Nuotykis su nesąžiningu nuomininku dalinuosi.lt svetainėje

Nors dauguma nuomininkų dalinuosi.lt svetainėje yra sąžiningi žmonės, tačiau kartais tenka susidurti su įdomesniais veikėjais. Su tokiu vienu reikalai išsisprendė tik prieš keletą dienų…

Nors atrodytų, kad el. knygų skaityklė neturėtų būti populiarus daiktas nuomai, nes jei mėgsti skaityti knygas, tai tiesiog ją pačiam reikėtų įsigyti, tačiau ji sulaukia daugiausiai dėmesio.

Gegužės pradžioje gavau pasiūlymą išnuomoti Kindle’ui. Pats tuo metu juo nesinaudojau, tai ir sutikau. Su nuomininku sutariau susitikti ir skaityklę perduoti prie mano namo. Kad čia bus kažkas įdomesnio galėjau suprasti jau tada. Atvykęs nuomininkas niekaip nerado mano namo – blūdijo aplinkui, suko ratus, bet namo nerado. Šiaip taip pavyko vienam kitą surasti ir skaityklę perduoti. Nesuprantu kaip šiais laikais, turint žemėlapius telefone, galima nerasti namo mieste.

Praėjus savaitei, ir atėjus laikui skaityklę grąžinti, jo skambučio nesulaukiau, todėl paskambinau pats. Atsiliepęs pradėjo mykti, kad neturėjo laiko pažiūrėti, bandė kelti į ją knygas, bet nepavyko. Todėl paprašė išnuomoti dar savaitei. Su šiuo jo pasiūlymu sutikau.

Praėjus savaitei, nuomininkas parašė pats, ir pasiūlė tris variantus:

  1. Grąžina skaityklę,
  2. Nuperka ją iš manęs,
  3. Nuomojasi ją dar savaitei.

Kadangi iki tol už dvi savaites buvo atsiskaitęs, nutariau nuomą pratęsti.

Po dviejų savaičių, pamėginau jam paskambinti ir susitarti dėl grąžinimo, tačiau ragelio nekėlė. Po kurio laiko gavau SMS, kuriame paklausė adreso ir pažadėjo kitą dieną išsiųsti. Tokių pažadų sulaukiau keleto, bet skaityklės taip ir neišsiuntė.

Susisiekiau su dalinuosi.lt administracija. Jie taip pat mėgino su juo susisiekti. Kiekvieną kartą jis pažadėdavo su man paskambinti ir susitarti dėl grąžinimo, bet nei skambučio, nei SMS nesulaukiau. Galiausiai užregistravau užklausą į epoliciją.

Nuo užklausos užregistravimo praėjus gal dviems savaitėms, iš nuomininko gavau SMS, kurios tekstas, kaip kokio pardavimų vadybininko parašytas:

Sveiki! Turiu jums puikiu žiniu grįžau iš atostogu ir jums rytoj išsiūsiu skaityklę! Nesirūpinkite greitu metu vėl galėsite skaityti knygas! Ačiū už kantrumą :)) Geros jums dienos!

Praėjus dar gal savaitei į paštą gavau siuntą. Nuėjęs atsiimti, tikėjausi, kad tai bus koks nors siuntinys iš Kinijos, o čia – opa, skaityklė. Per du mėnesius laukimo, jau nebetikėjau, kad ją atgausiu. Tie nesibaigiantys nuomininko pažadai ją išsiųsti, leido manyti, kad skaityklė sugadinta, pamesta, parduota ar pan. Tačiau ją atgavęs labai nudžiugau.

Keistas tipelis tas nuominkas… Vagys paprastai pradingsta ir į mėginimus susisiekti nereaguoja. O čia du mėnesius tempė, žadėjo, ir niekaip negrąžino… tai kitą vertus gal ir neturėjo tikslo nusavinti…?

2 komentarai apie “Nuotykis su nesąžiningu nuomininku dalinuosi.lt svetainėje”

    • Tas tai taip. Dabar jau ir pats kažkaip vengiu tą daryti 🙂 Plius kalbėjau su VMI dėl viso šito legalumo, tai pagal juos jau reikia imti individualios veiklos planą ar pan., nes tęstinė veikla. Žodžiu, reikia arba rimtai tuo užsiimti arba visai į šią sritį nelįsti. Idėja gera, bet ne su mūsų įstatymais 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą