Kodėl Gearbest.com?

Kai kalba ima suktis apie kiniškus e-shopus, visiems pirmiausia į galva šauna pavadinimas „Aliexpress”. Tačiau yra ir kitų dėmesio vertų, o kartais net geresnių parduotuvių nei Ali, viena iš jų – Gearbest.com

Apie Gearbest.com

Tai kokie gi Gearbest.com privalumai? Visų pirma – Gearbest turi prekių sandėlius Europoje, todėl daugelio prekių pristatymas į Lietuvą daug greitesnis. Pvz. Savo laikrodį Amazefit Stratos nusipirkau šeštadienį, o jau trečiadienį jį turėjau, taigi neprireikė nė savaitės (kartais siuntimas iš lietuviškų e-shopų trunka ilgiau).

Kitas didelis privalumas – muitų nebuvimas. Kinai pardavėjai dažnai nurodo netikrą prekės kainą, todėl dažnai muito mokesčių išvengti pavyksta, tačiau kartais siuntos yra patikrinamos ir tuomet tenka muitinei pateikti pirkimą patvirtinančius dokumentus ir jei suma viršija 21 eurą, tenka mokėt PVM mokestį, mokestį už išmuitinimo paslaugą ir pan. Jei neklystu, nuo 2020 metų ES iniciatyva, išmuitinti turėsime absoliučiai visai prekes, todėl pirkti pigių smulkmenų kinijoje neapsimokės. Tačiau perkant Gearbest ir pasirinkus siuntimo būdą „Priority line” jokių mokesčių mokėti nereikės, nepriklausomai nuo prekės kainos. Taip yra todėl, nes prekė pirmiausia siunčiama į Europoje esantį sandėlį, ten išmuitinama ir tuomet persiunčiama gavėjui. Žodžiu, Gearbest atlieka visą juodą darbą.

Prekių kainos panašios kaip ir kitose parduotuvėse, tačiau dažnai įvairioms prekėms yra taikoma nuolaida, galima gauti kuponų, kurie prekės kainą dar labiau sumažina. Pavyzdžiui išmanusis telefonas Xiaomi Redmi Note 6 Pro kainuoja €193.38, o įvedus kupono kodą GBMPN6P64  jam suteikiama €19.16 nuolaida.

P.S. Jeigu norite įsigyti telefoną, planšetę ar kitą elektronikos prietaisą – rašykite man į komentarus, galiu padėti gauti jam nuolaidos kuponą.

Kaip pirkti

Išsirenkame prekę ir spaudžiame „Buy Now” arba norint pirkti daugiau prekių, pirmiausia jas visas galima susidėti į pirkinių krepšelį „Add to Cart”.

Sekančiame žingsnyje galima pasirinkti pristatymo būdą. Perkant brangią prekę galima rinktis „Priority line” ir būti garantuotam, kad jokie muitai tikrai nebus paskaičiuoti. Perkant telefonus tai labai aktualu, nes 21 procentas nuo sumos sudarys tikrai nemažą sumą, ir plius dar ~20 išmuitinimo paslaugos mokestis bendrą telefono kainą padidins tikrai stipriai. Todėl geriau to išvengti.

Taigi, pasirinkus siuntimo būdą, pasitikrinus ar teisingai įvestas adresas ir įvedus kupono kodą, belieka paspausti mygtuką „Place Your Order” ir susimokėti.

Aš pirkdamas dažniausiai pasirenku atsiskaitymus kortele (apatinis pasirinkimas).

Taigi įvedame banko kortelės duomenis ir darbas baigtas, belieka sulaukti siuntos.

Puslapio viršuje paspaudus ant savo vardo ir „My orders” visada galima matyti visą savo siuntų sąrašą – tas kurių laukiame ir tas, kurios jau mus yra pasiekę.

3 komentarai apie “Kodėl Gearbest.com?”

  1. Labas, Justai,

    Paprastai neperku GearBest, tačiau susidomėjau po šio straipsnio.
    Noriu pasiteirauti – jeigu ant prekės rodo jog ji yra HK, bet pasirenku „Priority Line”. Tai garantuoja jog mokesčių neteks mokėti?

    Atsakyti
    • Labas! Taip, papildomų mokesčių nebus, nes prekė iš Kinijos bus siunčiama į kažkurį Europos sandėlį, ten išmuitinama (sumokami mokesčiai), ir tada persiunčiama tau.
      P.S. Kai išsirinksi ką nori nusipirkti – informuok, galėsiu padėti gauti nuolaidų kuponų 😉

      Atsakyti

Parašykite komentarą