PowerBI duomenų paėmimas iš Google DOCS

Mėgstu kaupti įvairius duomenis ir daryti šiokias tokias analizes. Pavyzdžiui, kaupiu parduotuvių čekius ir susivedu į excel failą visas pirktas prekes, su kainomis, suskirstydamas jas į tam tikras grupes ir pan. Tokiu būdu galiu matyti ne tik kur ir kam išleidžiu daugiausia pinigų, bet ir kaip keičiasi kainos parduotuvėse, arba kiek tos pačios prekės kainos skiriasi skirtingose parduotuvėse ir pan.

Dar stebiu ir savo sumokamus mokesčius.

Na, ir čia tik pora pavyzdžių.

Opiausias klausimas man visada buvo – kur tuos duomenis kaupti? Paprasčiausia juos laikyti kompiuterio diske, tačiau ką daryti jei kompiuteris sugestų? bandžiau juos laikyti Microsoft’o OneDrive. Tačiau jo dėka esu netekęs daug duomenų. Situacija buvo tokia, kad pildomas failas ilgą laiką nesinchronizavo duomenų su serveryje saugomais, o kai galiausiai tai padarė, tai tiesiog iš serverio į kompą parsiuntė seną. Tokiu būdu praradau gal pusmečio duomenis. Idealiausias variantas kaupti duomenims man atrodė Google Docs, tik ilgą laiką nemokėjau pasiimti iš jo duomenų. Išbandžiau visokius connectorius, nei vienas neveikė. Tačiau dabar jau radau kaip tą padaryti ir tai yra visiškai paprasta.

Google diske, ant failo spaudžiame dešinį pelės klavišą ir renkamės „Bendrinti”, tada nusikopijuojame failo nuorodą. Ji yra maždaug tokia:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zu4lbWdPvx70*********VVDneB30F11DLT_Pl6o0/edit?usp=sharing

Vienintelis dalykas ką mums reikia padaryti, tai pakeisti nuorodos pabaigą šiuo tekstu: export?format=xlsx ir nuoroda tada atrodys va taip:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Zu4lbWdPvx70*********VVDneB30F11DLT_Pl6o0/export?format=xlsx

Tokią nuorodą reikia įrašyti į PowerBI connector’ių, kuris vadinasi „Web”

Ir viskas. Duomenys dabar guli debesyje, pildyti lenteles galima su visais įrenginiais ir mėgaujamės gražiais grafikais.

Parašykite komentarą