Jurgis ir Drakonas – pica Sapnuoju Teksasą

Apie „Jurgis ir Drakonas” piceriją pirmą kartą išgirdau per kažkurią Kaziuko mugę. Tuo metu man idėja pardavinėti picas Kaziuko mugėje neatrodė labai gera. Paskui prisiskaičiau daugybę super įvertinimų ir panorau pats išbandyti. Tuo metu „Jurgis ir Drakonas” neturėjo picerijos ir picas kepdavo įvairiose Vilniaus vietose – Tymo turguje, kokiam nors skverelyje… ieškodavau aš tų mobilių picerijų savaitgaliais ir nerasdavau, paskui tik Facebooke nuotraukas pamatydavau ir seilę varvindavau. Todėl pirmą „Jurgis ir Drakonas” picą paragavau tik tada kai Pylimo gatvėje buvo atidaryta pirmoji picerija. O dabar jau galima „Jurgis ir Drakonas” picą užsisakyti į namus.

„Jurgis ir Drakonas” skiriasi nuo kitų eilinių picerijų tuo, kad kepa Neapolietiškas picas iš Itališkų miltų, Itališkose krosnyse ir ingredientai taip pat atsivežti iš Italijos. Žodžiu stengiamasi picą iškepti kuo autentiškesnę. Čia va galima paskaityti apie jas daugiau. Per foodout.lt jau ir ankščiau buvo galima užsisakyti „Jurgis ir Drakonas” picų, bet lėkštė.lt atsirado visai neseniai – prieš kokias 2-3 savaites. Taigi, šį kartą po ilgesnės pertraukos, vėl picą užsakiau iš lėkštė.lt.

Jurgis ir drakonas

Picas galima rinktis dviejų dydžių 30 ir 20 cm. 20 cm pica tinka tiems kas nori tiesiog lengvai pavalgyti, 30 cm – tiems, kurie yra labai alkani ir gali suvalgyti daug. Aš kaip visada, noriu pavalgyti sočiai, todėl užsakiau 30 cm „Sapnuoju Teksasą” picą, kuriai skonį sukuria Naminis JD pomidorų padažas, mocarela, raudonieji svogūnai, plėšyta kiauliena, parmezanas, naminis kepsnių padažas, alyvuogių aliejus.

Picerijos tinklalapis gražus, su visa reikiama informacija ir picų nuotraukomis. Tačiau jame užsakyti picos į namus nepavyks (nei internetu, nei skambučiu). Nors ir yra nuoroda į picos užsakymą internetu, bet užsisakius, ją reikės atsiimti pačiam picerijoje. Picą užsakiau 18:57, o picų išvežiotojas į mano duris pasibeldė 19:58. Kaip ketvirtadienio vakarui, tikėjausi greitesnio šiek tiek greitesnio pristatymo. Bet jei pica skani, tai ilgas laukimas yra pateisinamas.

Nors ir laukiau valandą, bet pica atkeliavo karšta. Atidarius dėžutę, vaizdas irgi mielas akims ir kur kas geresnis nei jau bandytos Capo pizza. Ši pica padėta ant kartoninio padėkliuko, kuris neleidžia susidaryti drėgmei, todėl picą buvo galima valgyti įprastai rankomis. Skonis jos taip pat puikus. Naminis pomidorų padažas suteikia picai saldumo, padas minkštas, na, o skaniausia dalis – plėšyta kiauliena. Valgiau aš ją ir galvojau, kad tas jos skonis jau kažkur gyvenime buvo sutiktas, tik niekaip negalėjau prisiminti kur.

Pagalvojau, kad ši citata „neapolietiškos tradicijos pica yra tikriems herojams, mėgstantiems gerą maistą, gerą gyvenimą ir gerus darbus.” labai gerai apibūdina šią picą. Ji palyginus brangi, todėl eilinis lietuvis jos nevalgys alumi užsigerdamas. Pica skirta solidesniam ragautojui, kuriam svarbu tikrai geras skonis. Pica verta savo pinigų ir kitą kartą kai norėsiu skaniai pavalgyti, vėl ją užsisakysiu.

6 komentarai apie “Jurgis ir Drakonas – pica Sapnuoju Teksasą”

  1. Dvi picas per savaitę. Prašmatniai 🙂 O šiaip įdomu, kad jie pirmiausia turguose buvo, negirdėjau šios istorijos dalies. Nors šiaip aš jų pirmą restoraną irgi pražiopsojau, tik kai Žirmūnuose atidarė ir išgirdau. Kas man pas juos erzina, tai salotos. Kiek kartų buvau, tai labai acto pripila, tai nebeužeinam.

    Atsakyti

Parašykite komentarą