Xiaomi Mi TV Box 3 – naujos smegenys televizoriui

Nusibaigė mano M10 TV-box’as. Matyt, pasitaikė labai sentimentalus, nes nebeatlaikė jo širdis pažiūrėjus filmą „Ekskursantė”. Tiesiog pažiūrėjus filmą baltame ekrane atsirado klaidos pranešimas su raudonu tekstu, kad kažkas ten negerai ir reikia jį perkrauti. O perkrovus, pradėjo pats persikraudinėti kas keliolika sekundžių ir tiek – atsiranda ekrane logo, tuomet vaizdas panašus į mezginį iš skirtingų siūlų likučių, o tada vėl logo… Su SD kortele perrašyti softo nepavyko, USB laidui irgi nepasidavė. Ką gi, reikia naujo.

Vėliau sužinojau, kad daugelis TV box’ų kaista, todėl jiems net atskirą aušinimą žmonės pasidaro, arba, atidengia korpusą, kad geriau vėdintųsi. Šitai sužinojau, per vėlai, tai matyti maniškis ir užsilenkė perkaitęs.

Naujo paieškos ilgai neužtruko. Xiaomi Mi TV Box 3 jau senokai buvau matęs, tik nebuvo kaip jo nusipirkti. O dabar kai atsirado tokia proga, tai būdamas Xiaomi fanu, apie kitokį ir negalvojau.

Įjungus box’ą jame radau tik keletą programų – Netflix, Youtube, ir Google Play Movie, Google Play Music. Na, žinoma pats Google Play irgi buvo. Tačiau jokių kitų programėlių-šiukšlių neradau. Tai pats papildomai tik Kodi įsidiegiau. Dar gal kokį LazyIPTV įsidiegsiu vėliau, ir manau to užteks.

Pultelis

Labai nustebino šio TV box’o dydis, jis palyginus su ankščiau turėtu, yra bent dvigubai mažesnis. Nedidelis ir gan minimalistiškas yra nuotolinio valdymo pultelis – jis turi tik keletą mygtukų. Pradžioje galvojau prie jo prijungti kitą mano turimą „air mouse” pultelį su QWERTY klaviatūra. Tačiau ir originalus man pasirodė pakankamai patogus naudojimui. Be to jis turi mikrofoną, todėl tekstą galima ne tik rašyti spaudinėjant mygtukus ekrane, bet ir diktuoti. Na, ir dizainas jo daug geresnis.

Cast funkcija

Pirkdamas jį, šios funkcijos nepastebėjau ir tik jau gavęs pamačiau „Cast” užrašą ant dėžutės. Cast – tai vaizdo transliavimo funkcija per Wi-Fi. Box’as ir įrenginys, iš kurio bus transliuojama turi būti prijungti prie to paties tinklo. Chrome naršyklė savyje turi įskiepį, kuris transliuoja ekrane matomą vaizdą. Pabandžiau tai su filmai.in, tai pavyko labai puikiai – paleidus transliaciją grotuvo vaizdas ir garsas iš karto perduodamas į televizorių, o kompiuteryje nutyla. Nu nerealiai patiko šitas dalykas.

Palyginus jį su ankščiau turėtu box’u susidaro įspūdis, kad šis Mi Tv Box’as, tai modernus, kitos kartos įrenginys. Turiu jį dar gan neilgai, nežinau kaip su OS atnaujinimais bus, tačiau senasis per metus jokių atnaujinimų nesulaukė.

Beje, gal kas žinote ką galima naudoti vietoje Kodi, filmų žiūrėjimui iš NAS disko? nes paskutinė Kodi versija Krypton man kažkodėl lūžinėja.

Parametrai:

  • 4K 60fps Video decoding and output
  • 4K Support from content providers – 4K Youtube/Netflix, First 4K Android Device for Vudu and Mgo
  • Potential HDR feature
  • Voice search and command (traditionally only on very high end TV product)
  • Freemium from content providers
  • HDMI Cable included
  • Processor: Quad-core Cortex-A53 2.0GHz
  • GPU: Mali 450 750MHz
  • RAM: 2GB DDR3
  • Flash: 8GB eMMC
  • System: Android TV 6.0
  • Wireless connectivity Wi-Fi: Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Dual-band Wi-Fi 2.4GHz/5GHz
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0/3.0

3 komentarai apie “Xiaomi Mi TV Box 3 – naujos smegenys televizoriui”

Parašykite komentarą