešinę ir tęsiu savo maršrutą. Bet ne, tas bičas staiga sukt į kairę, o aš jau pradėjęs lenkimą! Bam! Trenkiuosi jam į šoną, šiek tiek pastriksiu, išlaikau pusiausvyrą… Laimei, sužalojimų nėra, bet abu šiek tiek šokiruoti. Kažką jis dar kalbėt pradėjo, bet aš, kadangi važinėju su ausinėmis, nieko negirdžiu 🙂 tai tik kultūringai paaiškinu, kad kitą kartą, taip sukdamas nuo dviračių tako, bent jau posūkį ranka parodytų.

Važiuoju toliau. Prasuku pro Žvėryną, Vingio parką, Lazdynus, Spaudos rūmus… Ir tik pravažiavus PC MADA, nuo kalnelio, žiūriu, leidžiasi kokių 60 metų moterytė. Nu ir aišku jai prireikė pasukti į kairę. Žinoma praleisti jai iš priekio atvažiojančio manęs nereikia. Aš vėl ant stabdžių, ji irgi… susimėtė biškį, bet nieko nesakiusi toliau nuvažiavo. Nieko nesakiau ir aš.

3 komentarai apie “Žioplių sekmadienis”

  1. Tai kitą kartą griežtesnis buk, kad žmonės atidesni būtų ! 🤪 mieste tikrai daug žioplinėtojų….

    Atsakyti

Parašykite komentarą