Amazfit Stratos po savaitės naudojimo

Pamaniau, kad pirmą kartą gyvenime užsimaniau kažko panašaus į išmanųjį laikrodį, kai pirmą kartą pamačiau filmą „Grobuonis”. Filme grobuonis ant rankos turėjo prietaisą panašų į išmaniojo laikrodžio ir planšetės hibridą. Būdamas vaikas turėjau lakią vaizduotę ir svajojau kaip spaudinėju prietaisą ant rankos ir kažką junginėju. Tai vat tada minties sėkla apie išmanųjį laikrodį ir buvo pasėta mano galvoje. Dabar gi ta svajonė iš dalies išsipildė, nes Amazfit Stratos laikrodis leidžia valdyti ir kitus prietaisus.

Šio laikrodžio yra dvi versijos – kiniška ir tarptautinė. Kiniškoje versijoje Mi Home appsas yra iškarto įdiegtas. Turint namuose Mi Home sistemą (tokia kokią turiu aš) galima laikrodį sujungti su ja ir visus prietaisus valdyti tiesiai iš laikrodžio. Aš nusipirkau tarptautinę versiją, nes nesinorėjo turėti keblumų ekrane matant nesuprantamus kiniškus hieroglifus. Deja, tarptautinėje versijoje Mi Home aplikacija nėra įdiegta. Kažkodėl Xiaomi vis dar nesupranta, kad jų prietaisai yra paplitę po visą pasaulį ir pilnas funkcionalumas reikalingas ne tik azijiečiams.

Mi Home appsą galima ir patiems įsidiegti (jei įdomu kaip – rašykit į komentarus, papasakosiu). Tačiau įsidiegus man atsiranda ne visi namų prietaisai. Pagooglinus išsiaiškinau, kad galima į laikrodį įdiegti kinišką OS versiją, tik su įrašyta anglų kalba ir tuomet bus galima naudotis visomis laikrodžio galimybėmis. Tikriausiai, po kurio laiko tą ir padarysiu.

Grafike matosi, kaip pulsas sumažėja miegant ir kaip padidėja pabudus.

Ekranas

Pirmiausia, kas man kiek kliuvo užsidėjus šį laikrodį ant rankos, tai ne tokios ryškios ekrano spalvos lyginant su Gear Fit2. Bet pasinaudojus kurį laiką apsipratau ir tas visai nebetrukdo. Kažkaip visai ne daug aš jį ir naudoju, nes kai nesportuoju, tai nėra prasmės kažką labai junginėti ekrane, praktiškai visa reikiama informacija yra matoma pagrindiniame darbalaukyje.

Gear Fit2 ekranas buvo toks šviesus, kad juo naktį namuose buvo galima pasišviesti kelią, o bandydamas pažiūrėti kiek valandų visada likdavau apakintas. Amazfit Stratos ekranas šviečia ne taip ryškiai ir naktį taip akių neerzina.

Telefone

Informaciją sinchronizuoti su telefonu galima naudojantis dviem app’sais – Amazfit Watch ir Mi Fit. Iš esmės jie ne daug skiriasi. Skirtumas gal tik toks, kad Amazfit Watch leidžia keisti laikrodžio nustatymus, tokius kaip laikrodžio ekrano vaizdus, o Mi Fit skirta daugiau dienos duomenų analizei. Tai iš esmės galima naudoti jas abi. Gear Fit2 automatiškai aptikdavo treniruotes, t.y. jei 10 min. eini, jis iš karto tokį ėjimą įrašo kaip treniruotę. Stratos to nedaro, tačiau savo nepažymėtas treniruotes galima matyti analizuojant pulso zonas.

Tiesa, šiek tiek nepatinka tai, kad sudegintas kalorijas laikrodis skaičiuoja tik pagal aktyvumą, t.y. jeigu nevaikštai, nebėgioji ar kitaip nesportuoji, kalorijų sudegintų nerodys. Nors šiaip gi, kalorijas žmogus degina nuolatos. GearFit2 šiuo atveju rodė tikslesnius duomenis.

Baterija

Baterija tarnavimo laikas labai geras. Čia pirmas toks laikrodis, kuriame galima normaliai naudoti nuolatinio pulso sekimo funkciją. Įjungus ją, pulsas yra matuojamas nuolat – ne kas kažkiek laiko, o nuolat, ir taip naudojant, baterija man atlaikė 3 paras ir dar liko 40%. Super. Dar reikėtų turėti omenyje ir tai, kad ekranas taip pat nuolatos rodo laiką.

Patogumas

Laikrodis yra gan didokas ir turi išsikišusius mygtukus. Pradžioje, lankstant riešą, tie mygtukai kliudydavo, įsispausdavo į plaštaką ir buvo nepatogu. Bet paskui apsipratau, ir dabar jie visai netrukdo. Internete žmonės pasakojo, kad miegoti jo nenusiėmus yra iššūkis, bet man jokių bėdų nekyla. Nusiimu jį tik eidamas į dušą, nes nors ir atsparus vandeniui, tačiau nesmagu, kai apyrankė būna šlapia.

Taigi Stratos yra geras sportinis išmanusis laikrodis, su gera baterija ir gražiu dizainu. Tikrai rekomenduoji jį visiems. Laikrodį įsigyti galima čia.

Parašykite komentarą