Galaxy Note 10+ apžvalga

Ilgą laiką eidamas pirkti telefono, eidavau su tikslu įsigyti Note serijos telefoną. Tačiau vis susigundydavau mažesne S serijos telefonų kaina ir taip į mano rankas patekdavo S2, S5, S7 Edge. Šį kartą nusprendžiau pasinaudoti visomis galiojančiomis akcijomis bei pasiimti siūlomas dovanas ir įsigyti Note 10+.

Sugundė tai, kad užsisakant iš anksto Note 10+ galima grąžinti savo seną Samsung telefoną ir už jį atgauti dalį pinigų ir dar plius šiaip 100 eurų, tai mano atveju viso 220 eurų. O taip pat už 1 ct, dovanų pridedamos Galaxy Buds ausinės, apie kurias parašysiu vėliau.

Pats telefono pristatymas šiek tiek užtruko. Užsakiau jį rugpjūčio 12 dieną, iš Telia, nes ji buvo aiškiai nurodžiusi, kad telefoną pristatys jau kitą dieną – 08.13, tuo labiau renkantis pristatymo būdą, pasirinkau pristatymą su ZityCity, kur taip pat buvo nurodyta, kad pristatys jau kitą dieną. Bitėje iš karto buvo nurodyta, kad pristatymai bus kažkur nuo dvidešimt kažkelintos dienos, o Tele2 iš vis nieko nenurodę buvo.

Nurodytos pristatymo dienos rytą, gavau SMS, kad telefonas bus pristatytas jau ne 13 dieną, o iki 16, galiausiai dar gavau e-mail su pažadu jį pristatyti 19 dieną. Man, kaip nekantriam žmogui, tokie terminai reiškė, gyvenimo laiko tėkmės sulėtinimą, kaip minimum du kartus. Paskui dar Telia atsiuntė paaiškinimą, buktai Samsung surado kažkokią programinės įrangos klaidą ir ją taiso, todėl ir telefonų pristatymas atidėtas. Kaip ten bebūtų, nuotaika jau sugadinta.

Keletas svarbiausių skaičių…

Ankščiau nusipirkęs telefoną jį lygindavau su savo pirmuoju kompu. Dabar šis Note10+ yra galingesnis už mano dabartinį kompą – ir tai yra WOW!!

Ekrano įstrižainė – 6,8 colio (3040 x 1440 taškų), 12 GB RAM atminties, 256 GB vidinės atminties, MicroSD kortelių palaikymas (iki 1 TB talpos), 196 g svorio, 162.3 x 77.2 x 7.9 mm dydžio, procesorius – aštuonių branduolių (2×2.73 GHz Mongoose M4 & 2×2.4 GHz Cortex-A75 & 4×1.9 GHz Cortex-A55), 4300 mAh baterija.

Dizainas

Samsung dizaineriai ir inžinieriai šį kartą pasistengė. Telefonas plonas, kaip jau įprasta keletą metų – užlenktais kraštais. Kampai neužapvalinti, todėl telefonas toks labai stačiakampiškas atrodo. Mieliausia akiai telefono išvaizdos detalė – infinity ekranas ir siauri jo kraštai. Priekinė selfių kamera įmontuota tiesiog ekrane. O garsiakalbis, na, jo tiesiog nematyti – paslėptas po ekranu. Garsas pro tokį garsiakalbį skamba taip, tarsi pašnekovas kalbėtų telefone aktyvavęs mikrofoną ir per kelis metrus nuo jo nutolęs.

Garso reguliavimo mygtukai sau įprastoje vietoje – telefono kairėje pusėje. Žemiau po juo – telefono įjungimo/Bixby mygtukas. Na, o išjungti šiuo mygtuko neišeis. Norint telefoną išjungti, reikia eiti į telefono viršutinį meniu. Tiesa, jei telefonas užlagintų, perkrauti jį būtų galima vienu metu paspaudus ir palaikius Bixby mygtuką ir garso mygtuką žemyn.

Ilgai Samsung laikėsi, bet pagaliau pasidavė ir korpuse nebeliko lizdo ausinėms. Man to lizdo netrūksta visiškai, aš jau neprisimenu kada naudojausi laidinėmis ausinėmis ir jų visiškai nepasiilgstu. Telefono dėžutėje, žinoma, laidinės ausinės yra (jungiasi per USB-C), bet manau, aš jų taip ir nepanaudosiu.

Tačiau telefono nugarėlė nuvylė. Dabar įprasta naujuose telefonuose matyti gražias spalvotas nugarėles, su pereinančiais įvairiais atspalviais ir pan. O Note10+ telefone jis tiesiog įprastai juodas blizgus, kaip koks pritamsintas veidrodis (dar yra vaivorykštinis variantas), galima šukuotis į jį žiūrint. Žodžiu, čia buvo galima pasistengti labiau.

Ekranas

Ekranas yra tiesiog WOW, nežinau kas gali su juo lygiuotis. Paleidus kokį nors Ultra HD Youtube video galima žiūrėti neatplešiant akių valandų valandas. Detalumas, aštrumas, spalvos tiesiog užburia.

Ekrano kraštai užlenkti, tačiau mažiau nei prieš tai turėto Galaxy S7. Pirštų antspaudų skeneris įmontuotas ekrane. Visai faina spausti nebe meniu mygtuką, o tiesiog ekraną ir taip atrakinti telefoną.

6,8 colio ekrano įstrižainė skamba iš ties rimtai. Ir telefonas, atrodo, turėtų būti labai didelis. Tačiau, ekranas užima praktiškai visą telefono paviršiaus plotą, nepalikdamas nereikalingų kraštų, ir dėl to jis nėra toks jau ir didelis. Telefoną galima valdyti ir viena ranka, jis puikiai telpa į kišenę.

Fotoaparatas

Telefono gale fotoaparatai yra trys. Tiksliau keturi – vienas skirtas foto/video „gyliui” nustatyti. Čia pasakoti mažai ką – geriau pažiūrėti. Į savo Instagram įkėliau keletą foto, galite patikrinti kokybę. Ai beje, followinkint mane Instagrame :). Įdomu tai, kad telefono priekinė, selfių kamera filmuoja taip pat UHD raiška ir joje įmontuotas naktinis režimas.

Trys kameros yra jėga: viena – turi stipriai priartina, antra – sakykim įprasta, o trečioji – plataus kampo. Su tokiu komplektu ir didelį kolektyvą darbe nufotografuoti galima, ir kokį nors patiekalą lėkštėje ir pan. Na, labai universalu.

Į kameros appsą integruotas Instagram. Todėl dabar galima nuotraukas įkelti net neatsidarius paties Instagram appso.

Stylusas

Styluso neturėjau nuo kokių 2011 metų, kai į pensiją išleidau Nokia 5800 Xpress Music. Žinoma, ten buvo tik plastmasinis pagaliukas ir jo nėra ko lyginti su Note 10+ stylusu. Tiesa, čia jis vadinamas S-Pen.

S-Pen’u galima ne tik piešti, rašyti ir t.t., tačiau jis atlieka ir keltą išmanių funkcijų, pvz fotografuojantis galima juo aktyvuoti kamerą, ore darant gestus juo galima valdyti telefoną ir pan.

Su S-Pen galima rašyti tiesiog juodame ekrane neatrakinus telefono. Ranka užrašytas tekstas atpažįstamas, todėl vėliau užrašus galima surasti tiesiog per paiešką. Dar visai maloni funkcija – rašant ekrane girdimas rašymo garsas, na toks kaip parkeriu braukiant per popierių, nereikalinga funkcija, bet maloni.

Prisimenu, ankščiau bandant Note telefonų S-Pen’us, rašyti jais ekrane būdavo gan sunku, nes rašomas tekstas ekrane atsirasdavo su šiokiu tokiu vėlavimu ir jausmas buvo toks, kaip kalbant per mikrofoną kolonėlėse girdėti savo atsiliekantį balsą – šiek tiek išmuša iš vėžių. Dabar tas vėlavimas labai minimalus ir rašyti gana patogu.

Kiti išmanumai

  • Liniuotė. Yra integruotas appsas, kuriuo galima išmatuoti atstumus ir plotus. Įsijungia kamera, telefoną pajudini pirmyn/atgal/į šonus ir tuomet ekrane pažymi objektą, kurio matmenis nori sužinoti. Žiauriai faina. Nežinau kiek tikslu, netikrinau, bet funkcija tai kieta.
  • Dalijimasis energija. Kaip ir Galaxy S10, Note10+ turi galimybę pasidalinti energiją. Įjungus šią funkciją galima įkrauti baterijas kitiems telefonams, Galaxy Watch Active laikrodžiui, Galaxy Buds ausinėms ir pan. Na, visiems įrenginiams, kurie turi Wireless charging funkciją.
  • Bixby. Samsung išmanusis asistentas. Daug aš jo netestavau, bet iš to kiek bandžiau, tai Google Smart Assistant mane supranta geriau. O ir pats balsas GSA natūralesnis, atrodo kad kalbėtum su žmogumi, Bixby jaučiasi toks „robotiškumas”.
  • Super greitas baterijos įkrovimas. Note10+ palaiko 45W greitą įkrovimą, o tai reiškia, kad 4300 mAh bateriją nuo 0% iki 100% galima įkrauti per 30 min.
  • DEX – programa skirta sujungti telefoną su kompiuteriu. Šiuo atveju sujungimas gaunasi visai fainas. Prijungus, kompiuteryje atsiranda langas, kuriame telefono failai atvaizduojami tarsi kompiuteryje. Na, žodžiu, tarsi emuliatorius kažkoks.

Apibendrinant, tai pats geriausias mano kada nors turėtas telefonas. Jei ką dar nors sugalvosiu pridurti, tai papildysiu šį įrašą, o šiam kartui užteks.

Parašykite komentarą