Ar Pigu.lt pardavinėja tai ko neturi?

Manau kokius 95% daiktų, kurios perku, perku internetu. Nemėgstu lankytis parduotuvėse, todėl į jas nueinu tik tada, kai nėra kitos išeities, kai reikia perkamą daiktą pasimatuoti. Tai gaunasi taip, kad parduotuvėse lankausi tik tada kai reikia batų arba kelnių, nes čia tokie dalykai, kurie turi būti patogūs, ir kuriuos tikrai reikia matuotis.

Visus kitus dalykus perku tik internetu ir dažniausiai renkuosi tarp dviejų parduotuvių – Aliexpress arba Pigu.lt. Žinoma, dažniausiai perku iš Kinijos, tačiau kai daikto reikia greičiau, tada jau renkuosi Pigu.lt, nes tai Lietuviška parduotuvė, sandėliai Lietuvoje ir daiktą turėtum gauti greičiau, na, bent teoriškai.

O vat praktiškai, būna visko. Jeigu perkant Pigu.lt yra užrašas, kad daiktą jie gali pristatyti kitą dieną, tai tikriausiai taip ir bus. Teko pirkti žibintą dviračiui, tai kurjeris jį pristatė jau sekančią dieną. Bet jeigu yra nurodyta, kad daikto vietoje jie neturi, ir pristatys po savaitės ar pan. tada jau būna įdomiau.

Paskutinis toks įdomesnis buvo ausinių pirkimas. Nusipirkau jas liepos 23 dieną, perkant buvo nurodyta, kad pristatys rugpjūčio 4 dieną. 4 dieną jų negavau, bet gavau laišką ir pranešimą, kad pristatys 6 dieną. Kaip kompensaciją už nepatogumus pridėjo 3 pigu eurus. 6 dieną taip pat jų negavau, gavau pažadą, kad pristatys 10 dieną ir dar 3 pigu eurus. 10 dieną ir vėl negavau ausinių, bet gavau 3 pigu eurus ir naują pažadą, kad ausines gausiu 13 dieną. Tada pažadėjo pristatyti 17 dieną, po to 27, paskui 31, vėliau rugsėjo 3, tada nukėlė į 9.

Rugsėjo 5 dieną, dar paskambino šalto balso konsultantas, atsiprašė, kad daug laukt tenka, patikino, kad pristatys 9 dieną, pasakė, kad jei nenoriu laukti, gali grąžinti pinigus… bet man jau čia toks smalsumas atsirado: kiek gi dar kartų jie gali atidėlioti? 🙂 ir jei jau tikrai 9 dieną pristatys, tai kelias dienas palaukti ne taip ir daug, kai jau laukiu daugiau nei mėnesį viršaus.

Po skambučio jau kaip ir patikėjau, kad daugiau nebenukėlinės pristatymo datos bet…

Atėjus rugsėjo 8 dienai, pristatymas vėl buvo perkeltas – į rugsėjo 11 dieną. Devintą dieną dar vienas skambutis iš to paties, šalto balso konsultanto, su atsiprašymu ir 3 pigu eurais į sąskaitą. 10 dieną pastebėjau, kad tinklalapyje pakeitė užsakymo statusą iš „Vykdomas” į „Laukiama iš tiekėjo”. Toks statuso pakeitimas, galima sakyti, iš karto nubraukė viltis 11 dieną pagaliau atsiimti ausines.

Atėjus 11 dienos vakarui, sulaukiau SMS, su informacija, kad ausinių nebegausiu apskritai, nes tiekėjas jų nebeturi. Pasiūlė man kitas, panašias ausines, aš su pasiūlymu sutikau, bet čia jau kita istorija 🙂

Įdomu, ką veikė pigu.lt darbuotojai virš mėnesio laiko, jei istorijos pabaigoje susisiekė su tiekėju…

Tai vat ir mąstau dabar ar verta apsipirkinėti Lietuviškuose, e-shopuose, kai prekių laukti kartais reikia ilgiau nei iš Kinijos ir kartais jų net ir nesulaukti? Na, taip, Lietuvoje pirkdamas gauni garantiją, bet ar taip jau dažnai tie daiktai genda?

6 komentarai apie “Ar Pigu.lt pardavinėja tai ko neturi?”

  1. Tai, kad beveik visur tas pats. Su varle.lt irgi neturi jokių sandelių ir važiuoja prekės iš užsienio šalių ir gali laukti ilgiau nei iš kokių kinų.

    Atsakyti
    • Jei neklystu, tai varle.lt toks veikimo principas, kad savo sandėlių jie neturi, o užsakinėja iš tiekėjų… Pigu.lt bent jau ankščiau tai savo sandėlius turėdavo ir laukti ilgai niekada netekdavo. Na, ir dabar kitoms prekėms, ir toms ausinėms, kurias siūlo kaip alternatyvą, pristatymo trukmę nurodo minimalią – kitą dieną po užsakymo.

      Atsakyti
  2. O tai tik pirmus kartus nukeliant pigu eurų davė ar ir visais kitais? Nes jei visais, tai kokį 100 eurų turėjo susidaryti, gal net apsimoka? 🙂

    Atsakyti
    • Pirmus tris kartus davė po 3 eurus, paskui nebedavė kol skambinėt nepradėjo 🙂 su pirmu skambučiu davė berods 5, su antru 3 🙂 Tai kaip ir neblogai, bet tie piguEurai toks prisirišantis dalykas 😀 jais visos pirkinio sumos padengt negali, gali tik dalį, ir dar jie galioja ribotą laiką. Na, ir plius jei ką nors nori pirkti tada jau būtinai pirmiausia pigu.lt žiūri, kad tuos eurus išnaudotum… 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą