Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“ – Robin Sharma

Pagal nusistatytą knygų skaitymo tvarką, dabar turėjau rašyti apie „Ledo ir ugnies giesmę”. Bet žiūrint serialą „Sostų karai”, skaityti apie tai knygą, jau nebeįdomu. O čia jau taip gavosi, kad aš taip pat, kaip ir atf susidomėjau asmeniniu tobulėjimu. Pradėjau lankyti seminarų ciklą „7 savaičių iššūkis”, apie kuriuos parašysiu, kai pabaigsiu, tai ir knygas panorau skaityti ta tema. Į savo Kindle’ą įsikėliau dvi – „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“” ir „Du tėčiai – turtingas ir vargšas”. Pirmą pasirinkau „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“”, tikėjausi, kad tai bus knyga apie pardavimus, apie kitokį požiūrį į tai. Bet pasirodo pavadinimas mane labai suklaidino.

Knygoje pasakojama istorija apie žymų advokatą Džulianą Mantlį, kuris vos ištrūkęs iš mirties nagų ir nutaręs pakeisti savo gyvenimo būdą, leidžiasi kelionėn į tolimąją Indiją. Grįžęs iš kelionės jis pradeda skleisti kelionėje įgytas žinias apie vadovavimo meną.

Knygoje visa informacija pateikiama tarsi jau sukramtyta – aiškiai, paprastai, su pavyzdžiais. O siužetas, nors gan paprastas, tačiau nenuobodus. Kiekviename skyriuje analizuojama vis kita vertybė, o pabaigoje yra apibendrinimas, kuriame pateikiamos pagrindinės mintys ir tekste įvardintų pratimų sąrašas, kurie leis išsiugdyti aprašomą gyvenimo nuostatą.

Šioje knygoje yra daugybė gerų minčių, bet labiausiai man patikusi yra „Tau gimus, pasaulis džiaugiasi, kai tu verki. Ir tavo misija yra nugyventi gyvenimą taip, kad pasaulis verktų, kai tu mirsi besidžiaugdamas, kad gyvenimo metus praleidai prasmingai.”

Gera knyga, tikrai patiko. Nors visos pamokos ir vertybės knygoje skirtos vadovams, tačiau ir ne vadovai perskaitę šią knygą, galės patobulinti savo vidinį pasaulį.

3 komentarai apie “Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“ – Robin Sharma”

  1. O, geras ir aš prisidėjau prie kažko motyvavimo 🙂 Aš kaip tik užsiregistravau dabar į seminarą apie Tikslus. Greit bus, jei patiks, arba nepatiks, papasakosiu.
    O šiaip, ši knyga man ir patiko, nors seniai skaičiau, bet prisimenu kaip gerą įspūdį paliko. Man atrodo, kad nereik apsiriboti viena knyga, o šia tema paskaitinėti keletą. Kiekviena vis kitu požiūriu atkreipia dėmesį į kažkokius dalykus. Žodžiu, faina.

    Atsakyti

Parašykite komentarą