Vaflių baras – Šv. Mikalojaus gatvėje

Trečiadienio vakarą teko šiek tiek „pasikultūrinti”. Su L aplankėme MO, nes ten dar nesame buvę (o ir paroda ten labai įdomi, leidžianti prisiminti vaikystę) ir ŠMC (Šiuolaikinio Meno Centrą). Beje, ŠMC lankymas trečiadieniais nemokamas, o šiuo metu ten dar ir gidė yra, kuri papasakoja apie parodą, taigi galit aplankyti. O vakaro užbaigimui užsukome į Vaflių barą.

Pro „Vaflių barą” teko eiti kokį tūkstantį kartų – kai važinėdavau paspirtuku į darbą, tai kasdien pro jį pravažiuodavau. Kai sugalvoju iš darbo eiti namo pėsčiomis – taip pat praeinu pro jį. O kartais dar ir eidami pietauti su kolegomis pro jį praeiname. Bet va, aplankyti, niekada neteko. Tiesa, kartą buvau pasiūlęs, kartu užsukti Beatai, kai dar dirbome kartu, bet kelis kartus atidėjus, prie šios minties taip ir nesugrįžome.

„Vaflių baras” įsikūręs per dvi nedideles patalpas. Pirmoje – kasa, antroje – keletas staliukų. Nors patalpa ir nėra labai didelė, tačiau gana erdvi, staliukai sustatyti pakankamais atstumais, vienas nuo kito, todėl sėdėti gana patogu. Ir nors šį kartą čia buvome vieninteliai lankytojai, tačiau jei ir būtume buvę ne vieni, tas apsilankymo nebūtų sugadinę. Na, apskritai, čia tokia labai jauki vietelė, paliekanti daug geresnį įspūdį nei, šeštadienį aplankyta „Bookafe„.

Vaflių čia yra visiems skoniams, t.y. ir saldžių – pasmaližiavimui, ir sočių – pietums. Kadangi mes su L užsukome vakare, tai sočiai valgyti nesinorėjo – aš pasirinkau vaflį su saldžiais priedais, o L – burbulinį vaflį su ledais. Taip pat dar paėmėme kapučino ir kakavos.

Vafliai stori, minkšti – Belgiško stiliaus. Atsipjovęs, jau po pirmo kąsnio pasakiau – vau, labai skanu! Na, nesu aš valgęs labai daug vaflių, bet šis, su jogurtu ir uogomis vaflis, tikrai buvo skaniausias kada nors valgytas vaflis. Jei reikėtų duoti įvertinimą, tikrai nepagailėčiau dešimtuko.

L savo vafliu su ledais ir pistacijomis taip pat liko patenkina, nors ir tikėjosi kiek kitokio pateikimo. Vasarą analogišką buvo valgiusi susuktą stiklinėje su leidais viduje. Na, bet kiek kitoks pateikimas skonio, tikrai, nesugadino.

Taigi atradome, dar vieną puikią vietelę Vilniaus Senamiestyje, į kurią tikrai norėsis užsukti dar ne kartą. Skanūs vafliai, jauki atmosfera ir malonus aptarnavimas – rekomenduoju užsukti ir jums, tikrai verta.

2 komentarai apie “Vaflių baras – Šv. Mikalojaus gatvėje”

  1. Ale, kaip pas tave pasikeitė įrašai: jaukios romantiškos kavinukės, meno galerijos, muziejai. Džiugu už tave. Ir dabar aišku, kodėl vyrams su pora dažniausiai pradeda augti lašiniai 🙂 Vafliai, bandelės, pyragaičiai ir pan. 🙂 Vietoje sporto salės 🙂 Ką jau padarysi.
    Ai, berods, vadinasi ne MMO, o tik MO muziejus, pats kai rašiau googlinau ir tikslinausi, nes keistas pavadinimas. Beje, logotipas ir iškaba tikrai atrodo kaip MMO. Gal jie patys nežino kaip vadinasi 🙂 Nors čia modernus menas 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą