Capo pizza – Quattro Stagioni

Nežinantiems Capo pizza picerijos, picos užsakymas internetu tolygus katės pirkimui maiše. Ir lėkštė.lt ir foodout.lt nėra pateikę picų nuotraukų. Picerija turi savo tinklalapį www.elcapo.lt, tačiau jis nėra informatyvus/funkcionalus, todėl maždaug įsivaizduoti ką užsisakysi gali tik pažiūrėjęs į Capo pizza facebook paskyrą. Tą pirmiausia ir padariau.

Capo pizza Facebook paskyroje rašoma:

CAPO (Iš italų kalbos bosas) Lietuvoje pastebėtas 2014 metais, kai 3 partneriai Sicilietis, Portugalas ir Lietuvis susitiko pirmą kartą. Visi vedini to paties tikslo – atvežti į Lietuvą tikrą sicilietišką virtuvę ir pietietiškas tradicijas. Tikra pica, vynas ir ilgi pokalbiai su draugais jaukioje, bet šarmingoje aplinkoje, taip mes įsivaizduojame tobulą vakarą, ir tai bandome perteikti jums.

Keista, bet per šiuos metus apie Capo girdėti neteko nieko, iki šiol vienintelė man žinoma picerija kepanti tikras itališkas picas buvo „Jurgis ir drakonas”. Žodžiu, tikras atradimas man šiandien.

Pamačius šią picą, iš karto kyla mintis, kad ji yra visiškai kitos kategorijos, nei prieš tai mano vertintos picos. Todėl lyginti šią picą su ankstesnėmis gal ir nereikėtų. Picerijos tinklalapio taip pat negalima vertinti pagal įprastus kriterijus, mat ji orientuota ne į picų pristatymą į namus. Tačiau tinklalapis nebaigtas kurti, jame nėra patiekalų nuotraukų.

Capo pizza

Capo pizza – ne kažką…

Užsakymą pateikiau 15:58 ir po kelių minučių sulaukiau skambučio iš lėkštė.lt, kad šiuo metu jie turi daug darbo ir užsakymas gali vėluoti iki 30 min. (numatytas pristatymo laikas užsakant buvo 16:55). Pica į namus atkeliavo 17:48 – ilgiau nei planuota (1 valanda 50 minučių). 1 valandos ir 50 minučių laukimas gal ir nebūtų sugadinęs nuotaikos, jeigu pica būtų buvusi šilta. Dabar gi, jau tik paėmęs dėžutę, supratau, kad nieko gero čia nebus – dėžutės apačia vos vos šilta.

Kaip ir pridera Itališkai pica į mano atkeliavusios kraštai stori, užlenkti. Tačiau picos išvaizda mano akies nenudžiugino – visi ingredientai supilti centre, kraštuose tuščia. Pica nesupjaustyta, todėl tą teko padaryti pačiam. Nesupratau kodėl dėžutės dugnas išklotas folija, tą matau pirmą kartą. Kai picą susipjausčiau, iš karto supratau kodėl kitos picerijos po pica folijos nededa – ant folijos kaupiasi kondensatas ir picos padas sušlampa. Paėmus pirmą gabaliuką jis kone iš karto, dėl permirkusio pado, perplyšo pusiau. Picą perkėlęs į lėkštę, prieš valgydamas, dar turėjau pašildyti mikrobangėje. Koks vaizdas – toks ir skonis. Pica man pasirodė per riebi, per sūri ir nebuvo jokio džiaugsmo ją valgyti.

Užsisakydamas picą, tikėjausi gauti kažką labai skanaus, tačiau tai ką gavau mane labai nuvylė. Šalta, šlapia, riebi pica tikrai nekelia noro dar kada nors ją užsakyti. Gal jūsų patirtis su čia picerija geresnė? pasidalinkit nuomone komentaruose.

Parašykite komentarą