Skrydžio režimas

Atsikeliu šiandien, papusryčiauju ir einu iš kuprinės išsitraukti darbinio nešiojamojo kompiuterio. Pastatau jį į stovą ir prijungiu USB-C laidu prie monitoriaus. Bandau prisijungti, vedu slaptažodį, bet nepavyksta. Žiūriu, kad klaviatūroje mirksi įrenginio lemputė, kuri rodo, kad klaviatūra neprisijungusi prie kompiuterio. Pelė, to paties gamintojo kaip ir klaviatūra – Logitech, veikia puikiai.

Oki, reikia perkrauti kompiuterį. Išsiimu kompiuterį iš stovo ir naudodamas jo integruotą klaviatūrą suspaudau Ctrl+Alt+Del, perkraunu, bet tas pats. Gerai, reikia atidaryti „Bluetooth įrenginių langą“ ir ten pabandyti iš naujo pridėti klaviatūrą. Neatsidaro ir tas langas. Na, bando atsidaryti, bet kad atsidarytų, tam reikia prisijungti prie VPN.

Jungiuosi prie VPN, gaunu pranešimą, kad nepavyksta prisijungti, nes kažkokia serverio klaida. WTF galvoju, negi į biurą dabar reikės važiuoti?

Dar kelis kartus perkraunu kompiuterį, vėl bandau jungtis prie VPN, bet niekas nesikeičia. Jau pradedu nervintis, mintyse nusikeikiu, kad tik su Windowsais tokios nesąmonės, o su MAC’ais taip nebūna.

Kyla idėja pamėginti telefone susikurti Hot-spotą ir prisijungti prie jo interneto, nes gal čia mano internetas stringa ir neleidžia prisijungti prie VPN. Ir tada paspaudęs ant Wi-Fi ikonėlės, pamatau tą mažą mygtuką su lėktuvo simboliu – „Airplane mode“. Jis buvo įjungtas.

Nežinau kokiu būdu jis aktyvavosi, bet va kiek reikalų man su juo buvo 🙂 Išjungiau ir viskas susitvarkė. Pasirodo pelę prie kompiuterio esu prijungęs per donglą, o klaviatūrą – per bluetooth. „Airplane mode“ išjungė visus ryšius, bet donglo ne, todėl pelė ir veikė.

Ir nesuprantu kam tas „Airplane mode” laptope reikalingas? jei gerai pamenu, iki Win11 jo nebuvo ir tikrai vargu ar kas pasigedo išskyrus MS programerius.

Darbas

O darbo diena – neypatingai įdomi. Niekaip nepavyksta paleisti Python skripto per Jenkins. Mano kompe jis prasisuka per, nu gal kokias, 5 minutes, o paleidus serveryje per Jenkins sukasi kelias valandas ir niekaip nepabaigia, kol rankiniu būdu jo nesustabdai…

Sportas

Šiandien sportuot buvau vienas, be Indrės. Iš karto ne taip smagu. Bet apskritai, treniruotė gavosi produktyvi, beveik visuose pratimuose didinau svorius ir jaučiausi komfortiškai. Išėjau iš salės neblogai užpompuotomis rankomis 🙂

Parašykite komentarą