RoseHip – Beyond Meat (dirbtinės mėsos) burgeris

„Beyond Meat” gaminamą mėsą norėjau išbandyti jau labai seniai. Na, aš apskritai toks, mėgėjas maistą išbandyti – esu valgęs ir arklienos, ir sraigių, ir netgi Švediškos pūdytos silkutės „Surstromming„. Beyond Meat kiek kitoks produktas, ir Lietuvoje ilgą laiką jos nebuvo galima gauti. Na, ir dabar parduotuvėje jos nenusipirksi, tačiau, kai kurios, kavinės tokios mėsos gauna.

Tiems kas nežino, „Beyond Meat“ yra Los Andžele įsikūrusi augalinių mėsos pakaitalų gamintoja. Ji įkurta 2009 m., o savo produktais JAV pradėjo prekiauti nuo 2012 m. Įmonė gamina mėsą skirtą pakeisti vištienai, jautienai, ir kiaulienai. Nuo 2020 m. „Beyond“ produktai yra plačiai prieinami daugelyje JAV maisto prekių parduotuvių. Tai gal greitu metu ir po Europą paplis.

Kažkada su vienu kolega diskutavom ar gali ši mėsa pakeisti tikrą mėsą. Aš įsispyręs laikiausi pozicijos, kad be mėsos aš negaliu gyventi, man reikia mėsos skonio, mėsos kvapo… man reikia išsikepti mėsos kepsnį ant grotelių ir t.t. jo pozicija buvo tokia, kad jeigu pakaitalas yra visiškai identiškas, tai be tikros mėsos galėtų gyventi.

Žodžiu, kol dar tik laukiam, kol ši mėsa atsiras mūsų parduotuvėse, pajusti jos skonį jau dabar galima RoseHip kavinėje. Čia Beyond Meat paplotėlis naudojamas „Meksikietiškame” burgeryje.

Kai padavėja atnešė šį burgerį, tai pirmiausia, kol skonio receptoriai neapsivėlę, praardžiau burgerį ir su šakute atgnybau gabalėlį mėsos.

Skonis – na, jei nežinotum, tai nieko ir neįtartum. Na, ir apskritai jei būtų padėti keli įvairūs mėsos paplotėliai, manau, atskirti, kuris yra Beyond Meat būtų beveik neįmanoma. Nes lyginant Beyond Meat su paprasta mėsa, joje jaučiasi vos vos saldumo, tačiau turint omeny, kad tikros mėsos paplotėliai būna paprieskoniuojami, ir tokio saldumo gali gauti iš kokios nors paprikos ar svogūno, tai skonio skirtumo nelieka.

Na, ir apskritai vertinant patį burgerį – labai skanus! Tiesa, ir nepigus. Burgeris su bulvytėmis kainavo 12,5 eu. Na, bet išbandyti tokią pasaulio naujovę vertėjo, rekomenduoju ir jums.

Na, o už tokį produktą prieš „Beyond Meat” žemai lenkiu galvą, puikus kūrinys. Net ir būdamas užkietėjęs mėsaėdis, tikrą mėsą į Beyond Meat iškeisčiau, jei tik būtų galimybė jos įsigyti Lietuvoje ir kaina nebūtų dviguba 🙂 Su kolege netgi juokavome, kad dabar reikės nusipirkti šios įmonės akcijų 🙂

5 komentarai apie “RoseHip – Beyond Meat (dirbtinės mėsos) burgeris”

  1. Na, blin, labai įdomu. Reiks ir man išbandyti, nors toks nepigus, tai tik išbandyti dėl įdomumo. Kaip tik neseniai valgiau burgerį kaip tik per kelią nuo RoseHip, City chef ar kaip ten vadinasi, tai iki 10 eurų kompleksas buvo, bet žiauriai skanus 🙂 Ir dar Meat Lovers laaaaaabai skanus. Ir blin vėl iki 10 eurų, t.y. pigiau gerokai.

    Atsakyti
    • CityChef ir aš esu ne kartą buvęs, ten visada būna skanu, tik kartais man per mažos porcijos 😀 Na, apskritai Vilniuje skanius burgerius tikrai moka daryti, aišku neskaitant visokių MacDonalds 🙂

      Atsakyti
  2. Hesburgeryje yra burgeris su žirnių, pupelių ir kviečių paplotėliu 🙂 vietoj mėsos, atrodo irgi ideniškai 🙂

    Atsakyti
  3. IKEA siūlo augalinius kukulius, mėsos skonio be mėsos 🙂 įdomu, kaip užkietėjęs mėsos mėgėjas vertintumei šiuos produktus 🙂 lauksiu posto, jei kada paragausi 🙂

    Atsakyti
    • Paskaičius tavo šituos komentarus, Beyond meat nebeatrodo kaip kažkokia egzotika 😀 na, jei kada paragausiu ir šitų – būtinai aprašysiu, įdomi sritis čia man pasirodė 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą