Kartais rytais džiūsta akys

Šių metų pradžioje pasidariau lazerinę akių korekciją. Iš esmės ji praėjo sklandžiai ir tikrai nesigailiu ją pasidaręs. Bet atsirado vienas šalutinis poveikis, apie kurį nežinojau.

Prieš darantis operaciją apskritai nežinojau, kad būna kokių nors šalutinių poveikių. Realiai apie tai mažokai ir domėjausi. Visada įdomu buvo tik tai, ar sudėtingai praeidavo pirma savaitė po operacijos.

Tai man pirma savaitė man praėjo ganėtinai lengvai. Youtube mačiau žmonės dalinosi savo įspūdžiais, tai buvo ir tokių, kurie tuo metu gailėjosi, kad nusprendė operuotis. Kokią trečią dieną, jie negalėdavo net atsimerkti, sakydavo, kad jausmas toks lyg akys būtų pilnos smėlio ar pan. Bet aišku, vėliau, skausmui praėjus, džiaugėsi, nes ir tas skausmas trukdavo tik kokią dieną daugiausiai.

Man nieko tokio panašaus nebuvo. Vienas toks rimtesnis įvykis gal po poros mėnesių įvyko, kai pabudau ryte ir atsimerkiant jausmas buvo toks lyg vokas būtų prilipęs prie akies. Atsimerkt tada atsimerkiau, prisilašinau dirbtinių ašarų, bet visą dieną mirksint akį skaudėjo.

Tada pagalvojau, kad tai susiję su tuo, kad kambaryje šildymas išsausina orą, dėl to pasausėja ir akies obuolys, ir ryte atsimerkiant nėra slydimo ir taip sudirginama akis. Šildymo sezonui pasibaigus lyg ir geriau buvo. Bet dabar, kai vėl namai šildomi, kartais būna tokių lengvesnių atvejų.

Tačiau čia pastebėjau, kad dažniausiai tas akies sudirginimas įvyksta tada, kai tenka keltis anksčiau, ar kai prasčiau išsimiegu. Žinot tuos atvejus, kai ryte baisiai nori miego, kai vos praplėši akis..? Tai va tokiais atvejais akis ryte ir skauda. Tada ir būna tas jausmas, kad atrodo akie vokas prilimpa prie akies obuolio. Gerai išsimiegojus, jų neskauda niekada.

Ir pasirodo, kad toks šalutinis poveikis, kurį patyriau – akių sausumas, yra gana dažnas. Jis pasireiškia tuo, kad akys pradeda gaminti mažiau ašarų, todėl jos tampa sausos, dirglios ir gali skaudėti. Keista tik, kad man tai labai susiję miegu. Dienos metu, nesvarbu kokioje aplinkoje bebūčiau, akys nesausėja.

4 komentarai apie “Kartais rytais džiūsta akys”

  1. Man gal net vasarą sausos būna rytais labiau, irgi kai miego trūksta. Aišku, aš be operacijų. O ir šildymas dar neįjungtas bute, ir naktį balkonas pravertas, tai nesausa 😀

    Atsakyti

Parašykite komentarą