Excelvan Q2 – vaikiškas projektorius

Kai vaikystėje tėvai nupirko man pirmąjį kompiuterį, interneto neturėjau, todėl vienintelis kelias į kompiuterijos naujienas man buvo du žurnalai „Kompiuterija” ir „NK”. Kas šių žurnalų neprisimenate, tai primenu, kad juose būdavo apžvelgiamos įvairios technologinės naujienos. Kai tik pirmą kartą žurnale pamačiau prie kompiuterio prijungiamą projektorių, jis iš karto tapo mano „svajone”. Žavėjo jis mane tuo, kad galėjo rodyti filmus, nes iki tol matyti projektoriai buvo dideli ir sugebėdavo rodyti tik skaidres. Tada plačiaekranių LCD televizorių nebuvo, o projektorius kainavo apie 4000 litų. Ech, gūdūs 2002 metai… Tais laikais projektorius buvo prekė, kurią galėjo turėti ne kiekvienas, o praėjus 16 metų, projektorių gali turėti netgi vaikai. Būtent toks, vaikiškas projektorius šiandien ir pateko į mano rankas.

Būtų įdomu palyginti 2002 metais gamintų projektorių parametrus su Excelvan Q2, bet spėju, kad Excelvan Q2 gali būti geresnis. Palyginimui, tais laikas mano turėtas kompiuteris, buvo daug lėtesnis nei telefonas, ir daugeliu parametrų lėtesnis netgi už išmanųjį laikrodį. Senų žurnalų jau neturiu, ir parametrų palyginti nepavyks, tik prisimenu, kad tada projektorius kainavo 4000 Litų.

Excelvan Q2 projektorius atkeliavo nedidelėje dėžutėje. Komplekte be paties projektoriaus, dar buvo nuotolinio valdymo pultelis, AV laidas ir, žinoma, angliška instrukcija. Projektorius 10x10x11 cm dydžio, korpusas pagamintas iš plastmasės, viršuje guminė rankenėlė. Nors korpusas ir plastmasinis, tačiau jis tvirtas ir tikrai neatrodo kaip pigus žaisliukas. Iš abiejų projektoriaus šonų įmontuoti stereo garsiakalbiai, priekyje – lęšis, pro kurį projektuojamas vaizdas, gale – HDMI, USB ir AV jungtys, bei lizdas MicroSD kortelei. Projektoriaus apačioje yra sriegis, kuriuo jį galima pritvirtini prie trikojo, todėl statyti ant krūvos knygų ir ramstyti, kad stovėtų tiesiai, nereikės.

Prieš įjungiant projektorių, nesitikėjau kokybės, maniau išvysiu blankų vaizdą ir liksiu nusivylęs. Tačiau tai ką išvydau mane tikrai nustebino! vaizdas ryškus ir šviesus. Aišku nereikia jo lyginti su profesionaliais projektoriais, bet kokybė tikrai gerai. Rezuliucija 320×240, kontrastas 800:1.

Projektorius gali atidaryti visų formatų video failus, audio failus: MP3 / WMA / OGG / AAC / FLAC / APE / WAV, paveikslėius: JPEG / BMP / PNG; ir tekstinius failus TXT formatu. Atliekamo HDMI laido neturėjau, tai prie kompiuterio prijungti nebandžiau. Bet susiradau USB raktą su kažkokiu filmu ir pabandžiau pajungti. Projektorius be didelio vargo jį surado ir paleido. Excelvan Q2 projektorius gali atidaryti net FullHD formato filmus, kaip vaikiškam žaislui, tai visai neblogai. Aš išbandžiau HD kokybės filmą, ir jį rodė puikiai, jokio striginėjimo nebuvo.

Apibendrinant, tai yra tiesiog puikus žaislas vaikams – prijungi USB raktą su filmukais ir nereikia nei kompiuterio, nei televizoriaus. Projektorių įsigyti galima štai čia.

Parašykite komentarą