Kalėdoms grįžau namo

Prieššventinis penktadienis darbe jau visai toks ramus. Vieni kitus sveikina su artėjančiomis šventėmis, apsimeta, kad dirba…

Darbe dar teko tokių porą smulkmenų pasidaryt, kad metiniai tikslai būtų užskaityti. Pavyzdžiui visi turėjom tikslą išklausyt kokius nors, su darbu susijusius, mokymus ir juos pristatyt komandai. Aš Udemy susiradau „The advanced sql course”.

Visai patiko man jie. Iš tikrųjų advanced. Labiausiai gal įsiminė:

  • Regex. Čia toks dalykas, kur pagal atitinkamo simbolio vietą eilutėje gali filtravimus, skaidymus daryti. Na, pavyzdžiui kliento adresą skaidant ar pan. Realiai niekada to rašant skriptus neteko naudoti, nes iš esmės, tai mes jau gaunam sutvarkytas ataskaitų lentas. Bet dabar žinosiu, kad toks dalykas yra ir kur jį galima panaudoti.
  • Materialūs View’ai. Kad tokie yra ankščiau žinojau, bet jau ir pamiršęs buvau. Realiai naudodavau tik paprastus view’sus, bet techniškai, tai jie tiesiog išsaugotas sql kodas, kuris kiekvieną kartą vykdomas, kai į jį kreipiesi. Todėl jei jis koks nors sudėtingesnis, tai reikia ilgiau palaukti, kol lenta būna suformuojama. Tuo tarpu materialus view’as yra tarsi jau suformuota lenta, todėl kreipiantis į ją, duomenis gauni daug greičiau. Minusas tik toks, kad toks view’as gali neturėti naujausios informacijos, nes jam turi būti nustatytas periodinis naujinimas. Tuo tarpu, kai paprastas view’as pateikia naujausią informaciją kas kartą, kai į jį kreipiesi.
  • Sužinojau, kad norint panaudot sum, count, min, max funkcijas nebūtina daryti Group By, o galima panaudoti OVER su PARTITION BY.

Tai trumpai pristačiau ir rekomendavau ir kolegoms šituos mokymus išklausyti.

Kelionė namo

Iš darbo išslydau biškį ankčiau nei oficialus darbo laikas. Nors išslydau čia nelabai tinka, nes ir atėjau gerokai ankščiau, o ir išeinant ir su vadovu atsiveikinau, ir vadovo vadovu. Ankščiau išeidamas tikėjausi, kad gal pavyks išvengti didelių kamščių.

Tai su trūlu iki namų atvažiavau gana greitai, kamščiai nepasijautė. Namuose susirinkau daiktus ir tiesiu taikymu į RIMI. O ten einant per pėsčiųjų perėją, tą kuri praktiškai prie RIMI durų, vos nenukirto kažkoks uzbekas su Priusu. Pralėkė net nesidairydamas ir nepristabdydamas…

Šiek tiek apsipirkęs sėdau į mašiną ir tiesiai į kamštį – atkarpą nuo RIMI „P. Lukšio” gatve iki Kalvariijų gatvės važiavau gal 40 minučių. Nesuprantu kaip taip žmonės visada laukia paskutinės minutės apsipirkti šventėms, gi žino kad reikės sėdėti ilgiausiuose kamščiuose, ir vis tiek taip…

Faina, kad kamštis, praktiškai tik toje vietoje ir tebuvo, visu kitu keliu, automobilių saikingai. Tik jau paskui išvažiavus iš Vilniaus, visu keliu iki Perlojos teko važiuoti kolonoje, ilgasias šviesas pavyko įsijungti tik jau visai prie namų.

4 komentarai apie “Kalėdoms grįžau namo”

Parašykite komentarą