Penkios meilės kalbos – Gary Chapman

Beveik visi, kuriems papasakodavau, kokias knygas šiuo metu skaitau, man rekomenduodavo paskaityti knygą „Penkios meilės kalbos”. Pagalvojau, kad vis dėto, čia ir man aktuali tema, todėl susiradau ir perskaičiau.

Knygoje Gary Chapman pristato pagrindines meilės kalbas, jas apibūdina, ir taip pat pristato realius šeimų pavyzdžius, kurios buvo susidūrusi su problemomis ir paaiškina kaip naudodamas savo žinias apie meilės kalbas padėjo tas problemas išspręsti. Taigi knygoje aprašomos meilės kalbos yra:

  • Laikas kartu
  • Palaikymo žodžiai
  • Paslaugos
  • Dovanos
  • Fizinis prisilietimas

Labai patiko autoriaus rašymo stilius. Autorius pateikdavo ne tik teoriją, bet ir detalius pavyzdžius, ko man labai trūko skaitant „Du tėčiai – turtingas ir vargšas„. Pavyzdžiai buvo parinkti kiekvienai meilės kalbai pristatyti. Taip pat buvo ir kraštutinių variantų pavyzdžių, kaip kad „Kaip mylėti nemylimą”.

Perskaitęs knygą ir pats nusistačiau savo meilės kalbą, dominuojanti yra – „Palaikymo žodžiai”, antroje vietoje – „Paslaugos”. Knygoje yra aprašyta ir kaip nustatyti savo sutuoktinio meilės kalbą, ir daug kitų naudingų patarimų.

Apie šią knygą galiu pasakyti – WOW! Knyga tikrai nuostabi! Dabar prisiminus ankstesnius santykius, man pasidarė aišku, kodėl jie nesiklostė. Žinau, kad nemokėjau pripildyti savo pripildyti „meilės rezervuaro” ir maniškis nebuvo pripildytas taip pat. Pykčiai ir barniai atsiranda tuomet, kai mes kalbame skirtingomis meilės kalbomis, kai partneriui bandome parodyti savo meilę būdais, kurių norėtume patys, bet jie nebūtinai parteriui simbolizuoja meilę. Na, nuostabi knyga. Rekomenduoju ir aš ją visiems perskaityti!

4 komentarai apie “Penkios meilės kalbos – Gary Chapman”

  1. Na, aš apie šią knygą esu tiek daug girdėjęs, kad praktiškai jaučiuosi kaip perskaitęs :). Labai gera draugė net testą rekomendavo: http://blog.apiesantykiuskitaip.lt/testas-kokia-meiles-kalba-kalbi-tu/.
    Ir kai pamatai kas pas tave top’e ir kas pabaigoje, tai iš kart viskas aišku pasidaro. Beje, norėčiau atkreipti dėmesį, kad pačiam labai lengva duoti kitam tą meilės kalbą, kuria pats kalbi. Pvz. pas mane yra tope prisilietimas, tai man taip norisi ir liesti kitą, net negalvodamas tai duodi kitam. Ir jei pas kitą irgi prisilietimai, tai super, santykiai bus be galo lengvi, nes duosit vienas kitam tai ko reikia. O pvz. pas mane Dovanos pačioje pabaigoje. Na, pvz. pagal testą – Lietimasis pas mane 37 procentai, o Dovanos – 3 (čia matyt testo sudarytojai numatė, kad 0 negali būti). Iš esmės skiriasi sakyčiau. Taigi, kad daryčiau dovanas man reikia apie jas galvoti. Taip vis tiek jas darysiu, bet tai nebus, kad kas 15 minučių galėčiau padovanoti kažką. O kas 15 minučių apsikabinti galiu. Labai įdomi ir teieisnga knyga (mano patirtis, liūdna ir gera, tą patvirtina). Ir aš dabar net galvoju, kad jei iš esmės skiriasi meilės kalbos, tai kažin ar įmanoma tokią meilę santykiuose ilgai išlaikyti?

    Atsakyti
    • Įmanoma, dar ir kaip 🙂 kai žmona kalba tavo meilės kalba, tada jautiesi mylimas ir nori dėl jos dar labiau stengtis 🙂 tai net ir tokiu atveju, jei žmonos meilės kalba, pačiam nėra maloni (pvz jos meilės kalba, paslaugos, ir ji norėtų, kad plautum indus, o to daryti labai nemėgsti) tai gavęs iš jos daug meilės, meile norėtum apipilti ir ją, ir tada jau nebūtų svarbu, kad kažko daryti nemėgsti 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą