PowerBI: Kaip pamatyti detalią informaciją tarp dviejų datų

Dažnai gavus ataskaitą, joje būna nurodytos dvi datos – periodo pradžios ir periodo pabaigos. Jeigu kaip pavyzdį panaudotume viešbučio registracijų ataskaitą, tai galėtų būti lankytojo įsiregistravimo ir išsiregistravimo data. Jeigu norėtume grafike atvaizduoti viešbučio užimtumą, tai max ką galėtume išspausti iš tokios ataskaitos, tai tik kiekis įsiregistravusių ir išsiregistravusių lankytojų tam tikromis dienomis. Tačiau, pamatyti kurią dieną kiek lankytojų viešbutyje gyveno, nepavyktų. Bet šį ataskaitos trūkumą galima sutvarkyti.

Pirmiausia reikia susikurti kalendorių. Jį galima susikurti paprastą arba krūtesnį, tokį kaip aprašiau čia. Na, bet jei tokio nereikia, tai paprastą galima susikurti taip:

Pasirinkus duomenų sritį reikia pasirinkti „Modeling” ir „New Table”. O tada įvesti kodą:

Calendar =
CALENDARAUTO ()

Kitam žingsnyje reikia susikurti lentelę, kuri transformuotų pradinę lentelę. Esmė tokia, kad reikia turėti tokią lentelę, kurioje kiekvienam klientui būtų sukurta tiek eilučių, kiek yra dienų tarp jo „Atvykimo datos” ir „Išvykimo datos”. Lentelę galime sukurti su tokiu kodu:

Table = 
GENERATEALL (
    Registracijos;
    SELECTCOLUMNS (
        DATESBETWEEN ( 'Calendar'[Date]; Registracijos[Atvykimo data]; Registracijos[Išvykimo data]);
        "Date2"; 'Calendar'[Date]
    )
)

Kodas yra baisiai paprastas, manau, neverta ir aiškinti kas ką čia reiškia.

Date2 stulpelyje gauname visas datas abiems klientams, esančias tarp Atvykimo ir Išvykimo datų. Taigi dabar galime pasidaryti grafiką, kuriame matysime visą užimtumą:

Galima matyti ir koks klientas kuriomis dienomis gyveno:

Žodžiu, dabar galima matyti viską ir tokiu pjūviu, kokiu tik nori.

1 komentaras apie “PowerBI: Kaip pamatyti detalią informaciją tarp dviejų datų”

Parašykite komentarą