Kilo.lt antras etapas

Per maždaug keturis mėnesius laikydamasis svorio metimo programos numečiau 12 su trupučiu kilogramo (nuo 77 iki 64.8). Be vargo, be kančių, galima sakyti, neatsisakius jokių mėgstamų produktų svoris krito stabiliai. Jei kas, prieš pradedant laikytis dietos, būtų pasakęs, kad tiek daug viršsvorio turiu, tai tikrai nebūčiau patikėjęs. Nepatikėdavo ir draugai, kuriems pasakydavau, kad tiek sveriu. Dažnai patiems labai sunku įvertinti, savo svorį ir savo tikrąsias galimybes.

Svorio kritimo grafikas
Tie periodiški pakilimai – tai „Lucky day” įtaka.

Sausio pradžioje kilo.lt trenerė pamačiusi mano nuotraukas pasiūlė pradėti auginti raumeninę masę. Šis pasiūlymas man labai tiko, nes jau buvau apsisprendęs pradėti lankyti sporto klubą. Pakeitus tikslą kilo.lt sistemoje gauni naują sporto ir mitybos programą.

Mitybos planas

Laikydamasis mitybos plano svorio mažinimui, per dieną turėjau suvalgyti 1800 kalorijų. Ir nors valgydavau 5 kartus per dieną, ir alkį jusdavau retai, bet vis kažko trūkdavo… Dabar valgau šešis kartus per dieną (prisidėjo naktipiečiai), ir tenka sudoroti 2500 kalorijų – alkio jausmas pamirštas. Pirmieji valgymai buvo labai sunkūs, nes porcijos atrodė labai didelės, pavyzdžiui: 120 gramų avižinių dribsnių košės ir 3 virti kiaušiniai pusryčiams. Kančia buvo tokius pusryčius suvalgyti – košė dar buvo įveikiama, bet trys kiaušiniai jau vos sutilpdavo. Tačiau vėliau atradau kitą receptą ir jį labai pamėgau: Avižiniai dribsniai, bananas, kaušelis baltymų ir vanduo. Išgerti jį labai lengva ir nesijauti apsunkęs. Taip, dabar nebeapseinu ir be papildų – naudoju baltymus (proteiną) ir BCAA.

Sporto planas

Sportui gavau 3 dienų skaidytą programą. Skaidyta – tai tokia programą, kur vienos treniruotės metu treniruoji vieną raumenų grupę, pvz.: vieną dieną tik kojas, kitą dieną nugarą ir t.t. Tokios treniruočių programa daug efektyvesnė, nei ankščiau mano turėta viso kūno. Šioje programoje atsirado nemažai pratimų su štangomis. Ankščiau sportuodamas vengdavau štangų, visus pratimus atlikdamas tik treniruokliuose. Manydavau, kad taip sportuoti tokiems neišmanėliams kaip aš, yra saugiau, t.y. mažesnė riziką ką nors pasitempti neteisingai atliekant pratimą. Tačiau būnant treniruoklių salėje ir kilus abejonei ar teisingai atlieki pratimą, galima atsidaryti kilo.lt tinklalapį telefone ir pažiūrėti video su paaiškinimu kaip tą teisingai padaryti. Tai tokiu būdu prisijaukinau ir štangas. Sportuodamas su nauja programa supratau, kad raumenis skauda ne tik sugrįžus prie sporto po ilgos pertraukos – juos skaudėti gali bet kada, po geros treniruotės.

Paskutinius keletą metų pradėdavau sporto salėje ir sportuodavau po 2-3 mėn. Orams atšilus jau būdavo sunku eiti į treniruoklių salę ir norėdavosi tik bėgioti. Šiuo metu jaučiu didelę motyvaciją viską tęsti ilgiau. Sportas ir sveikesnė mityba mano gyvenime užima vis didesnę dalį.

1 komentaras apie “Kilo.lt antras etapas”

Parašykite komentarą