Aš grįžau :)

Uch, kaip ilgai neprisiverčiau parašyti nė sakinio. Ankščiau laikiausi plano – per mėnesį parašyti bent po vieną įrašą. Bet prasidėjus karantinui niekaip nepavyko laikytis šitos taisyklės.

Tiesa, karantino pradžioje buvau pradėjęs įrašą pavadinimu „Diena, kai pasaulis užtraukė rankinį” bet taip jo ir nepabaigiau.

Apie darbą

Nemažai žmonių karantino metu turėjo daugiau laiko, atrado naujus pomėgius ir pan. Bet aš papildomo laiko gavau daugiau tik tiek, kiek įprastai trunka kelionė į darbą ir atgal. Kadangi tam, kad galėčiau dirbti man užtenka tik kompiuterio su internetu, tai pilnu tempu dirbau iš namų.

Darbas iš namų visai patiko ir dabar stengsiuosi tą daryti dažniau. Mūsų įmonė ir ankščiau suteikdavo galimybę keletą dienų per mėnesį dirbti iš namų, bet ankščiau diena darbo iš namų neduodavo tokio efekto, kokį pajutau dabar. Nors pradžioje buvo sudėtinga įsijausti į tokį darbą ir turėjo praeiti gera savaitė, kad įprasčiau dirbti nedideliame laptopo ekrane ir patogiai jausčiausi nuotoliniuose susitikimuose.

Apie laisvalaikį

Dar likus savaitei iki karantino paskelbimo nusipirkau Play Station 4. Ir tuo laibai džiaugiuosi. Nors darbo dienos ir buvo ganėtinai užimtos, bet savaitgaliais veiklos trūko, tai žaidimai labai padėjo laiką prastumti.

Šiaip įdomi PS4 nusipirkimo istorija 🙂 daug daiktų pas mano namuose atsiranda su tam tikra, kartais gal ir ne visai logiška istorija. Tai čia irgi gavosi panašiai. Telefone labai mėgau kiekvieną vakarą žaisti Call of Duty Mobile. Vieną rytą, pusryčiaudamas, pagalvojau, kad kažkaip ne visai patogus žaidimo valdymas telefono ekrane. Žinojau, kad galima prie telefono per Blue-tooth prijungti PS4 pultelį ir juo valdyti žaidimą. Taigi pradėjau skelbiu.lt ieškoti naudoto pultelio. Net ir naudoti pulteliai nėra visai pigūs, tai pagalvojau, kad gal labiau apsimokės nusipirkti visą konsolę 😀 Taigi tame pačiame skelbiu.lt susiradau naudotą PS4 konsole ir jau tos pačios dienos vakare žaidžiau su ja 🙂 ir žaidžiau tą patį Call of Duty.

Kai Lietuvoje prieš keletą metų atkeliavo Netflix, tai aš jo neišbandžiau. Todėl karantino metu užsiregistravau ir aktyvavau nemokamą mėnesį.

Iš esmės Neflix’as yra labai geras dalykas. Bet man užkliuvo tai, kad negalima susigrupuoti jau peržiūrėtų ir norimų peržiūrėti serialų – visus rodo viename sąraše. O ir paieška labai nepatogi – gali ieškoti tik pagal pavadinimą. Tai jeigu nežinai tiksliai ko ieškai, tai niekada ir nerasi.

Atsitiktinai pavyko rasti keletą gerų serialų. Vienas iš jų – „13 reasons why”. Na, jis tiek geras, kad vertas atskiro įrašo. Aš įprastai linkęs labai įsijausti į serialus ar filmus, tai šio serialo pirmas sezonas man emocijas buvo užkėlęs iki aukščiausio lygio. Antras sezonas buvo skirtas tokiam, galima sakyti, nusiraminimui, o trečias toks jau visai lengvas. Dar labai patiko „Outer Banks” – čia toks apie lobių medžioklę… na, jei patiko filmas „Kodas lobiai”, tai šis serialas irgi patiks. Rekomenduoju juos abu peržiūrėti.

Taip pat porą kartų buvo užėjęs noras filmuotis. Tai Zach King įkvėptas susukau tokius du video:

Antras šitas:

Baisu prieš tą kamerą kalbėti. Reikia ne vieno bandymo, kol pavyksta normalų sakinį suregzti. Dar prisideda ir tas, kad į kamerą reikia kalbėti taip tarsi kalbėtum su žmogumi, o pradžioje tas labai keista. Na, bet reikia įprasti. Tai yra gera būdas lavinti savo kalbėjimo įgūdžius.

Karantino pabaiga

Prasidėjus karantino švelninimo etapams, pajutau, kad sunku darosi tvarkytis su augančiu gelbėjimosi ratu ant pilvo, todėl nusipirkau dviratį MTB Horizon Zero. Palyginus nebrangus, ir žiauriai fainas, puikiai rieda ir vertas kiekvieno išleisto euro, o gal net ir daugiau. Ironiška, bet kitą dieną, po dviračio įsigijimo sužinojau, kad atidaromi sporto klubai 🙂 žodžiu, laisvalaikis dabar labai aktyvus – dviratis+sporto klubas.

Tiesa, vieną dieną pamėginau į sporto klubą nueiti iš ryto, dar prieš darbą. Galiu pasakyti, kad tai vienas geriausių mano sprendimų! Ryte sportuoti žiauriai faina! Energijos pasikrauni visai dienai. Įdomu tai, kad nuėjus į sporto klubą 6 ryte, tikėjausi ten nieko nesutikti, bet žmonių buvo panašiai tiek kiek ir vakare. Na, ir vakarais nelabai daug kol kas, bet vis tiek.

Taip pat šį laikotarpį išnaudojau ir akcijų užsipirkimui. Per balandžio ir gegužės mėnesius, akcijoms nusipirkti skyriau 4 kartus didesnę sumą nei skiriu įprastai. Jau gavau pirmuosius dividendus ir tai dar labiau skatina didinti savo akcijų portfelį 🙂 Šiuo metu jo vertė jau artėja link 1000 🙂

Taigi karantinas baigiasi, greitai jau bus galima grįžti į ofisą, ir gyvenimas taps panašus į tą, koks buvo prieš karantiną. Todėl vėl, tikriausiai, grįšiu prie taisyklės – bent po vieną įrašą į mėnesį 🙂 o gal neberašysiu, gal nusifilmuosiu. Filmuoti ir montuoti man labai patinka, ir mintis iš blogerio transformuotis į vlogerį vis labiau bręsta ir vieną dieną turėtų sunokti pilnai 🙂

2 komentarai apie “Aš grįžau :)”

  1. Labs sugrįžęs, iš pirmos fotkės, galvojau, jog supratau kur buvai dingęs – PlayStation 4. Bet, ne, pasirodo daugiau veiklos turėjai. Ai, beje, ką tik anonsavo Play Station 5 🙂
    Visada intriguoja tai ko neparašei, bet tik sudominai – „Diena, kai pasaulis užtraukė rankinį“ ? Apie ką čia?
    O video, tai ne šaip sau pasirodo pasisakymai, o fokusai 🙂 Šiaip neblogai 🙂 Prikolni 🙂

    Atsakyti
    • Tikėjausi ir aš, kad daug geiminsiu, bet neturiu kantrybės ilgai žaisti. Jei dar žaidžiu tinkle, su draugais, tai dar įdomumas ilgiau išsilaiko, bet jei vienas, tai porą valandų ir pasidaro nuobodu 🙂 Tai ir karantino metu, vakare tinkle kelias valandas pageimindavau ir tiek 🙂
      Aha, mačiau PS5 pristatymą – išvaizda graži, tik gaila, kad kainą paslaptyje paliko 🙂
      Tokius triukus įdomiausia daryti 🙂 o su pasisakymais, tai sunku… kai dirbau skambučių centre kalbėjimo įgūdžius buvau neblogai išlavinęs, bet dabar norint pasakyti konstruktyvų gražų sakinį, jau reikia pagalvoti 😀 Bet manau, čia panašiai kaip su rašymu – pradžioje irgi buvo labai sunku mintį sudėlioti, vis nežinodavau ką rašyti… bet viską galima išlavinti 🙂
      O dėl to įrašo, tai pradžioje buvo kilę minčių dėl karantinio, bet paskui didelis tingulys rašyti užėjo ir tik porą pastraipų parašiau 🙂 paskui pradėjau jį redaguoti ir taip gimė šis įrašas 😀

      Atsakyti

Parašykite komentarą