M.J. Demarco – Greitkelis link milijono

Esu užsiprenumeravęs Audiotekos naujienlaiškį ir visada gaunu informaciją apie naujas audioknygas iš paties Audiotekos įkūrėjo. Apie šią knygą naujienlaiškį irgi gavau, ir jame knygos pristatymas buvo WOW.

Na, pristatymas iš tos serijos, kur: Sukrečianti, įsitikinimus keičianti ir t.t. Kaip jau ankščiau esu ne kartą minėjęs, kad man šita sritis yra labai įdomi, tai ir užkibau ant šito kabliuko 🙂

Audioknygoje „Greitkelis į milijoną“ autorius išskiria tris kelius, kuriais žmonės keliauja savo finansiniame pasaulyje. Ir tai yra:

  • Kelkraštis — tai kelias, kurį renkasi dauguma – ypač visiškai nesidomintys asmeniniu tobulėjimu ar finansais. Šis kelias gali nuvesti tik į vieną vietą — skurdą.
  • Šunkelis — šį kelią dažniausiai renkasi tie, kas patiki ilgo, stabilaus praturtėjimo investuojant formulėmis. Jis veda į vidutinybės gyvenimo būdą.
  • Greitkelį — šiam keliui autorius skiria daugiausiai dėmesio. Tai kelias, kuriuo eina jis pats, ir kuriuo kviečia keliauti ir knygos skaitytojus.

Knyga prasideda nuo autoriaus sėkmės istorijos… Kuri realiai buvo viena. Jis sugalvojo sistemą, ją išvystė, susikrovė turtus ir baigta. Tai iš esmės čia gavosi taip, kad žmogui pasisekė kartą praturtėti, ir jis parašė knygą ir pradėjo mokyti kitus 🙂 Na, ne žmogau, taip manęs neįtikinsi, čia ne tavo žinios tau turtus sukrovė, o sėkmė atsidurti laiku ir vietoje.

Ir šiaip visas knygos pasakojimas man atrodo iš finansus ne itin išmanančio žmogaus perspektyvos. Man jis net labai priminė „Verslo nuo nulio” įkūrėją, aferistą Karolį Šimkų, kuris savo video sakydavo: pirk pigiau, parduok brangiau, ir viskas, būsi verslininku.

Čia autorius irgi maždaug taip: „ne dirbk sistemai – sukurk sistemą, kad tau dirbtų kiti”, „daryk įtaką milijonams ir uždirbsi milijonus”… Na, kas to nesupranta? ar tikrai yra nesuprantančių, kad būdamas samdomu darbuotoju milijonų nesukaupsi? Tik vat duok patarimų, kaip tą sistemą suskurti!

Trumpai tariant, man šita knyga visiškas bulšitas. Buvo joje gal porą minčių, kurios man patiko, bet nemanau, kad kas nors ją paklausęs patobulėtų. Ją galėčiau rekomenduoti nebent vaikams mokykloje, kurie apie gyvenimo procesus dar nieko nežino, ir neįsivaizduoja kaip sukasi pasaulis.

Tai mano ir vertinimas būtų toks – viena ausis iš dešimties. Prastai, labai prastai.

Šios knygos rekomenduoti pirkti tikrai nesinori, todėl tik priminsiu, kad nuėję į audioteką šį kartą galite pasirinkti kokią nors kitą knygą, su nuolaidos kodu KSI, visoms 15% nuolaida. Jeigu norite patarimo ką išsirinkti – štai čia mano įvertintų knygų sąrašas 🙂

Vertinimas: 👂👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿👂🏿

Parašykite komentarą