Pasyvių pajamų kūrimas: dalinuosi.lt

Jeigu koks nors mano turimas daiktas yra nereikalingas, vadovaujuosi taisykle: neparduoti, o išnuomoti. Nuomojant turėsi ir daiktą, ir pasyvių pajamų. Kitaip tariant ir žuvų ir meškerę, o pardavęs turėtum tik didesnį kiekį žuvų, kurios vieną dieną pasibaigs. Tačiau kyla klausimas kur ir kaip tuos daiktus išnuomoti? atsakymas paprastas – dalinuosi.lt interneto svetainėje.

Dalinuosi.lt narys esu nuo 2012 metų, matyt, maždaug nuo tada kai tik šis puslapis atsirado. Bet pirmuosius daiktus nuomai įkėliau tik dabar. Per tą laiką nuo 2012 metų reklamos apie dalinuosi.lt neteko internete matyti. Bet puslapis yra gan aktyvus, turi keletą dešimčių tūkstančių vartotojų.

Saugumas ir mokesčiai

Daiktų nuoma dalinuosi.lt platformoje vyksta pakankamai saugiai. Kol nuomininkas nesumoka pinigų, daikto rezervuoti ir pasiimti negali. Pinigai sumokami į dalinuosi.lt sąskaitą, o nuomininkui atsiimant daiktą yra pasirašoma nuomos sutartis. Kai tik nuomotojas susigrąžinęs daiktą, pažymi, kad sandoris baigtas ir palieka komentarą apie nuomininką, pinigai už daiktą yra pervedami į jo sąskaitą (atskaičius komisinį mokestį).

Jeigu per metus buvo kelios aktyvios nuomos, tai VMI mokesčių mokėti gal net nereikės visai, arba reikės sumokėti 15% pajamų mokestį. Jeigu nuomojama labai aktyviai, gali tekti įsigyti verslo liudijimą ar pan. Bet kuriuo atveju, geriausia yra kaupti nuomos sutartis ir metų pabaigoje kreiptis į VMI konsultacijos dėl mokesčių sumokėjimo.

Dalinuosi.lt tinklalapis

Tinklalapis yra gan minimalistiškas, neperkrautas, ir jame lengva orientuotis.

Pats esu čia įkėlęs 8 daiktus. Pirmąjį daiktą Smooth 4 stabilizatorių telefonui išnuomavau jau per pirmą savaitgalį, taigi per 2 dienas, atskaičius mokesčius, už jį pasiėmiau ~10 eurų. Visus mano nuomai įkeltus daiktus galite rasti paspaudę čia. Taigi jei norite patys išbandyti kokį mano daiktą, galite drąsiai kreiptis.

Pinigai išmokami pasibaigus kalendoriniam mėnesiui, už visus išnuomotus daiktus.

Nuomoti galima visus daiktus, tačiau logiška būtų įkelti tokius, kurie žmonėms reikalingi tik kartais. Pvz. toks daiktas kaip telefonas, yra reikalingas nuolat, todėl kažin ar kas norės jį nuomotis. Tačiau kokia nors garso aparatūra yra brangi ir daugeliui reikalinga tik retkarčiais, todėl žmonės ją mieliau nuomosis nei pirks. Iš mano turimų daiktų daugiausia dėmesio sulaukiau Smooth 4 stabilizatorius telefonams. O pasak tinklalapio administratorių, geriausia sekasi nuomojantiems foto techniką.

Tačiau yra vienas dalykas, kuris man nelabai čia patinka. Tinklalapyje pilna TOPO Centras daiktų. Facebooke teko skaityti, kad TOPO Centras yra nusipirkęs dalinuosi.lt. Kiek tame tiesos, nežinau, nemėginau išsiaiškinti. Tačiau man labai nepatinka, kai privatūs asmenys turi konkuruoti su didelėmis įmonėms. Nuomininkams tokia konkurencija, aišku, gerai, bet man žiūrint iš nuomotojo pozicijos, visai tas nepatinka.

1 komentaras apie “Pasyvių pajamų kūrimas: dalinuosi.lt”

Parašykite komentarą