Kaip įvertinti projekto naudą?

Šiandien vėl teko bėgti į stotelę, kad suspėčiau į 7 autobusą įlipt. Šiandien atvažiavo 2 minutėmis ankščiau ir nelaukdamas tų dviejų minučių išvažiavo. Paskui jau tik Pramogų arenos stotelėj šiek tiek ilgiau pastovėjo. Nesuprantu kas tiems autobusų vairuotojams yra. Mano stotelė maršruto pradžioje, realiai antra. Nu ir vis tiek praktiškai niekada laiku jis ten neatvažiuoja.

Darbe su vadovu turėjau ilgoką pokalbį. Daugiausia kalbėjome apie tai kaip objektyviai įsivertinti mūsų kuriamų projektų naudą. Vieni mūsų sukurti projektai kurią naudą, taupo laiką ar pinigus. Bet yra ir tokių, kurie sukuriami tik tam, kad kažkam įdomu kažkokius skaičius pamatyti, bet realiai po to su ta informacija nieko nedaroma.

O dar blogiau, kai sukuri kokį nors įrankį, o jis lieka nenaudojamas. Tai realiai mes darbo įdedame daug, bet apčiuopiamos naudos įmonės iš to negauna. Ir kaip tada įsivertinti kiek naudos įmonei atneši darydamas projektus?

Aš iškėliau mintį, kad mums, kaip skyriui, reikia užsakovams sąskaitas išrašinėt už projektus, taip paskatintume užsakovus atidžiau apmąstyti savo tikslus ir lūkesčius. O mes galėtume lengviau sekti savo projektų efektyvumą.

Tik aišku įgyventinti tokį dalyką būtų labai nelengva, nes pasipriešinimo įmonėje dėl tokio mūsų sumanymo būtų daug. Tai, žodžiu, čia dar neužbaigta diskusija.

Muzikinis žaidimas

O taip pat šiandien laimėjau muzikinį žaidimą, apie kurį rašiau praėjusią savaitę. Visgi paskutinę minutę pakeičiau dainą ir konkursui įdėjau šią:

Na, ir ta proga turėjau sugalvoti temą naujam žaidimui. Tai nepasikuklinau ir sugalvojau sunkią: „Neegzistuojančios grupės/atlikėjo daina” 😀

8 komentarai apie “Kaip įvertinti projekto naudą?”

  1. Neegzistuojantis atlikėjas, tai čia pasimiręs netinka? Laiko mašinos reikia, kad iš ateities dainušką atskraidintų. Intelektas, jei jau dainas kuria, tai vis tiek kaip ir atlikėjas tam tikra prasme būtų.

    Atsakyti
    • Aha, čia sunki tema gaunasi 😀 Aš kaip neegzistuojantį pasirinkau Lustra, iš filmo Eurotrip 🙂 tai va čia maždaug toks užmanymas, kad kažkieno išgalvota kažkaip būtų, kad egzistuotų tik filme, filmuke ar pan. 🙂

      Atsakyti
      • Na tada jau reikia aiškiai apsibrėžt kolektyve, kas vadinama neegzistuojančiu, nes čia labai įvairiai galima suprast. Filme tai vis tiek kažkas sukūrė tą dainą ir ją atliko, tai sunku sakyt, kad atlikėjas neegzistuojantis.

        Atsakyti
        • Tai aš jiems maždaug paaiškinau 🙂 Tai taip, kažkas kūrė, kažkas atliko, nu bet kartais filme ir reali grupė būna pakviečiama, o kartais va tokia išgalvota būna, nes tarkim mano atveju grupė Lustra yra tik šiame filme, jos atlikėjas Matt Damon, nu tikrai išgalvota neegzistuojanti grupė 🙂

          Atsakyti

Parašykite komentarą