Du tėčiai – turtingas ir vargšas – Robert Kiyosaki

Paskutiniu metu finansai, investavimas ir kiti panašūs dalykai mane labiausiai dominančios temos. Apie Robert Kiyosaki knygas gerų atsiliepimų buvo tekę girdėti nemažai, todėl nusprendžiau pradėti nuo „Du tėčiai – turtingas ir vargšas”.

Paimdamas šią knygą į rankas, tikėjausi joje atrasti daugybę palyginimų kaip analogiškose situacijose elgiasi turtingas ir kaip vargšas tėtis. Pradžioje lyg toks scenarijus nusimatė, nes autorius rašė, jog turėjo du tėčius, todėl galėjo palyginti situacijas ir priimti geriausiu sprendimus. Tačiau to palyginimo buvo visai nedaug. Palyginami buvo tik tėčių požiūriai į išsilavinimą ir darbą. Ir visais atvejais autorius buvo už turtingojo tėčio požiūrį.

O ir ta dalis apie vaikystę, kur lyginami tėčiai ir pasakojama, kaip autorius mokėsi, truko gal nedaugiau kaip puse knygos. Kita knygos dalis buvo tiesiog pasakojimas kaip autorius uždirba pinigus iš nekilnojamojo turto.

Knyga susiskaitė lengvai, vietos pamąstymams paliko. Apsidžiaugiau tuo, kad kai kuriuos dalykus buvau pats supratęs, dar prieš pradedant skaityti (pvz, kad nereikia galvoti, kaip sutaupyti pinigus, reikia galvoti, kaip jų uždirbti daugiau). Knygoje atskleidžiama ir žmonių buvimo vargšais priežastis – tai prastas finansinis išsilavinimas, kurio mokykloje mūsų niekas nemoko, o jei ir tėvai nėra finansiškai išsilavinę, tai ir jie savo vaikų neturi ko išmokyti. Žodžiu, iš knygos tikėjausi daugiau, bet perskaityti ją tikrai verta.

1 komentaras apie “Du tėčiai – turtingas ir vargšas – Robert Kiyosaki”

Parašykite komentarą