Vaistai nuo slogos ir kaip išvengiau adatos į smegenis

Prieš kokią savaitę dariausi kraujo tyrimus, tyriausi hormonus. Skydliaukė tvarkoje, bet vienas hormonas maksimalią ribą viršija dvigubai…

Kadangi tą hormoną reguliuoja hipofizė, tai endokrinologė nusiuntė pasidaryti MRT. Dvidešimt minučių vamzdyje klausant visokiausių garsų, tada švirkštas kontrasto į veną ir dar dešimt minučių vamzdyje. Kitą dieną gydytojos skambutis su info, kad mano hipofizė nepakitus.

Kartais tas hormonas padidėja nuo gėrybinio mazgelio hipofizėje ir tada jis gydomas arba vaistais, arba jeigu jie nepadeda, tada per nosį į smegenis kišant adatą ir per ją jį ištraukiant. Džiugu, kad šitos procedūros išvengiau.

Mano atveju reikės du mėnesius gerti vaistus – Bromkriptiną. Žiaurioki tie vaistai, galiu pasakyt… buteliuke 30 vienetų 2,5 g tablečių, o man reikia gerti po pusę jos vakare, kas atrodytų labai mažai, nes kartais žmonės iki 30 g per dieną jų gali išgerti. Bet šalutinių poveikių sąrašas gana ilgas, tarp kurių yra ir tokie kaip „Nenumaldomas noras lošti azartinius žaidimus” ar „Besaikis noras valgyti”.

Šitie man nepasireiškė, bet praktiškai iš karto išgėrus pirmą dozę, pasireiškė kitas – nosies užgulimas. Ir jis labai nervina. Nosį užgula taip, kad prakvėpuot sunku, o išsipūst iš nosies nieko negaliu. Tada belieka kvėpuoti arba per burną arba purkšti kokį nors purškalą.

Iki šiol turėjau kinišką purškaliuką. Jis labai gerai atleidžia kvėpavimo takus ir įsipurškus po poros minučių jau galiu laisvai kvėpuot. Problema tik ta, kad paprastai purškalų į nosį negalima naudoti ilgai, daugiausia iki savaitės.

Vakar nuėjau į vaistinę pasiklausti gal ką vaistininkas pasiūlys, gal yra kažkas ką galima naudoti ilgiau, nei savaitę, kad tuos du mėnesius galėčiau lengviau išgyvent. Bet vaistininkas irgi nenudžiugino, sako nėra tokių vaistų, kuriuos būtų galima naudoti ilgai, nes nuo jų kenčia nosies gleivinė, ji išsausėja, sutrūkinėja ir kartais iki tiek, kad net kraujuoti gali pradėti.

Vienintelis variantas turėti du skirtingus ir kas savaitę juos keisti. Tai pasiėmiau „Rhino-stas” ir jūros vandens. Jūros vandens dar niekada nesu bandęs, tai po savaitės bus įdomu išbandyti.

Ai, dar bandžiau kažkada Grybų šventėje pirktą kinišką „vaistą”, tokį buteliuką, kuriame yra visokiais mentoliais ir kitokiais dalykais prikvėpinta medžiaga. Ją pauosčius nosis kaip ir turėtų atsikišti… bet nifiga jis neveikia.

Gal jūs turi kokių patarimų kaip nosį atkimšti natūralesnėmis priemonėmis?

4 komentarai apie “Vaistai nuo slogos ir kaip išvengiau adatos į smegenis”

  1. Aš tą „kinišką vaistą” pirkau ajurvedinėje parduotuvėje, man tris metus išsilaikė tas aštrus kvapas… Kaip pasakojau, net nugraužė odą, kai per daug panaudojau… Bet čia ne vaistas, tai ir nepadeda, labiau profilaktiškai. Sveik 😉

    Atsakyti
  2. Nu laikykis. Pastaruoju metu vaistai pas tave, kaip pas rimtą poliklinikos suolus trinantį pensininką. Žiūriu, visos sveikatos bėdos prasidėjo, kai nustojai kraują duot. Susimąstyk.

    Atsakyti
    • Nu vat ir nežinau kaip čia jaustis. Iš vienos pusės nesijaučiu sergantis, neatrodo čia rimti dalykai, iš kitos pusės gal ir rimta, kai tokie vaistai… Nu jo, čia toks sutapimas su donoryste, bet va feritinas atsistatė, tai juo dar pasidžiaugt noriu 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą