Eliyahu M. Goldratt, Jeff Cox – Tikslas

Kai tik gavau iš Audiotekos laišką apie šią knygą, tai iš karto ir nusipirkau. Įdomus man pasirodė jos aprašymas. Knyga apie verslą, o čia gi ir vėl ta sritis, kuri man labai įdomi.

Pasak aprašymo, audioknyga „TIKSLAS. Nuolatinio tobulėjimo procesas” skirta visiems besidomintiems įmonių valdymu ir Apribojimų teorija (TOC), siekiantiems sėkmingai spręsti našumo, kokybės ir plėtros problemas. Perklausęs šią knygą galiu pasakyti, kad ji ne tik apie tai. Aš knygoje įžvelgiau ir daugiau temų.

Knygoje labai patiko informacijos išdėstymo forma: pasakotojas, kuris yra gamybos padalinio vadovas, susiduria su problemomis ir jas sprendžia. Viskas pasakojama pirmu asmeniu, tarsi romane. Ir toks informacijos pateikimas tikrai labai geras, nes tokiu būdu, prie visos pateiktos informacijos dar atsiranda ir veiksmas. Todėl šią knygą klausiau, kaip niekada atidžiai, beveik nenutrūkdamas nuo jos su savo pasvajojimais apie kažką kita.

Iš esmės knygoje buvo gvildenama viena įmonės problema, ir prie sprendimo einama palaipsniui, pasakotojui viską detaliai apmąstant, išaiškinant taip, kad suprastu ir su tuo nieko bendro neturintis žmogus. Įdomu ir tai, kad klausant pasakotojo svarstymų į visą tą procesą įsijaučiau ir pats, todėl ir pačiam kildavo minčių kaip tą problemą spręsti ir tarsi norėjosi duoti savo patarimų 🙂

Be visų įmonės reikalų, pasakotojas susidūrė ir su problemomis šeimoje. Čia galima suprasti koks iš tiesų sunkus yra vadovo darbas, kai turi išmokti tvarkyti įmonės reikalus, tuo pačiu skirdamas dėmesio ir žmonai su vaikais. Žodžiu, klausydamas šios knygos patenki į vadovo gyvenimą su visais jo iššūkiais.

Knygą kaip visada pirkau audioteka.lt ir kaip visada, nusprendę ją įsigyti ir jūs, su nuolaidos kodu KSI gausite 15% nuolaidą.

Norite audioknygų dar pigiau? siūlykite jas man Instagram’e (justinaszzzz). Vienai pasirinktai knygai per savaitę bus galima gauti 20-50% nuolaidą 🙂

2 komentarai apie “Eliyahu M. Goldratt, Jeff Cox – Tikslas”

  1. Oi, šita knyga absoliutus gėris. Skaičiau ją prieš daug metų, po to dar jos tęsiniai yra, irgi perskaičiau. Kaip ir rašai, jos privalumas ne tik, kad pateikia žinias, bet jas pateikia be galo patraukliai – romanu. Nežinau tiksliai, bet man atrodo, kad Goldratt’as pirmasis sugalvojo tokį rašymo stilių, na, bent man jis pasitaikė pirmasis,

    Ši knyga – klasika. Ir verslu besidomintiems, manau, kad ji yra TOP 1.

    Atsakyti

Parašykite komentarą