Protinių dantų rovimas: Apisprendimas ir greita registracija

Nežinau kodėl, bet žiauriai nemėgstu lankytis pas odontologus. Gal todėl, kad kartą pas juos apsilankęs įsisuki į ratą, kuriame teks jiems palikti pusę mėnesio algos? O gal dėl to, kad kai pirmus kartus lankiausi, tai visus dantis taisė nenuskausmintus ir odontologai man asocijuojasi su skausmu.

Su protiniais dantimis mano situacija buvo tokia, kad du viršutiniai prasikalė, ir problemų nekėlė. Vienas apatinis taip ir neišdygo. Tačiau kitas – prasimušė tik dalinai ir kėlė daug problemų. Dažnai tarp jo ir dantenų įstrigdavo maisto, dantenos sutindavo ir tai keldavo diskomfortą. Tada pagalvodavau, kad gal reikia tą dantį išsitraukti. Tačiau burną praskalaudavau Listerinu, patinimas praeidavo ir mintis apie traukimą atidėdavau kitam kartui. Ir taip nuolat.

Kitą vertus, visas žmogaus gyvenimas yra pagrįstas skausmo vengimu ir malonumo siekimu. Tikriausiai, kol maniau, kad dantų rovimas sukels man didesnį skausmą, nei kad tie pasikartojantys trumpalaikiai paskaudėjimai, tol ir vengiau juos rauti. Ir tik kai jau pajutau, kad problema pradeda darytis rimtesnė, didesnio skausmo vengimas privertė persigalvoti. Pasiryžau šitą problemą rauti su šaknimis, tiesiogine ir perkeltine prasme.

Kaip užsiregistruoti protinių dantų rovimui greitai

Iš esmės procedūra nėra tokia ir sudėtinga, tačiau kiek komplikuota – greitai prasisukti negudraujant, tikriausiai nepavyks ir teks stovėti ilgoje eilėje.

Įprastai viskas vyksta taip:

  1. Kreipiesi į savo poliklinikos odontologą (artimiausias laisvas laikas ~už mėnesio).
  2. Gauni siuntimą į Žalgirio kliniką
  3. Registruojiesi pas burnos chirurgą apžiūrai (laukti tenka ~2 mėnesius arba net ilgiau.
  4. Dar kartą kreipiesi pas odontologą siuntimo, nes siutimas galioja tik vieną mėn, o belaukiant vizito pas burnos chirurgą, galiojimas pasibaigia.

Na, ir dažnas žmogus gali pamanyti, kad čia taip yra normalu ir ramiai sau laukia visus tuos mėnesius.

Kai aš ko nors užsimanau, tai dažniausiai galioja taisyklės „Reikia čia ir dabar”, todėl nusprendžiau procesą paskubinti.

Ką aš dariau:

  1. Užsiregistravau pas savo poliklinikos odontologą (dėl visa pikta), artimiausias laikas buvo už mėnesio su trupučiu.
  2. Visą dieną, kokius keliasdešimt kartų tikrinau poliklinikos odontologų tvarkaraščius, ir laukiau ar kas nors neatšauks savo vizito ir neatsiras laisva vieta greičiau. Atsiradus laikui, savo pirminę registraciją atšaukiau ir rezervavau naują laiką po trijų dienų, o kitą dieną pamačiau, kad yra laikas rytojui, tai dar pasiankstinau .
  3. Ta pati strategija ir su Žalgirio klinikos registracija – po keliasdešimt kartų per dieną refrešinau rezervacijos sistemą ir kaip šakalas laukiau kol kas nors atsisakys savojo vizito. Pirmiausia pavyko „susimedžioti” datą šiek tiek daugiau nei už pusantro mėnesio. Tačiau norėjau greičiau ir laukiau toliau. Galiausiai pavyko sulaukti laiko po 8 dienų skaičiuojant nuo vizito pas poliklinikos odontologą dienos. Žodžiu, nuo tos dienos kai nusprendžiau traukti dantis iki vizito pas Burnos Chirurgą Žalgirio klinikoje, praėjo 11 dienų. Pretty amazing, ha? turint omeny, kad kiti laukia mėnesius.

Taip belaukiant, gan dažnai tekdavo matyti atsirandančius laisvus vizitus kitai dienai ar po dviejų dienų. Tai norint, prasisukti čia galima ir greitai.

Kol kas tiek. Laukite tęsinio 🙂

4 komentarai apie “Protinių dantų rovimas: Apisprendimas ir greita registracija”

  1. Didelės poliklinikos bėdos su laukimu, aš toj studentinėj tebesu, tai ir pas šeimos gydytoją per porą dienų gali nueit, ir pas odontologą.
    Siuntimas, kiek atmenu, galioja registracijai pas antrinio lygio specialistą, o ne vizitui. T.y., turi per mėnesį užsiregistruot, kad pas jį eisi, o kada jau eilė prieis – ne tavo bėda.

    Atsakyti
    • Hmmm, nu bet jei registruojiesi internetu prieš du mėnesius ir ateini į registratūrą vizito dieną su nebegaliojančiu siuntimu? man kažkaip nelogiškai tada viskas skamba…

      Atsakyti
      • Kiek laiko galioja siuntimas?

        Siuntime nurodytas galiojimo laikas negali viršyti 30 dienų. Siuntimo galiojimo laikas skaičiuojamas nuo jo išrašymo iki paciento užregistravimo gydytojo specialisto priėmimui arba įregistravimo į eilę gydytojo specialisto paslaugoms gauti.

        Atsakyti

Parašykite komentarą