Youtube e-mail pranešimai

Prieš porą savaičių pastebėjau, kad pradėjau nebegauti e-mail pranešimų iš Youtube, apie naujų video atsiradimą. Na, čia tų, kur kai užsiprenumeruoji kokį kanalą ir šalia mygtuko „Prenumeruoti” paspaudi varpelį. Šiaip Youtube tinklalapyje tuos visus naujus video susigaudyti gan nepatogu, todėl gauti juos el. laiškais buvo visai patogu.

Tačiau Googlas mėgsta gerus ir patogius dalykus nukilinti. Kažkada nukilino savo RSS skaityklę, nukilino G+, Adsense pluginą Wordpresui, dar žada tą patį padaryti ir su Adsense appsu androidams…

Žodžiu, atėjo ir Youtube el. laiškų pabaiga. Motyvas buvo toks, kad atseit iš tų laiškų atidaroma buvo mažiau nei 0,1%. Todėl nuo rugpjūčio 13 dienos laiškų siuntimas buvo išjungtas. Dar atseit buvo pastebėta, kad nesiunčiant laiškų, video peržiūrų skaičius nepasikeitė, tai Youtube kanalai kaip ir neturėjo pajusti jokios žalos… na, nežinau, aš per tą laiką tikrai mažiau video žiūrėjau.

Kaip ten bebūtų, pradėjau ieškoti kito patogaus būdo sužinoti kada mano sekami kanalai įkelia man aktualų video. Beieškodamas sužinojau, kad Youtube kaip ir koks Wordpresas, taip pat turi RSS. Taigi galima nuėjus į Youtube kanalo puslapį, nusikopijuoti jo adresą, ir įkelti, kad ir kokio Feedly paieškos lauką ir tą kanalą užsiprenumeruoti ten. Realiai gaunasi netgi patogiau nei gauti el. laiškus. Jei būčiau tą žinojęs, tai jau seniai būčiau pasidaręs.

Vienintelis Feedly minusas būtų tik toks, kad negalima užsiprenumeruoti Youtube kanalo playlisto, todėl gauni visus kanalo video, net ir tuos, kurie kartais neaktualūs. Nu bet čia menka bėda šiaip.

2 komentarai apie “Youtube e-mail pranešimai”

  1. Nueini į youtube.com (savaimes suprantama turi būt prisijungęs), dešinėj viršuje yra varpelis, paspaudi varpelį ir štai sąrašas visų užprenumeruotų video. Jei yra kažkokių neperžiūrėtų, tai prie varpelio rodomas skaičius.

    Tas pats yra ir mobilioj programėlėj.

    Atsakyti

Parašykite komentarą