Huami Amazfit 2 Stratos – pirmas mano išmanusis laikrodis

Huami neseniai išleido Amazefit 3 Verge laikrodį, ir aš labai norėjau jį įsigyti. Tačiau laukiau kol bus išleista tarptautinė jo versija, t.y. meniu bus anglų kalba. Belaukdamas ieškojau pirmųjų jo apžvalgų ir vis atrasdavau Stratos laikrodžio apžvalgas. Bežiūrėdamas apžvalgas juo labai susižavėjau, ir galiausiai įsigijau ne Verge o Stratos.

Taigi, viskas prasidėjo nuo to, kad pribrendau laikrodžiui. Gear Fit2 apyrankė kurią naudoju jau virš pusantrų metų veikia puikiai, bet tiesiog jau norisi laikrodžio. Manau dėl stiliaus – gražus aksesuaras ant rankos visada dėmesį atkreipia. Aišku, paprasto laikrodžio nepirksiu, todėl pradėjau dairytis į Samsung gaminius. Senesnių versijų irgi nesinorėjo, o naujos kainuoja nemažiau kokių 250 erų. Labiausiai gal norėjau Gear Sport, nors nežinau kuo jis ten nuo Gear Watch skiriasi, funkcionalumu viskas taip pat atrodo.

Rinkdamas informacija Xiaomi naujienoms, ir atradau Verge laikrodį, jis pasirodė visai neblogas variantas, ir gal per daug nenusileidžiantis Gear Sport. Bet visgi grožio jam pritrūko.

Amazefit Stratos įsigijau Gearbest parduotuvėje, nes jam yra taikoma akcija ir su nuolaidos kodu 9QUPYOWH4K dar gauni apie 9 eurų nuolaidą. Siūlau paskubėti ir pasinaudoti šia akcija! Laikrodis atkeliavo labai greitai, nes siuntė iš Vokietijos sandėlio, todėl užsakius šeštadienį, trečiadienį jį jau gavau.

Laikrodžio korpusas pagamintas iš anglies pluošto, o ekraną saugo įbrėžimams atsparus 2.5D Corning Gorilla Glass stiklas. Korpuse yra trys nerūdijančio plieno mygtukai, jie skirti naršymui po meniu punktus. Naršyti galima ir liečiamajame ekrane, tačiau laikrodžiui esant po vandeniu, ekranas į prisilietimus nereaguoja, todėl naršyti galima tik su mygtukais. Taip – laikrodis atsparus vandeniui, su juo galima ne tik eiti į dušą, bet ir nardyti

Laikrodis palaiko įvairias sporto šakas ir kartu su GPS/GLONAS gali sekti bėgimą, vaikščiojimą, važiavimą dviračiu, plaukimą, ir t.t. Didelis jo pliusas – suderinamumas su pulso matuokliais, kurie diržo pavidalu užsidedami ant krūtinės. Aišku, optinį pulso matuoklį jis taip pat turi ir gali matuoti ne tik pulsą, bet ir sekti Jūsų deguonies suvartojimą (VO2max)

Laikrodis turi muzikos grotuvą, ir galimybę prijungti bluetooth ausines, todėl sportuojant su šiuo laikrodžiu, telefonas nereikalingas. Muziką galima leisti ne tik iš laikrodžio, bet ir valdyti telefonu leidžiamą. Pavyzdžiui paleidus muziką telefone per Spotify, laikrodyje iš karto atsiranda pranešimas informuojantis apie tai, ir apatiniame žinučių meniu atsiranda widgetas kuriame galima valdyti muzikos grotuvą. Laikrodį naudojant neintensyviai, jo 280 mAh baterijos užtenka 5 dienoms, kitu atveju 3-4.

Stratos ekranas LCD „Always On” tipo. Lyginant pavyzdžiui su GearFit AMOLED ekranu, jis turi ir pliusų ir minusų. Minusas – jos spalvos nėra tokios ryškios ir mielos akiai, tačiau jo ekrane visada galima matyti vaizdą ir tam jis sunaudoja labai nedaug energijos. Net saulėtą dieną vaizdas ekrane atrodo puikiai, viskas matosi labai aiškiai, ne taip, kaip AMOLED ekranuose, kai saulėje įžiūrėti ką nors būna labai sunku.

Taigi po visų tų išmaniųjų apyrankių, šis laikrodis palieka visai gerą įspūdį. Ilgiau juo pasinaudojęs gal dar ką parašysiu.

1 komentaras apie “Huami Amazfit 2 Stratos – pirmas mano išmanusis laikrodis”

Parašykite komentarą