Xiaomi 70mai – pigus ir puikus vaizdo registratorius

Būti išmaniam ir neturėti vaizdo registratoriaus automobilyje, tai tas pats, kas būt gydytoju ir neturėti fonendoskopo. Tai ėmiau ir vieną įsigijau. Važinėju su automobiliu ne tiek ir daug, nemėgstu vairuoti, tai ir investuoti į tokį daiktą daug nesinorėjo, todėl atradau visai pigų ir tikrai gerai savo darbą atliekantį – Xiaomi 70mai, šiuo metu vyksta akcija ir jis nekainuoja, nei 30 eurų.

Vaizdo registratorius atkeliauja nedidelėje dėžutėje, kurioje yra skaidri plėvelė, kuri klijuojama ant stiklo, ilgas USB laidas, USB pakrovėjas, kuris jungiamas į cigarečių pridegėjo lizdą, ir pats registratorius.

Parametrai. 
Apžvalgos kampas: 130 laipsnių
Kamera: Sony IMX323 sensorius, 2MP, diafragma F2.2, H.264 kodekas
Video įrašymas: 1920×1080, 30 fps
Baterija: integruota, Li-Po, 240 mAh
Atmintis: palaiko microSD atminties korteles iki 128 Gb
WiFi: yra, naudojamas tik sujungimui su telefonu
Smugio gaviklis: yra
Darbinė temperatūra: nuo -20 iki +60 laipsnių

Valdymas.
Xiaomi 70mai valdomas vienu mygtuku:
* Vienas paspaudimas kai registratorius išjungtas – įjungia registratorių.
* Vienas paspaudimas kai registratorius įjungtas – įjungia/išjungia WiFi. Apie WiFi būsena galima sužinoti iš indikacijos aplink mygtuką: pulsuojanti šviesa – WiFi įjungtas, dega tolygiai – WiFi išjungtas.
* Palaikyti mygtuką užspaustą – išjungia registratorių.
* Trys paspaudimai – suformatuoti atminties kortelę.
* Penki paspaudimai – atstatyti į gamyklinius nustatymus.

Registratorių pritvirtini labai paprasta – priklijuoji plėvelę prie stiklo ir ant jos jau klijuoji patį registratorių. 70mai registratoriaus korpuse yra tik vienas – įjungimo mygtukas ir nėra ekrano. Tačiau jis Wi-Fi ryšiu susijungia su telefonu, todėl priklijavus jį prie stiklo, nustatyti tinkamą filmavimo kampą galima žiūrint į vaizdą telefone. Šiaip, vaizdo registratoriui ir nereikia ekrano, jo neturėdamas jis užima daug mažiau vietos ir pakabintas už veidrodėlio visiškai nesimato ir netrukdo vairuoti.

Brangių vaizdo registratorių nesu turėjęs ir palyginti negaliu, bet šio vaizdo kokybė dieną yra tikrai gera. Šviesiu paros metu vaizdo kokybė pakankama įžiūrėti automobilių numeriams. Tamsiu paros metu, važiuojant neapšviestu keliu, numerių jau nesimato. Kaip veikai mieste prie įjungtų gatvės šviesų, neturėjau progos patikrinti.

Visas registratoriaus parametrų nustatymas atliekamas 70mai appse. Nustatymų nėra labai daug, bet kitą vertus čia juk ne kamera skirta filmavimui ir meniškiems vaizdams. Ai, dar. Vaizdo registratorius turi valdymo balsu galimybę. Pas mane „tarptautinė” jo versija, tai galima jam kalbėti balsu (pradėti įrašinėti vaizdą, stabdyti vaizdo įrašymą, formatuoti atminties kortelę…). Šitos funkcijos dar neišbandžiau.

Taigi  Xiaomi 70mai pagal savo kainą yra labai geras. Tokioje kainos kategorijoje nieko geresnio tikrai nerasite. O jį įsigyti galite čia.

Parašykite komentarą