Naujas mėgstamiausias mano lituoklis – TS80

Kartą mokykloje fizikos mokytojas pasakė: „Tikras vyras turi turėti testerį”. Aš su tuo visiškai sutinku, tačiau nuo savęs dar pridėčiau, kad reikia turėti ir lituoklį. O geriausia, jei tai bus TS80.

Kad jau paskutiniu metu tenka karts nuo karto palituoti, tai nusprendžiau nusipirkti kokį nors šūstresnį lituoklį. Prisiminiau, kad daraublė buvo kažkada rašęs ir gyręs TS100. Pamaniau, kad ir aš tokio noriu, bet kai pradėjau tokio ieškoti, atradau ir šiek tiek naujesnį TS80 modelį, jis man labiau patiko tuo, kad gali veikti prijungtas prie powerbanko ir yra šiek tiek mažesnis už TS100. Aišku TS100 irgi gali veikti nuo powerbanko, bet tą išsiaiškinau, jau po to kai nusipirkau TS80.

Parametrai

  • MCU – STMicro STM32F103T8 Arm Cortex-M3 MCU @ 72 MHz su 20KB SRAM, 64KB arba 128KB flash
  • Temperatūra – 100℃ – 400℃ (Max) ±3%
  • OLED ekranas
  • Duomenų/energijos jungtis: USB Type-C
  • Užmaitinimui reikia – 9V/2A (QC 3.0)
  • Dydis – kontroleris: 95.5mm; antgalis: 60+40mm
  • Svoris – 36.5g
  • Sertifikatai– CE, FCC

Gavau, išpakavau, prisijungiu powerbanką ir… nekaista… spust mygtuką, kad pradėtų kaist – ekrane užsidegė temperatūra 30 laipsnių ir daugiau nieko. Gerai, atjungiu powerbanką, prijungiu įkroviklį – tas pats. Išbandau dar kelis įkroviklius – rezultatas tas pats.

Nu ką, galvoju, durnai padariau, kad pirkdamas jį kartu nepaėmiau ir pardavėjo siūlomo įkroviklio su laidu… Aaaa, tiksliai, laidas, bandom kitą. Paimu kitą, tokį storesnį, prijungiu vėl prie powerbanko, spust mygtuką ir temperatūra per keliolika sekundžių šauna iki 300 laipsnių.

Taigi esmė, kad ne tik įkroviklis ar powerbankas, bet ir laidas turi palaikyti
QC3.0 standartą.

Žodžiu, tik įjungus lituoklį jis nepradeda iš karto kaisti, tam reikia paspausti mygtuką esantį arčiau antgalio. Nustatyti norimą temperatūrą galima ilgiau palaikius tą patį mygtuką.

Pradžioje nesupratau kaip užfiksuoti pasirinktą temperatūrą. Bet pasirodo reikia tiesiog palaukti kelias sekundes ir ji užsifiksuoja pati.

Lituoklis turi akselerometrą ir apsaugą nuo perkaitimo, t.y. jį palikus porai minučių nejudinamą, jis sumažiną temperatūrą, o paėmus į rankas, temperatūra vėl pakyla iki nustatytos darbinės. Taip pat jis įspėja, jei dėl kokių nors priežasčių jo temperatūra pakyla aukščiau 400 laipsnių.

Esant „pagrindiniame meniu” ir paspaudus mygtuką į kitą pusę nuo antgalio, patenkama į nustatymus, kur galima nustatyti lituoklio pradinę darbinę temperatūrą (tą kuri bus iškarto tik jį įjungus), po kiek laiko jis „užmigs” (sumažins temperatūrą, jei bus nejudinamas), ir t.t.

Lituoklis atkeliavo su labai smailiu antgaliu, kuris man labai tiko bandant susilituoti paspirtuko ekraną. Tiesiog tobulai.

Tačiau kitokiems litavimams užsisakiau papildomai dar vieną, storesnį antgalį.

Prijungtas prie kompiuterio TS80 atpažįstamas kaip USB diskas, kuriame galima rasti failiuką su nustatymais. Nustatymai čia iš esmės yra tie patys, kuriuos pasiekti galima pačiame lituoklyje per meniu, tik čia jų daugiau.

Kol kas čia nieko nekeičiau.

Apibendrinant, tai lituoklis yra puikus, mobilus ir patogus. Ir kol kas turi tik vieną minusą – mažą antgalių pasirinkimą (šiuo metu galima įsigyti tik du). Na, bet tikiu, kad netolimoje ateityje jų atsiras ir daugiau.

Parašykite komentarą