Debitum Network – investavimas į verslo paskolas

Dar gerokai prieš naujuosius metus, Facebooke, Liudviko Andriulio profilyje perskaičiau apie Debitum Network. Jis ten gyrėsi įmetęs kelis tūkstančius eurų ir palikęs virti. Man, kaip mėgėjui investuoti į P2P pasirodė įdomu išbandyti dar vieną investavimo platformą, tai įmečiau ten šiek tiek pinigų ir aš.

Aišku, aš ne Liudvikas Andriulis, todėl vietoj poros tūkstančių, pasibandymui įmečiau 100 eurų. 100, nes, berods, mažiausiai tokią sumą galima persivesti į sąskaitą (investavimui minimali suma – 10 eu.). Taigi po poros mėnesių rezultatas štai toks – nei vienos vėluojančios paskolos:

Keletas paskolų jau pilnai sugrąžintos, ir visi pinigai reinvestuoti toliau.

Aišku, kai investuota į A- ir B rizikos skolas, tai nieko čia keisto, kad per kelis mėnesius vėluojančių nėra. Tačiau Debitum Network apskritai, visos skolos yra atidžiai atrinktos ir mažos rizikos, todėl ir paskolų kiekis ir palūkanos yra mažesnės nei, kad investuojant į privačių klientų skolas kitose platformose.

Taip pat pasigooglinus, ir paskaičius kitų investuotojų patirtis, nepavyko rasti jokių blogų atsiliepimų.

Kuo užsiima Debitum Network

Taigi Debitum Network bendradarbiauja su faktoringo paslaugą teikiančiomis įmonėmis. Kaip rašoma „Investuok” žurnale, šiuos partnerius Debitum atsirenka ypatingai atidžiai, įvertina įmonės finansinį pajėgumą, paskolų vėlavimus, mokėjimų dėsningumus, operacijų pelningumą, lėšų srautus ir pan. Per daug rizikingos įmonės iš karto atmetamos.

Svarbu yra tai, kad Debitum taiko „Buy Back” garantiją, t.y. jei skola negrąžinama laiku, po 90 dienų įmonė ją išperka.

Dar labai faina, kad kai kurios paskolos yra trumpalaikės, pvz radau net 3 dienų laikotarpiui, todėl pinigai nėra užšaldomi ilgam.

Kokių matau trūkumų

Man, kaip analitikui, čia labai trūksta galimybės parsisiųsti arba patogiai nusiscrapinti info apie paskolas, t.y gauti paskolų sąrašą, mokėjimų išrašus ir pan. Realiai čia reikia tenkintis tik tinklalapio siūlomais grafikais ir lentelėmis:

Taip pat, tinklalapyje negalima pasirinkti lietuvių kalbos. Bet čia trūkumas aktulaus ne visiems.

Žodžiu, Debitum Network palieka labai rimtos ir patikimos platformos investavimui, įspūdį. Jeigu norėtumėte išbandyti čia investuoti – registruokitės per šią nuorodą. Tokiu būdu suinvestavę 250 eu, papildomai gausite dar 10.

Papildyta 2020-02-10. Su manimi susisiekė Debitum Network sistemų administratorius ir paaiškino, kaip galima išsitraukti ataskaitą – puslapyje ‘My balance’, reikia dešinėje pasirinkti ‘Account Statement’ ir ten nurodžius laikotarpį bus suformuota excel ataskaita.

4 komentarai apie “Debitum Network – investavimas į verslo paskolas”

  1. O man neatrodo itin patikimi tokie investavimo būdai. Juk reikia labai stipriai įsiglinti prieš pradedant investuoti. Tačiau kiekvienam savo, kitiems patinka ir nuolat stebi. Ko gero per mažai domėjausi, todėl patikimiau atrodo tradiciniai verslai

    Atsakyti

Parašykite komentarą