Kalėdos be sniego

Kai pernai važiavau dviračiu į Palangą, tai kartu važiavo dviratininkas, kurio žmona dirba Lietuvos hidrometeorologijos tarnyboje. Tai jis sakė, kad Lietuvoje yra labai šūstra įranga orams prognozuoti, pasak jo – šūstriausia baltijos šalyse, todėl mūsų sinoptikų prognozėmis reikia tikėti labiausia.

Sinoptikai prognozavo, kad pirmadienį sniego neliks. Tai taip ir įvyko – Kalėdų rytą pabudau nuo nuo skardinio stogo krentančio sniego garso. Jau ryte kokie 4 laipsniai šilumos buvo, o paskui dar ir lyt pradėjo. Tai apie kokią 12:00 sniego jau praktiškai nebebuvo. Indrė dar atsiuntė foto iš Rokiškio, tai ten sniego normaliai, o Dzūkijoje, tai visiškas pavasaris.

Diena tai visai poilsinė. Pavalgai, paguli, pasižiūri tv, atsiverti laptopą… ir tada vėl suki ratu viską iš naujo. Šiemet, kaip ir pernai, iš „Itališki gardumynai” parduotuvės nupirkau panetone pyragą. Tai mamai šį kartą jis nelabai patiko, pernai, sakė, buvo skanesnis, sakė įdaro daugiau buvo. Man tai pasirodė toks pats – visai skanus. Man svarbu tik kad nebūtų sausas, o jis toks ir nėra.

Vakarop buvo kilęs noras išeiti į lauką, prasukti ratą aplink miestelį. Bet lijo lietus, tai tokių minčių atsisakiau.

O daugiau šiandien, nieko įdomaus 🙂

6 komentarai apie “Kalėdos be sniego”

Parašykite komentarą