Mi Band 2 – laikas atsinaujinti

Nuo balandžio mėnesio naudota išmanioji Xiaomi Mi Band 1S HR veikia puikiai ir dabar, tačiau atsirado poreikis apyrankėje matyti ir valandas, todėl Aliexpress 11.11 vykusių išpardavimų metu, su nuolaidomis įsigijau Mi Band 2 apyrankę. Mi Band 2, kaip ir įprasta Xiaomi produkcijai kainavo protingą kainą. Pardavėjas ją siūlė pirkti už 21,43€, o papildomai pasinaudojus CashBack paslauga, kuri tuo metu taikė 9% nuo pirkimo sumos, už apyrankę sumokėjau mažiau nei 20€. Įdomu tai, kad nereikėjo laukti nei mėnesio kol apyrankė atkeliavo pas mane. Nors ir švenčių laikotarpis, bet kai nori, kiniečiai dirba greitai. Beje, apyrankę ir dabar  galima nusipirkti pakankamai nebrangiai – šiuo metu ji kainuoja 23,82€, su 7% CashBack ji kainuotų 22,15 €.

Kas Mi Band 2 dėžutėje

Mi Band 2

Mi Band 2 atkeliavo nedidelėje dėžutėje, ir jos turinys nepasikeitė – USB įkrovėjas, apyrankė ir kapsulė.

Apyrankė pagaminta iš kitokios medžiagos, kuri yra minkštesnė, nei pirmosios Mi Band versijos. Kapsulė nežymiai, bet didesnė nei pirmoji. Be akivaizdžių viršutinės dalies skirtumų, skiriasi ir apatinėje dalyje įrengtas pulso matuoklis. Pirmojoje versijoje jis buvo lygus su visu korpusu, naujoje – jis šiek tiek išsikišęs, todėl tikėtina, kad geriau prisispaudęs prie rankos tiksliau matuos pulsą. Beje, ji taip pat turi IP67, todėl kaip ir pirmosios, jos nereikės nusiiminėti einant į dušą.

img_7541

Mi Band 2 Ekranas

Nedideliame, 0.42 colio OLED ekrane informacija matosi labai aiškiai. Galima matyti – laiką, nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas, širdies ritmą ir baterijos įkrovimo lygį. Ekrano rodinius galima koreguoti Mi Fit aplikacijoje. Ekranas nėra jautrus lietimui, todėl rodinių perjungimui reikia paliesti mygtuką (nepaspausti, tik paliesti).

Pirmoji apyrankė turėjo tokią funkciją – pasukus riešą, lemputės turėdavo sumirksėti ir parodyti kaip sekasi siekti dienos tikslo. Tačiau man ji niekada po riešo pasukimo nemirksėdavo, o mirksėdavo tada, kada pati norėdavo. Tokia funkcija yra šioje apyrankėje ir ji čia veikia nepriekaištingai. Kiekvieną kartą pasukus riešą taip tarsi norėtum pamatyti laiką laikrodyje – laikas ir parodomas. Negerai tik tai, kad tokį riešo judesį darai ne vien tik norėdamas laiką pažiūrėti, todėl taupydamas energiją šitą funkciją išjungiau. Geriau veikia ir žingsnių skaičiavimas – ranką kračiau įvairiausiais būdais, bet kol neini, tol ir žingsniai neskaičiuojami. Taigi susidaro įspūdis, kad ji surinkta kur kas kokybiškiau.

Mi Band 2 padidinta baterijos talpa iki  70mAh (pirmoji buvo 45mAh) ir jos turėtų užtekti beveik trims savaitėms, apie 20 dienų (pirmosios pakakdavo ~2 mėnesiams).

Apps’e naujų funkcijų su šia apyranke nedaug atsirado, visos senosios išliko. Kiek pastebėjau, tai pasipildė tik galimybe būti įspėtam, jei kurį laiką ramiai sėdi. Na, čia tokia funkcija primenanti, kad jau reikia pajudėti. Kadangi aš būdamas darbe judu tiek kiek reikia, ir tikrai nepradėsiu vaikščioti daugiau, tai ją išjungiau. Visos kitos funkcijos kaip ir su ankstesniąja versija.

Žodžiu, apyrankė palieka labai kokybiško gaminio įspūdį, net atsižvelgiant į tai, kainuoja ji daug mažiau, nei pvz kokios nors FitBit, JawBone ir t.t. Nedideliu trūkumu laikyčiau tik tai, kad negalima savo statistikos matyti kompiuteryje, bet čia nekokybinis trūkumas, tik šiaip mano kaprizas. Taigi, jei naudojate Mi Band 1 apyranke ir svarstote ar verta ją iškeisti į Mi Band 2, tai mano nuomone, tą padaryti tikrai verta.

7 komentarai apie “Mi Band 2 – laikas atsinaujinti”

  1. Mjo. Mano antroji pusė irgi nori išmanios apyrankės. Ypač, kad jai galėčiau prisiskambinti, kai kur telefoną nukiša ar šiaip negirdi. O aš pats tai renkuosi normalų automatinį mechaninį laikrodį 😀

    Atsakyti

Parašykite komentarą