Nauji ratai

Penktadienį su Indre buvom nutarę vykti Perloją. Man atėjus prie savo automobilio, pamačiau, kad jam nuleista priekinė, vairuotojo pusės, padanga.

Savo kelioniniame krepšyje visada nešiojuosi Pro Stormer akumuliatorinį kompresorių, todėl pagalvojau, kad visai gali būti protinga pabandyti su juo pripūsti padangą, o jei jau matysis, kad orą leidžia, tai tada jau pasikeisiu į atsarginę. Pabandžiau pūsti – viskas gerai. Pripūčiau dvi atmosferas, paklausau – jokio šnypštimo nesigirdi.

Nuvažiuoju pas Indrę, atsinešam daiktus, pasižiūriu – padanga lyg ir pilna. Bevažiuojant namo, dar sąnkryžoje sustojus prie raudono šviesoforo signalo, greitai iššoku į lauką pasižiūrėti kaip atrodo padanga – lyg ir viskas gerai. Važiuojant visu keliu iki namų irgi nepasijuto, kad kažkas netaip būtų. Kieme sustojus dar kartą pasižiūrėjau į padangą – jokių oro leidimo požymių nesimato.

Sekmadienį ryte sėdint prie pusryčių stalo užmetu akį į mašiną – padanga tuščia. Papusryčiavęs einu pasikeisti į atsarginę, nes, vis dėlto, tas oro leidimas ne atsitiktinis, yra problema ir jau nesaugu taip su ja važiuoti į Vilnių. Pasikeisti į atsarginę pavyko greitai, vėl gi pasinaudojus Pro Stormer smūginiu suktuku. Čia jau gaunasi kaip kokia šių įrankų reklama, nu bet jie tikrai man pasiteisinę pirkiniai 🙂

Vilniuje, netoli mano namų, prie Šilo tilto, yra visą savaitę dirbanti ratų taisykla, tai nuvežęs Indrę iki jos namų, važiuoju tiesiu taikymu ten. Ten dirbantis meistrelis nusinešė mano padangą patikrinimui, pripūtė, apipurškė muilinu vandeniu, ilgai žiūrėjo… Pradžioje nesimatė pro kur oras eina. Bet paskui protektoriaus rievėje, pasimatė kokio centimetro ilgio įtrūkimas.

Tokio įtrūkimo, tiesiog įkišūs tą siūlą, užkimšti nepavyktų, reikėtų dėti vidinį lopą. Bet kadangi jis tuo metu tokių lopų nebeturėjo, pasakė, kad niekuo padėti negali. Užžymėjo tą įtrūkimą kereida ir nurodė važiuoti į Banginio stovėjimo aikštelę, ten įsikūręs nedidelis „Garažiukas”, ir jame turėtų man tą lopą uždėti. Pasak jo, čia remontas nebrangus bus, kokie 10-15 eurų.

Kažkaip nesu atkreipęs dėmesio ir niekada nesu matęs, kad tiesiog Banginio stovėjimo aikštelėje būtų koks nors „Garažiukas”. Bet atvažiavęs ten, praktiškai iš karto jį ir suradau. Baltos spalvos, toks kaip ilgas kioskas su šalia prikrauta panaudotų padangų krūva.

Man atvykus, ten jau buvo vienas jaunuolis su kiaura padanga, tai man teko šiek tiek palaukti. Bet po kokių 5 minučių, įvažiauvau į vidų, paduodu jam padangą ir dėstau situaciją… O jis sako: oi ne, tokių lopų nededu, neturiu tam įrangos… siųsčiau tave nuvažiuot ten į apačią prie Šilo tilto, bet jau vieną klientą iš ten man sugrąžino 🙂 nu jo, sakau, mane iš ten pas jus irgi atsiuntė.

Jis dar pabandė į tą plyšį įgrūst tą siūlą, bet jokios iš to naudos. O be to pamatė dar porą vietų per kurias oras ėjo. Šiaip šios mano padagos restauruotos, tai iš jų visko galima tikėtis, ir tokie jų įtrūkiai kaip ir nestebinantis jau dalykas. Kokius jau 8 metus su jomis važinėju.

Kadangi kitų metų pavasarį turiu planą keisti mašiną, tai per daug į ją investuoti nenoriu. Todėl meistrelio užklausiau ar neturi kokių senų, bet dar tinkamų padangų su kuriomis galėčiau sulaukti pavasario. „Žinoma turiu” tarė jis 🙂 nuėjęs į lauką surado porą padangų, kurias prieš savaitę jam paliko kažkoks pensininkas. Sako normalios padangos, protektorius dar geras, pavasario tikrai sulauks. 30 eurų už abi padangas ir 10 eurų už darbą. Permontavo, subalansavo, uždėjo…

Atsisėdu važiuoti, girdžiu kažkas po mašina braška… išlipu pasižiūrėti – atsikabinusi variklio apsauga. Prieš kokį mėnesį ji jau buvo atsikabinusi, tai namuose ant zateškių buvau prikabinęs, bet dabar vėl nukrito. Tai nukirpau likusias ant kurių dar laikėsi, susidėjau į bagažinę ir išvažiavau namo 🙂

Sena mašina, vis išlenda ir išlenda kokia nors kliūrka. Tikrai jau laikas ją keisti.

O kol tvarkė man padangas, tai meistrelis visokių istorijų apie mašiną pripasakojo, nes ir pats turėjo tokią pačią Audi A4 kaip mano. Šiaip bendrauja jis taip apatiškai, gali kai kam jo bendravimo stilius nepatikti, bet tvarko pigiai, manau, galiu rekomenduoti 🙂

6 komentarai apie “Nauji ratai”

Parašykite komentarą